MediaPortal SVN-Snapshot:-04-02-2009 11-27h - Revision:22162.rar (2 Viewers)

Hetfield

Portal Pro
March 3, 2007
69
9
Finland Finland
Good work

Excellent build (haven't yet tried scheduled recordings). Performance and stability is all we need, nothing else matters. So close, no matter how far. But also some eye-candy would be good, black default skin for MediaPortal 2 :D Thanks, this kind of improvements are the right way.
 

CCob

Portal Pro
November 10, 2008
111
8
Long Delay going back to Home from Music

Hi Guys,

I have recently started using My Music. With this SVN and the previous it takes many minutes for the menu to go back from My Music to Home (actually it goes back to folder view, but I expected the GUI to go back to home screen when pressing backup button on remote). Here is the relevant log entry from MediaPortal.log

Code:
2009-04-02 18:06:22.573000 [Debug][MPMain]: Window: MediaPortal.GUI.Music.GUIMusicFiles init

2009-04-02 18:06:22.593000 [Debug][MPMain]: TextureManager: CleanupThumbs()

2009-04-02 18:06:22.598000 [Info.][MPMain]: open folderdatabase

2009-04-02 18:06:22.730000 [Debug][MPMain]: TextureManager: CleanupThumbs()

2009-04-02 18:06:25.794000 [Debug][MPMain]: TextureManager: CleanupThumbs()

2009-04-02 18:09:33.618000 [Info.][MPMain]: ThreadPool.Init()

2009-04-02 18:09:33.620000 [Debug][MPMain]: ThreadPool.StartThreads() : Thread PoolThread3 started

2009-04-02 18:09:33.627000 [Debug][PoolThread3]: FolderThumbCacher: No folder thumb at D:\folder.jpg

2009-04-02 18:09:33.627000 [Debug][PoolThread3]: ThreadPool.ProcessQueue() : total items processed: 1

2009-04-02 18:09:33.636000 [Debug][PoolThread3]: FolderThumbCacher: No folder thumb at M:\Music\folder.jpg

2009-04-02 18:09:33.637000 [Debug][PoolThread3]: ThreadPool.ProcessQueue() : total items processed: 2

2009-04-02 18:09:33.717000 [Debug][MPMain]: WindowManager: route MediaPortal.GUI.Music.GUIMusicFiles:501->MediaPortal.Dialogs.GUIDialogMenu:2012

2009-04-02 18:09:33.720000 [Debug][MPMain]: DialogWindow: MediaPortal.Dialogs.GUIDialogMenu init

2009-04-02 18:09:47.830000 [Debug][MPMain]: WindowManager: unroute to MediaPortal.Dialogs.GUIDialogMenu:2012->MediaPortal.GUI.Music.GUIMusicFiles:501

2009-04-02 18:09:47.852000 [Debug][MPMain]: WindowManager: route MediaPortal.GUI.Music.GUIMusicFiles:501->MediaPortal.Dialogs.GUIDialogMenu:2012

2009-04-02 18:09:47.853000 [Debug][MPMain]: DialogWindow: MediaPortal.Dialogs.GUIDialogMenu init

2009-04-02 18:09:48.593000 [Debug][MPMain]: WindowManager: unroute to MediaPortal.Dialogs.GUIDialogMenu:2012->MediaPortal.GUI.Music.GUIMusicFiles:501

2009-04-02 18:09:48.627000 [Debug][MPMain]: WindowManager: route MediaPortal.GUI.Music.GUIMusicFiles:501->MediaPortal.Dialogs.GUIDialogMenu:2012

2009-04-02 18:09:48.627000 [Debug][MPMain]: DialogWindow: MediaPortal.Dialogs.GUIDialogMenu init

2009-04-02 18:09:49.136000 [Debug][MPMain]: WindowManager: unroute to MediaPortal.Dialogs.GUIDialogMenu:2012->MediaPortal.GUI.Music.GUIMusicFiles:501

2009-04-02 18:09:49.163000 [Debug][MPMain]: WindowManager: route MediaPortal.GUI.Music.GUIMusicFiles:501->MediaPortal.Dialogs.GUIDialogMenu:2012

2009-04-02 18:09:49.164000 [Debug][MPMain]: DialogWindow: MediaPortal.Dialogs.GUIDialogMenu init

2009-04-02 18:09:49.185000 [Info.][MPMain]: VirtualDirectory: Could not fetch folder contents for D:: The device is not ready.



2009-04-02 18:09:50.276000 [Debug][MPMain]: WindowManager: unroute to MediaPortal.Dialogs.GUIDialogMenu:2012->MediaPortal.GUI.Music.GUIMusicFiles:501

2009-04-02 18:09:50.975000 [Debug][MPMain]: Windowmanager: Goto previous window

2009-04-02 18:09:50.986000 [Debug][MPMain]: Window: MediaPortal.GUI.Music.GUIMusicFiles deinit

2009-04-02 18:09:51.024000 [Debug][MPMain]: TextureManager: CleanupThumbs()

2009-04-02 18:09:51.040000 [Debug][MPMain]: Window: MediaPortal.GUI.Home.GUIHome init
Let me know if you need more info.
 

kalinium1

MP Donator
  • Premium Supporter
  • January 10, 2007
    114
    0
    Tel Aviv
    Israel Israel
    That's the wrong file...
    Use the Configuration app's button at the top menu to open the user files. The MediaPortal.xml in there will have the debug section.
    Do not forget to delete the font cache before starting MP...
    Huge thanks rtv,

    It solved the problem!

    :D
     

    riadmelb

    Portal Pro
    July 9, 2006
    218
    7
    Melbourne
    Guys, when I hear you talk about how good MP is getting, I really get burned, because I'm still using RC3 and waiting for 1.0.1 to be released. I wish if I can freeze my soul, and wake up when 1.0.1 is ready :p
     

    x4mer

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • November 8, 2007
    306
    24
    Toronto
    Canada Canada
    Thanks to the devs for all their work.

    I see from the changelogs that many changes were made surrounding the rendering of the UI, & that these changes seem to be based around a 50Hz base clock. Is this hard coded (completely/partially), or does it follow the setting for UI rendering?

    I wonder this, as I would think that it should be based around a 60Hz clock for those in an NTSC region, & want to know if it's user controllable.
     

    thesystemera

    Portal Pro
    May 26, 2008
    810
    22
    38
    Auckland
    New Zealand New Zealand
    Yeah I like the new improvements... Finally WinAmp Milkdrop is working with Last.fm with out crashing...

    Um concerning a few issues though... Streamed MP and Mediastream still have an issue with the Music - Current Playlist section... Basically the side panel is hard coded to open on the left even though the skin theme is designed to arrive from the right. I've asked both skinners and have been assured this is an MP problem not a skin problem...

    How would I go about Bugtracking this?
     

    tourettes

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • January 7, 2005
    17,301
    4,800
    Thanks to the devs for all their work.

    I see from the changelogs that many changes were made surrounding the rendering of the UI, & that these changes seem to be based around a 50Hz base clock. Is this hard coded (completely/partially), or does it follow the setting for UI rendering?

    I wonder this, as I would think that it should be based around a 60Hz clock for those in an NTSC region, & want to know if it's user controllable.
    Rendering engine works correctly when you do the following:

    - Set FPS to match the display device refresh frequency, MP will take care of the rest (use v-sync to sync the frame rendering).
    - Enjoy the smooth animations thanks to rtv
     

    te3hpurp

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • September 23, 2008
    904
    231
    Rovaniemi
    Finland Finland
    Country flag
    Build Deploy Release.bat fails.

    With some macro errors in tvlibrary build.


    regards,
     

    Der_Bub

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • June 17, 2008
    830
    60
    Cologne
    Germany Germany
    Country flag
    MediaPortal scratched up to 497MB with significant break ups in Timeshifting over one hour. Is there a memory hole? Can anyone confirm.
    Yes, I had a similar Probölem yesterday Evening: After Live TV about an hour, it begins to stutter, high harddisc usage and finaly crashes! After restar of MP playback begins from the last channel change (--> 1 hour in the past).

    I have this problem with the last SVNs, too. Just "MediaPortal SVN-Snapshot:-02-28-2009 00-07h - Revision:21813" is doing fine.

    Unfortunatly I don't have a log, but will try to get one one if it happens again (and my wife "allows" to do this test on a friday evening... ).

    Greetings

    BERND
     

    zanlation

    Portal Pro
    May 26, 2008
    107
    0
    I am having problems with tv tuners in TV Server with this SVN. The "type" field in the tuner list shows 'Unknown'. They are listed correctly (i.e. DVB-T and analogue) when I first enter TV Server configuration, but if I change anything they switch to unknown. I re-installed from scratch with the same result.

    In the TV Server error log I am getting a message saying "cannot find KNCBDACTRL.dll". The dll is there.

    I reverted back to the previous SVN and everything is ok. I am using WinXP Pro SP3.
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    ajs [News] MediaPortal 1 - 1.25 Released! News and Announcements 1
    horned_reaper Standby is prevented by MediaPortal client General Support 0
    U [solved] MediaPortal crashing on startup General Support 10
    g0rsq Info box randomly popping up when watching TV or other video MediaPortal 2 Newcomers Forum 1
    high [unanswered] Hallo möchte gerne Mediaportal. nutzen kann mich jemand anrufen? contactform feedback and requests 2
    ajs [News] MediaPortal 1.25 Pre-Release ready for testing! News and Announcements 0
    ajs [Rejected] Mediaportal Codename MediaPortal 1 41
    M 2nd (Touch-)Display Support on MediaPortal 2 such MPDisplay++? General 2
    N Steam release of MediaPortal MediaPortal 1 Talk 0
    torone Dritter versuch mit Mediaportal 2 Allgemeines Support- und Diskussionsforum 1
    M Fehlerhafter Link auf der aktuellen MediaPortal Seite Page- und Forumsfeedback 0
    H 1.24.0 MP 1.24 high CPU utilization when 'Keep MediaPortal always on top' option enabled Bugreports 4
    mickb [solved] Mediaportal Stops working General Support 5
    J [solved] Newbie to MediaPortal 2 - Cannot open/run TV programs Newcomers Forum 4
    atlantic How to use Spotify inside Mediaportal? Listen Music 18
    horned_reaper MediaPortal configuration error log message General Support 1
    Rob Hexenmeister Mediaportal Properties #plot etc... General Support 3
    ajs [News] MediaPortal 1 - 1.24 Released! News and Announcements 3
    S [solved] access the desktop without leaving mediaportal General Support 5
    J New computer with win10 and how will i set Mediaportal up ? Newcomers Forum 55
    T MediaPortal Extensions Manager Fehlermeldung bei Installation einer Erweiterung Installationsprobleme? 1
    geotwticher TV Guide EPG Grabber for Australia 2020 RIP freepg.tv General 3
    azzuro [News] MediaPortal 1.24 Pre-Release ready for testing! News and Announcements 0
    M.Hulot Warum Blu-ray-Menü nicht anwendbar bei MediaPortal? Allgemeines Supportforum 5
    M MP 2.2.3 Unable to play .ts recordings and MediaPortal stops working for TV viewing General 31
    Similar threads

























    Top Bottom