MediaPortal SVN-Snapshot:-08-22-2008 21-25h - Revision:20010.rar | Page 7

Discussion in 'untested MediaPortal and TV-Server 1.0 RC2 svn-bui' started by MediaPortal-Bot, August 22, 2008.

  1. disaster123
    • Premium Supporter

    disaster123 MP Donator

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    3,546
    Likes Received:
    417
    Ratings:
    +431 / 2
    Home Country:
    Germany Germany
    mhm OK but for me it is like this - on all german channels like that. Is it possible to have a zoom which zooms until there are no black bars on left and right?


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. tourettes
    • Premium Supporter

    tourettes Retired Team Member

    Joined:
    January 7, 2005
    Messages:
    17,301
    Likes Received:
    4,595
    Ratings:
    +4,810 / 3
    You can adjust manually the cropping in My TV's context menu. (normal TVs and settop boxes usually have some hard coded overscan that hides the edges that broadcasters are usually not filling).
     
  4. disaster123
    • Premium Supporter

    disaster123 MP Donator

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    3,546
    Likes Received:
    417
    Ratings:
    +431 / 2
    Home Country:
    Germany Germany
    But i do not want to generally crop? All other Broadcasts are OK.
     
  5. melstig

    melstig Portal Pro

    Joined:
    July 16, 2006
    Messages:
    115
    Likes Received:
    4
    Gender:
    Male
    Location:
    Umea
    Ratings:
    +10 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    This SVN is very unstable for me. After a clean reboot it works most of the time, but after going to standby, TV does not work after a wakeup. The TV service seems to be unstable somehow.

    I can reproduce a strange behaviour on my system.

    1. I cleared the log files after I started TV Server configuration.
    2. I did a manual timeshift on channel SVT1, it worked correctly on one(1) card.
    3. Stopped the timeshift
    4. Let the system go into hibernate.
    5. Woke up the system and went into the configuration, manual control.
    6. Pressed timeshift on SVT1.
    7. An error message popped up " An unknown error has occured", pressed ok.
    8. In the manual control page, SVT1 went timeshifting on all three (3) cards at the same time!!??!!
    9, Stopped the timeshifting.
    10. Zipped TV Server log-files.

    If starting MP on the same server (after the standby-wakeup) and trying to start TV, "An unknown error has occured", (translated from swedish) comes up, and the channel cannot be vieved. If turning on tv on manually, the picture comes up. Closed MP and zipped the other logfiles.

    Perhaps this is the "powersheduler-bug" discussed in this thread, som nasty errors in the error.log file.

    Hope this can help you devs, and in the end me of course... :)

    Reinstalling native RC2 soon to be able to use my system at all, first SVN on RC2 i have tried. Had some problems with that one also, but is it any idea to post them in that thread?

    Marcus
     
  6. grubi

    grubi Portal Pro

    Joined:
    June 16, 2007
    Messages:
    1,216
    Likes Received:
    77
    Location:
    127.0.0.1
    Ratings:
    +86 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    There we come to one of the enhancement suggentions I posted a long time ago.
    Having cropping settings on a per channel base or
    the possibility to define a custom zoom mode in addition to the predefined ones.

    grubi.
     
  7. lar282

    lar282 Portal Pro

    Joined:
    July 11, 2004
    Messages:
    414
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    Hi
    Has the devs located the standby issue(tvservice do not work after resume) or do you need log or any other help. Please let us know. Couldn't see anytihing in the todays svn code that could help for this issue, so I just wanted to see if the bug is located ...


    regards

    Lasse
     
  8. MrMel

    MrMel Portal Pro

    Joined:
    November 16, 2007
    Messages:
    90
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    Is anyone getting HD channels to work on this release? Im getting black screen, sometimes total crash (hang of MP), sometimes TVServer service (remote, master) is hanging
     
  9. einstein72

    einstein72 Portal Member

    Joined:
    October 12, 2007
    Messages:
    26
    Likes Received:
    2
    Occupation:
    Very interesting
    Location:
    In front of my PC
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    I can't get HD channels to display. Only black screen with sound. Switching to SD channels after this also show black screen. I have to switch tv off and on again to get picture on SD channels again.
    Besides that, I only have picture and no sound on some channels (like Discovery Travel). Some channels are choppy while others have no problem whatsoever.

    Not only with this release, but also with standard RC2 release.

    This is the case on all pc's in my network so it seems like it is server related.
     
  10. chemelli
    • Premium Supporter

    chemelli Retired Team Member

    Joined:
    September 28, 2006
    Messages:
    6,159
    Likes Received:
    1,126
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Activation Manager - Cloud Services
    Location:
    Trento, Italy
    Ratings:
    +1,127 / 0
    Home Country:
    Italy Italy
    Please try using preview inside SetupTv.
    Also do a small recording and provide a small tsdump: Debugging/TS-dumps - MediaPortal Wiki Documentation

    Simone
     
  11. MrMel

    MrMel Portal Pro

    Joined:
    November 16, 2007
    Messages:
    90
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    I would help you I could, but my preview hasnt been working since RC1 was released.
    Perhaps because I dont have MediaPortal installed? (only TVServer on the backend)

    Uploading a sample TS from DiscoverHD now anyway.

    se_telnor_11434_S_DiscoveryHD_Scrambled.ts is uploaded in 3 minutes.
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!