MediaPortal SVN-Snapshot:-02-25-2009 19-39h - Revision:21793.rar (1 Viewer)

nachttier

Portal Pro
March 31, 2006
86
1
Viernheim
Germany Germany
imported recordings not playable

Hi,

I fear something got screwed up with the import function for old recordings. In the 'Recorded TV' view they show up with a length of 0:00 and when I try to view them, somehow Windows Media Player is starting and complains about an unknown file type: .xml
Very strange to say the least. Maybe MP tries to open the .xml instead of the .ts, and somehow it uses the WMP for this operation. New recordings are not affected.
Logs attached.

Regards,
nachttier
 

ronilse

Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • July 19, 2005
    4,422
    282
    Moss
    Norway Norway
    Country flag
    Hi,

    I fear something got screwed up with the import function for old recordings. In the 'Recorded TV' view they show up with a length of 0:00 and when I try to view them, somehow Windows Media Player is starting and complains about an unknown file type: .xml
    Very strange to say the least. Maybe MP tries to open the .xml instead of the .ts, and somehow it uses the WMP for this operation. New recordings are not affected.
    Logs attached.

    Regards,
    nachttier
    Hi,
    morpheus_xx solved this yesterday(was a side issue after .mpg was removed), but it wasn't in the publicbuild - will be in next :)

    Regards
    Roy
     

    mortstar

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • January 30, 2008
    415
    41
    England England
    I'm not sure if it is related to this release but i'veactivated Auto create thumbs but mtn.exe is running with a lot of CPU Usage and does NOT create any images.
    Do you find this problem in all recordings?

    Auto-thumb creation works perfectly for me in MPEG2 Standard Def' recordings, but mtn.exe locks any H264 High Def' stream and never creates thumbs in Recorded TV section for me. This also makes it impossible to delete recordings from within MP as the file is always locked.

    For information: I've not upgraded to this svn, I'm still on 21527
     

    rvmoerkerk

    Portal Member
    February 27, 2009
    7
    1
    Netherlands Netherlands
    my experiance

    Hi,

    This is my experiance;

    - When starting mp (tv fullscreen) i'm not always getting sound. i need to close mp and restart a couple of times to get audio
    - mp stops playing tv for a couple of seconds when going to weather etc. (it freezes and then resumes)
    - it says that the xface is outdated. i could not find a newer then 1.7
    - going to video's is giving a lot of hdd activitie and browsing thruw the folders is very slow. it looks like the system can't handle the request. after some browsing it stops (screen freeze) but my vfd is giving the folders and i get sounds when selecting so it seems that mp is handeling my request in the background but that the screen is just frozen.

    - when pauzing live tv it nevers has audio on resume.
    - when pauzing a movie this is somethimes when longer than 5 min. is being pauzed.

    some other general thing;

    i'm using a firedtv s2 sattelite card. i'm unable to get my local tv channels from astra 3 working (4x lnb) there are channels from this sattelite but not all of them.

    greetings and thanks


    Robbie
     

    grubi

    Portal Pro
    June 16, 2007
    1,216
    80
    127.0.0.1
    Germany Germany
    got a crash of mp again. now without the bleuscreen of death so a new log file.
    BSOD is a good sign that you have hardware or at least driver related problems. Also the missing sound after resume at least for videos seems suspect to me and is another indicator that you have a problem with your core system. Maybe you can fill out your system specs in the forums properties so we have some additional info.

    BTW: to find the cause of the BSOD you should analyze the dump which was written (at least a minidump). This can give you a clue which component is related to the problem.
     

    Jeditrav

    Portal Pro
    May 17, 2007
    319
    20
    New Zealand New Zealand
    Log files of mp attached

    Cheers,
    Yhoogi


    Edit:
    Did a sample run again with a correct log export as required. Also attached the log files matching to my first post
    Hi,
    This issue it's now solved (atleast with VLC as player & same error as you saw) thx to Manfred, but you have to test this with your player when next publicbuild it's out ;)

    Regards
    Roy
    okay... Here they are....

    I ran MP Debug Mode and whent to TV fullscreen, cycled through the aspect settings I had set in config (Normal, Zoom, Stretch) and non-linear stretch showed up again.

    regards

    Chuck
    Hi,
    Issue now fixed thx to Manfred, so next public build will have it in(works fine here, but final testing & your place will tell if we hit correct).

    Regards
    Roy
    Hi,

    I fear something got screwed up with the import function for old recordings. In the 'Recorded TV' view they show up with a length of 0:00 and when I try to view them, somehow Windows Media Player is starting and complains about an unknown file type: .xml
    Very strange to say the least. Maybe MP tries to open the .xml instead of the .ts, and somehow it uses the WMP for this operation. New recordings are not affected.
    Logs attached.

    Regards,
    nachttier
    Hi,
    morpheus_xx solved this yesterday(was a side issue after .mpg was removed), but it wasn't in the publicbuild - will be in next :)

    Regards
    Roy

    Hope there's a new public build soon :D
     

    rsbrux

    Documentation Group
  • Team MediaPortal
  • April 15, 2007
    1,029
    93
    Switzerland Switzerland
    Country flag
    Playing back video recorded with a previous version from analog cable gives horribly pixellated images, much worse than I ever saw from MP before. Logs are attached. Let me know if a sample video recording is also needed.

    Update: Fixed in SVN of 28 Feb.: attached logs removed
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    G Update von MediaPortal Installationsprobleme? 0
    ajs [News] MediaPortal 1 - 1.25 Released! News and Announcements 1
    horned_reaper Standby is prevented by MediaPortal client General Support 0
    U [solved] MediaPortal crashing on startup General Support 10
    g0rsq Info box randomly popping up when watching TV or other video MediaPortal 2 Newcomers Forum 1
    high [unanswered] Hallo möchte gerne Mediaportal. nutzen kann mich jemand anrufen? contactform feedback and requests 2
    ajs [News] MediaPortal 1.25 Pre-Release ready for testing! News and Announcements 0
    ajs [Rejected] Mediaportal Codename MediaPortal 1 41
    M 2nd (Touch-)Display Support on MediaPortal 2 such MPDisplay++? General 2
    N Steam release of MediaPortal MediaPortal 1 Talk 0
    torone Dritter versuch mit Mediaportal 2 Allgemeines Support- und Diskussionsforum 1
    M Fehlerhafter Link auf der aktuellen MediaPortal Seite Page- und Forumsfeedback 0
    H 1.24.0 MP 1.24 high CPU utilization when 'Keep MediaPortal always on top' option enabled Bugreports 4
    mickb [solved] Mediaportal Stops working General Support 5
    J [solved] Newbie to MediaPortal 2 - Cannot open/run TV programs Newcomers Forum 4
    atlantic How to use Spotify inside Mediaportal? Listen Music 18
    horned_reaper MediaPortal configuration error log message General Support 1
    Rob Hexenmeister Mediaportal Properties #plot etc... General Support 3
    ajs [News] MediaPortal 1 - 1.24 Released! News and Announcements 3
    S [solved] access the desktop without leaving mediaportal General Support 5
    J New computer with win10 and how will i set Mediaportal up ? Newcomers Forum 55
    T MediaPortal Extensions Manager Fehlermeldung bei Installation einer Erweiterung Installationsprobleme? 1
    geotwticher TV Guide EPG Grabber for Australia 2020 RIP freepg.tv General 4
    azzuro [News] MediaPortal 1.24 Pre-Release ready for testing! News and Announcements 0
    M.Hulot Warum Blu-ray-Menü nicht anwendbar bei MediaPortal? Allgemeines Supportforum 5
    Similar threads

























    Top Bottom