MKV Buddy - Tool to help handling of Videos | Page 5

Discussion in 'Tools and other software' started by Lehmden, August 23, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Lehmden
    • Premium Supporter

    Lehmden Retired Team Member

    Joined:
    December 17, 2010
    Messages:
    11,935
    Likes Received:
    2,152
    Gender:
    Male
    Location:
    Lehmden
    Ratings:
    +3,635 / 28
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Hi.
    You need to restart MKV Buddy after changes are saved to get the settings working. Best is to work through the configuration as described in manual. When done, save the settings and restart MKV Buddy. Now it should work as expected.
    And it only works on folder level as it's for batch processing (it seems you've done this right) and as the name suggests, it's working on MKV videos only Excerpt for remuxing and recoding as those steps are done to get videos into the mkv container...
    If it still don't work, please have a look inside the installation folder. There has to be some .ini files. If I can have a look on these I'm probably able to see what's wrong...


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. breese
    • Premium Supporter

    breese Retired Team Member

    Joined:
    July 11, 2011
    Messages:
    3,903
    Likes Received:
    325
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Sr. Systems Engineer
    Location:
    Arlington Heights, Illinois
    Ratings:
    +768 / 1
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Show System Specs
    If restarting the application is quitting and restarting it, then that has been done...
    Plus, these errors cause it to quit.
    I changed the ini to txt so as to upload it.
    EDIT: Maybe the grab errors out because I do not have any MKV videos?

    Is there a way to make it log?
     

    Attached Files:

    • MKV_Buddy.txt
      File size:
      586 bytes
      Uploaded:
      February 3, 2015
      Views:
      93
  4. Lehmden
    • Premium Supporter

    Lehmden Retired Team Member

    Joined:
    December 17, 2010
    Messages:
    11,935
    Likes Received:
    2,152
    Gender:
    Male
    Location:
    Lehmden
    Ratings:
    +3,635 / 28
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Hi.
    The mkvbuddy.ini looks pretty normal Can you upload the nfo4mp.ini also, please.
    And if possible tell me a bit more about the movies you have in your working dir. Video names an container would be fine.
     
  5. Lehmden
    • Premium Supporter

    Lehmden Retired Team Member

    Joined:
    December 17, 2010
    Messages:
    11,935
    Likes Received:
    2,152
    Gender:
    Male
    Location:
    Lehmden
    Ratings:
    +3,635 / 28
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    just saw this.. You only can use it on MKV videos... First to need to remux some videos to mkv before you can grab nfo for them with MKV Buddy. The point Remuxing" in MKV Buddy is the first thing you need to start with...
    If you don't want to do this you need a different tool like tinyMediaManager for example.
     
  6. jehe
    • Team MediaPortal

    jehe Test Group

    Joined:
    February 15, 2011
    Messages:
    694
    Likes Received:
    136
    Ratings:
    +212 / 0
    Home Country:
    Belgium Belgium
    Show System Specs
    Hi,
    I have the following error when I grab a movie. (See print screen)
    I have not changed the configuration.
    the movie listed in the following folder: F:\Mijn films\(3 Days To Kill)
     

    Attached Files:

  7. Lehmden
    • Premium Supporter

    Lehmden Retired Team Member

    Joined:
    December 17, 2010
    Messages:
    11,935
    Likes Received:
    2,152
    Gender:
    Male
    Location:
    Lehmden
    Ratings:
    +3,635 / 28
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Hi.
    Do yourself a favour and have a look at the configuration first. MKV Buddy has default settings that are working most of the time. But some things are better configured individually. And it's better to save the settings once so they are in the ini file...
    The error normally appears when there is no online data available or (couldn't be) downloaded. Especially if the IMDB- tt number is missing in the .nfo file this may happen. Normally this should be captured by error handling but when you're working with external data you never know what you get.... And AutoIt is not very friendly handling such errors. Maybe if you upload the generated .nfo file from this movie, I can see better what's wrong.
     
  8. jehe
    • Team MediaPortal

    jehe Test Group

    Joined:
    February 15, 2011
    Messages:
    694
    Likes Received:
    136
    Ratings:
    +212 / 0
    Home Country:
    Belgium Belgium
    Show System Specs
    Hi,
    But then I'm doing something wrong here, I thought with "grab movies" the .nfo was made (from downloaded metadata).
    My folder structure is as follows: F:\Mijn films\3 Days To Kill\tt2172934.mkv
     
  9. Lehmden
    • Premium Supporter

    Lehmden Retired Team Member

    Joined:
    December 17, 2010
    Messages:
    11,935
    Likes Received:
    2,152
    Gender:
    Male
    Location:
    Lehmden
    Ratings:
    +3,635 / 28
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Yes this will be, normally.... But I never have tried to use tt number only as filename. Probably this can be the reason for not finding anything. You can try to rename "tt2172934.mkv" to "3 Days To Kill.mkv" (just for testing purposes) and then grab again. If this will cure your issue I'll need to ask @lightshock to modify nfo4mp.exe for this naming scheme.
     
    • Thank You! Thank You! x 1
  10. jehe
    • Team MediaPortal

    jehe Test Group

    Joined:
    February 15, 2011
    Messages:
    694
    Likes Received:
    136
    Ratings:
    +212 / 0
    Home Country:
    Belgium Belgium
    Show System Specs
    Thanks, file renaming made the error disappear, so please ask lightshock to modify nfo4mp.exe.
     
  11. jehe
    • Team MediaPortal

    jehe Test Group

    Joined:
    February 15, 2011
    Messages:
    694
    Likes Received:
    136
    Ratings:
    +212 / 0
    Home Country:
    Belgium Belgium
    Show System Specs
    Hi,
    The language for scrapping the metadata is set to English, but in the .nfo is the language German.
     

    Attached Files:

    • language code.PNG
      language code.PNG
      File size:
      3.9 KB
      Uploaded:
      February 22, 2015
      Views:
      103
    • nfo.PNG
      nfo.PNG
      File size:
      66.9 KB
      Uploaded:
      February 22, 2015
      Views:
      96
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!