MediaPortal SVN-Snapshot:-05-02-2008 18-58h - Revision:19010 (1 Viewer)

xvffx

Portal Pro
August 15, 2007
313
53
Canada Canada
TV-Server Version: Version RC 1.0 with latest SVN builds
MediaPortal Version: Version RC 1.0 with latest SVN builds
MediaPortal Skin: Xface 1.5
Windows Version: Vista Business
CPU Type: Intel CoreDuo 6850 3.0Ghz
HDD: 3 Drives-WD 1TB ATA Device
Memory: 2x 2GIG
Motherboard: Asus P5WDG2 WS
Video Card: Asus EN8800 GTS 512 Mb
Video Card Driver: 7.15.11.6925 (nvidia)
Sound Card: ADI HD Sound onboard (spid out)
Sound Card AC3: SPDIF coax
Sound Card Driver: Microsoft 6.0.6000.16386
1. TV Card: Skystar2 (lastes revision)
1. TV Card Type: DVB-S
1. TV Card Driver: WDM 4.4.1
MPEG2 Video Codec: ffdshow_beta4a_rev1723_20071224_clsid
MPEG2 Audio Codec: ffdshow_beta4a_rev1723_20071224_clsid
h.264 Video Codec: ffdshow_beta4a_rev1723_20071224_clsid
Satelite/CableTV Provider: 82/91
HTPC Case: Mozart VC4001SNS
Cooling: Zalman
Power Supply: 650w
Remote: 880 harmony
TV: Sony Plasma 42
TV - HTPC Connection: DVI


when switching TV channel, normally from 1 sat to the next.. mp crashes (not from changing channel on the same sat)

when MP starts.. it loses focus

heres the my log

View attachment 20742

other than that.. its rocks
 

doornjoostje

Portal Pro
December 6, 2007
432
14
Netherlands Netherlands
Video Card: Mobile Intel 915GM

hmm, definately will not work with that graphics chipset.
:D
Hmm, so you are saying, i can't use this laptop.
There is nothing i can do about that, i think.
Or is there a technical solution?
You can't use that onboard GPU, no. It's not powerful enough to put it simply.
With a desktop PC, you can simply add a new GPU in a free slot, but there is no free slot in a laptop, right?
Can I Buy a GPU for my laptop, is this external, or.....?
 

Erbsenkopp

Portal Pro
August 3, 2006
97
3
54
Germany Germany
Hi,

i just test the new RC1 Version - great work !!!

So, i have found only some small problems.

After installing RC1 there is no "Thumb Folder" in the root of MP. I can create or copy an Folder of one of my other HTPC´s with the "older MP" , but in myTV no thumbs visible.

Without any svn MP starts allway fine, with last svn i got the "not focus" problem too.

With or without svn i have the problem that i cant change my speakerlevel correct. In my TV i can make it from 100% level lower but only a little bit louder again. The Level indicator goes back only 1 or 2 steps and that is. If i start any videoplayback i can change the level back without any problem.


Regards,
Erbsenkopp
 

mindruler

Portal Member
July 31, 2007
5
0
Netherlands Netherlands
HDTV channels 23.5

Hi all I installed the latest svn build.
I use the dvb-s2 tt 3200s card for tv.
I also have 2 lnb's 1 for 19.2 astra and 1 for 23.5 astra 3.
When scanning (inc hd channels) I got some not found and some no signal messages.
Also when I look in the directory where the sattelite files are I see a file for the hdtv channels for the 23.5 astra sattelite. But from the tvserver config tool I can't select the HDTV Channels 23.5.
So I edit the xml file in the same directory and put in the 23.5 hd and now I can select it.
But also with this one no signal and not found (It only found 6 channels). And it found not the HD channels for canal digitaal (Netherland). The normal dutch channels on the 23.5 are found.


Gr. Richard
 

SirKimba1

Portal Member
October 16, 2007
5
0
Germany Germany
Timeshift jumps forward or back

TV-Server Version: RC1 R 19010
MediaPortal Version: RC1 R 19010
MediaPortal Skin: Blue
Windows Version: XP SP2
CPU Type: Core 2 Duo 3GHz
HDD: SATA II 500GB
Memory: 4 GB
Motherboard: NVidea
Video Card: nVidia 8600GT
Video Card Driver:
Sound Card: Audigy LS
Sound Card AC3: optical out
Sound Card Driver:
1. TV Card: Hauppauge HVR 4000
1. TV Card Type: DVB-S, DVB-S2
1. TV Card Driver: Hauppauge 2.119.25023.0
2. TV Card: Hauppauge HVR 4000
2. TV Card Type: DVB-S, DVB-S2
2. TV Card Driver: Hauppauge 2.119.25023.0
3. TV Card:
3. TV Card Type:
3. TV Card Driver:
4. TV Card:
4. TV Card Type:
4. TV Card Driver:
MPEG2 Video Codec:
MPEG2 Audio Codec:
h.264 Video Codec: PowerDVD
Satelite/CableTV Provider: Astra 19.2E
HTPC Case: OregonAe
Cooling: Watercool Inovatec
Power Supply:
Remote: Hauppauge
TV:
TV - HTPC Connection:

Hi Folks,

since some versions before my timeshifting jumps sometimes forward sometimes back.
Means when im watching tv the timeshift jumps away from the realtime tv or if i in delayed view it jumps too.
:confused:
Sometimes the stoped programm starts again without my control.
I try to find out some solutions in the forum here but ... hmmm if im the only one .... :oops: :mad:

I use the latest Build of RC1 with singleseat of TV-Server and MP.


:D for this great work !!!
 

chemelli

Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • September 28, 2006
    6,159
    2,264
    46
    Milano, Italy
    Italy Italy
    Country flag
    i just test the new RC1 Version - great work !!!
    :D

    After installing RC1 there is no "Thumb Folder" in the root of MP. I can create or copy an Folder of one of my other HTPC´s with the "older MP" , but in myTV no thumbs visible.
    Please note that some folders are changed. You can find them under c:\ProgramData\Team MediaPortal\MediaPortal in Vista. As a rule, never create a folder, but look where it is on your system ;)

    Without any svn MP starts allway fine, with last svn i got the "not focus" problem too.
    Should be fixed in the next SVN...

    Simone
     

    MelDi

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • May 6, 2008
    10
    1
    Wellington
    New Zealand New Zealand
    TV-Server: Version RC 1.0 with latest SVN builds


    I have a perfect running TV Server with TV client.

    Now i have a laptop, that i want to use upstairs.
    I can see the guide and I can see the recorded TV.
    When i start the recorded TV, the screen stays black.

    I followed the documentation.
    It could be that I do something wrong, or is it this SVN/.
    Can somebody please investigate?
    Intrestingly I had this exact same problem until I moved the timeshifting folder from its default location of "c:\documents and settings\all users\application data\team mediaportal\tv server" to another location on the hard drive. Works fine for me now. Guess I'll need to play with user permissions or something if I want to keep it in the default location.
     

    doornjoostje

    Portal Pro
    December 6, 2007
    432
    14
    Netherlands Netherlands
    TV-Server: Version RC 1.0 with latest SVN builds


    I have a perfect running TV Server with TV client.

    Now i have a laptop, that i want to use upstairs.
    I can see the guide and I can see the recorded TV.
    When i start the recorded TV, the screen stays black.

    I followed the documentation.
    It could be that I do something wrong, or is it this SVN/.
    Can somebody please investigate?
    Intrestingly I had this exact same problem until I moved the timeshifting folder from its default location of "c:\documents and settings\all users\application data\team mediaportal\tv server" to another location on the hard drive. Works fine for me now. Guess I'll need to play with user permissions or something if I want to keep it in the default location.
    This also applied to recorded TV?
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    G Update von MediaPortal Installationsprobleme? 0
    ajs [News] MediaPortal 1 - 1.25 Released! News and Announcements 1
    horned_reaper Standby is prevented by MediaPortal client General Support 0
    U [solved] MediaPortal crashing on startup General Support 10
    g0rsq Info box randomly popping up when watching TV or other video MediaPortal 2 Newcomers Forum 1
    high [unanswered] Hallo möchte gerne Mediaportal. nutzen kann mich jemand anrufen? contactform feedback and requests 2
    ajs [News] MediaPortal 1.25 Pre-Release ready for testing! News and Announcements 0
    ajs [Rejected] Mediaportal Codename MediaPortal 1 41
    M 2nd (Touch-)Display Support on MediaPortal 2 such MPDisplay++? General 2
    N Steam release of MediaPortal MediaPortal 1 Talk 0
    torone Dritter versuch mit Mediaportal 2 Allgemeines Support- und Diskussionsforum 1
    M Fehlerhafter Link auf der aktuellen MediaPortal Seite Page- und Forumsfeedback 0
    H 1.24.0 MP 1.24 high CPU utilization when 'Keep MediaPortal always on top' option enabled Bugreports 4
    mickb [solved] Mediaportal Stops working General Support 5
    J [solved] Newbie to MediaPortal 2 - Cannot open/run TV programs Newcomers Forum 4
    atlantic How to use Spotify inside Mediaportal? Listen Music 18
    horned_reaper MediaPortal configuration error log message General Support 1
    Rob Hexenmeister Mediaportal Properties #plot etc... General Support 3
    ajs [News] MediaPortal 1 - 1.24 Released! News and Announcements 3
    S [solved] access the desktop without leaving mediaportal General Support 5
    J New computer with win10 and how will i set Mediaportal up ? Newcomers Forum 55
    T MediaPortal Extensions Manager Fehlermeldung bei Installation einer Erweiterung Installationsprobleme? 1
    geotwticher TV Guide EPG Grabber for Australia 2020 RIP freepg.tv General 4
    azzuro [News] MediaPortal 1.24 Pre-Release ready for testing! News and Announcements 0
    M.Hulot Warum Blu-ray-Menü nicht anwendbar bei MediaPortal? Allgemeines Supportforum 5
    Similar threads

























    Top Bottom