MediaPortal SVN-Snapshot:-08-01-2008 19-31h - Revision:19843.rar | Page 5

Discussion in 'untested MediaPortal and TV-Server 1.0 RC2 svn-bui' started by MediaPortal-Bot, August 1, 2008.

  1. brunoh

    brunoh Portal Pro

    Joined:
    August 8, 2004
    Messages:
    82
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Switzerland Switzerland
    Show System Specs
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. grubi

    grubi Portal Pro

    Joined:
    June 16, 2007
    Messages:
    1,216
    Likes Received:
    77
    Location:
    127.0.0.1
    Ratings:
    +86 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Just a wild guess. Are you sure that the codecs you specified in the settings are choosen? Verify this with graphedit by connecting to MP's graph. I had similar problems until I noticed that the codecs I sepcified were not used. In this case after the initial graph fails MP tries to build a different graph on the fly which altogether takes quite a long time.

    As I said just a guess.

    Regards,
    grubi.
     
  4. User 04

    User 04 Portal Pro

    Joined:
    April 14, 2008
    Messages:
    125
    Likes Received:
    21
    Ratings:
    +21 / 0
    Home Country:


    Hi,

    Reinstalled RC2, no problems with EPG.

    Reinstalled MediaPortal-SVN-08-01-2008--19-31-Rev19843 and above EPG problem returns. Initially after installation I have a couple of programme entries for CH 7 SD/HD, then after those programme times have passed have blank enties for both Channels. However this time, the HD information has reappeared, but still no SD, strange.

    The PowerSchedulerClientSetup problem still exists.


    Regards
     
  5. gibman
    • Team MediaPortal

    gibman Retired Team Member

    Joined:
    October 4, 2006
    Messages:
    2,998
    Likes Received:
    1,321
    Occupation:
    Developer
    Location:
    Aarhus
    Ratings:
    +1,372 / 0
    Home Country:
    Denmark Denmark
    Well brunoh.

    I just checked the user scenario once again.
    And it seems to work ok on current SVN.

    I followed the how to on this case;
    0001500: CAM limits ignored when 2 consecutive recordings on same transponder are running. - MediaPortal Bugtracker

    If ur case is different then please advice me.

    /gibman


     
  6. brunoh

    brunoh Portal Pro

    Joined:
    August 8, 2004
    Messages:
    82
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Switzerland Switzerland
    Show System Specs
    Hi gibman

    My scenario is slightly different, and this is maybe where my problem still lies:

    - I start timeshifting on SF1
    - I then start recording the channel that I am watching (I have now 2 sessions on the same card, but showing the same channel; this is at least what the server-cofiguration program is showing me. The CAM is then probably not a problem as the same channel is used).
    - I then change the the channel I watch from EPG (so one of the 2 sessions is changing the channel).
    - The timeshift is then working on SF2 but the recording on SF1 stops working

    In the log from previous entry you then see that the recording of SF1 and the new timeshift on SF2 are now both on my card 2. The recording has stopped working as soon as I changed timeshifting from SF1 to SF2.

    update:

    I did now test again. Here the part from serverlog, when I start timeshifting on SF2 (on SF1 I have timeshifting and a recording going on):

    __
    2008-08-08 19:23:38.156250 [15]: Controller: channel #1 DVBS:tv:confused:chweizer Fernsehen SF zwei Freq:12399000 ONID:318 TSID:8500 SID:907 PMT:193 FTA:False LCN:379 SymbolRate:27500 Modulation:ModNotSet Polarisation:LinearH InnerFecRate:Rate3_4 DisEqc:Level1AB band:Universal Pilot:NotSet RollOff:NotSet
    2008-08-08 19:23:38.156250 [15]: Controller: card:1 type:DvbC cannot tune to channel
    2008-08-08 19:23:38.171875 [15]: Controller: card:2 type:DvbS is tuned to same transponder decrypting 1/1 channels
    2008-08-08 19:23:38.171875 [15]: Controller: card:2 type:DvbS is available priority:4 #users:1 same transponder:True
    2008-08-08 19:23:38.171875 [15]: Controller: card:3 type:DvbS is available priority:3 #users:0 same transponder:False
    2008-08-08 19:23:38.171875 [15]: Controller: card:4 type:Analog cannot tune to channel
    2008-08-08 19:23:38.171875 [15]: Controller: card:5 type:RadioWebStream cannot tune to channel
    2008-08-08 19:23:38.171875 [15]: Controller: found 2 available
    2008-08-08 19:23:38.171875 [15]: card: CardTune 2 SF zwei BRUNOMC:2:-1
    2008-08-08 19:23:38.171875 [15]: card: Tune 2 to SF zwei

    __

    I hope this helps.

    Thanks

    Bruno
     
  7. User 04

    User 04 Portal Pro

    Joined:
    April 14, 2008
    Messages:
    125
    Likes Received:
    21
    Ratings:
    +21 / 0
    Home Country:
    Strange Happenings

    With twin tuner card, setup recordings on Nine HD and Ten Digital.

    Active recordings screen shows this has occurred.

    Then go into Channel selection and select Ten HD, different programme to Ten SD. System allows access to viewing this Channel even though both Tuners are being used.

    Turn TV off and attempt same with ABC HD get the appropriate message.

    Go into scheduled recordings to stop recordings and Nine HD only shows a Delete message.

    Go into scheduled recordings to stop recordings and Ten Digital shows correct information.

    Even after deleting both recordings Active Recordings screen still shows Nine HD recording.

    Programmes screen does not support this, however red recording button still showing, top left of screen.

    Only way to get rid of red button is to start another recording which then activates Stop record button. Activating this button then gets rid of the red recording in progress button.

    On my HTPC using this type of process I was able to have the Active Recordings screen show that I had 4 active recordings with a three tuner setup, might have been able to have more if I kept going.




    Computer 1, the innards of a HP Pavilion t250a, inserted into a Coolermaster 690 chassis.

    The system is a 2.6 Hyperthreading P4 CPU and 1 GB of ram running Windows XP, Service Pack 2. I have added SATA drives, an ASUS Nvidia GeForce 7600GS Graphics Card, an add on card that has two SATA connections and two E SATA connections, and a Creative Sound Blaster X-Fi Extreme sound card, plus the Dvico FusionHDTV DVB-T Dual Digital 4, green pcb card. Using MediaPortal 1.0 RC2, SVN 01-08-2008.



    Computer 2, HTPC, an ANTEC Fusion HTPC Silver case using;

    Windows XP with Service Pack 2

    Gigabyte GA-MA78GM-S2H AMD780G 5200HT DDR2 VGA PCIE2.0 RAID GbLAN 1394

    AMD Athlon™ 64 5200+AM2 Processor Retail Dual Core AM2

    DDR2 2048MB(2x1G)PC6400 800Mhz Blue Heatspreader 4-4-4-12 G.Skill

    Asus EN8500GT Silent Magic 512MB DDR2 666MHz PCIEx16 VGA HDTV DVI-I Video Card

    Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio Card PCI Express

    Dvico FusionHDTV DVB-T Dual Digital 4, black pcb card, Dvico FusionHDTV DVB-T Plus, and MediaPortal 1.0 RC2.
     
  8. gibman
    • Team MediaPortal

    gibman Retired Team Member

    Joined:
    October 4, 2006
    Messages:
    2,998
    Likes Received:
    1,321
    Occupation:
    Developer
    Location:
    Aarhus
    Ratings:
    +1,372 / 0
    Home Country:
    Denmark Denmark
    Ok I managed to repro and fix it.
    Try next SVN :)

    http://mantis.team-mediaportal.com/view.php?id=1515

    /gibman

     
    • Like Like x 1
  9. iosub

    iosub Portal Pro

    Joined:
    April 26, 2006
    Messages:
    573
    Likes Received:
    30
    Occupation:
    Computer Bussines
    Location:
    San Sebastian
    Ratings:
    +30 / 0
    Gibman

    there is another problem after you made the changes on the recording... If you cancel a recording "record always on this chanel" the recording does not cancel...

    Iosu
     
  10. neilk

    neilk Portal Pro

    Joined:
    June 22, 2007
    Messages:
    76
    Likes Received:
    4
    Ratings:
    +4 / 0
    Home Country:
    South Africa South Africa
  11. gibman
    • Team MediaPortal

    gibman Retired Team Member

    Joined:
    October 4, 2006
    Messages:
    2,998
    Likes Received:
    1,321
    Occupation:
    Developer
    Location:
    Aarhus
    Ratings:
    +1,372 / 0
    Home Country:
    Denmark Denmark
    Hi IOsub!

    Well it works here :)

    Just tried it.

    U have to give me very detailed info on how to repro it.

    The next SVN will surely come this weekend, once we "green lite"it :)

    /gibman

     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!