Monitoring Collection | Page 2

Discussion in 'Tools and other software' started by Micropolis, October 24, 2015.

  1. Micropolis

    Micropolis Portal Pro

    Joined:
    July 22, 2009
    Messages:
    1,586
    Likes Received:
    1,768
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Senior Consultant
    Location:
    Bavaria
    Ratings:
    +1,947 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Dear community,
    a newer version of my Disk Device Monitor application is available for download.
    Due to the fact that this version is a Pre-RTM version, it is a good moment to deliver your personal experience feedback, improvement suggestions and/or identified issue or bugs. Also I would appreciate if you could translate the included language file from English to your native language.

    Cheers and thank you for your support, Micropolis


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Micropolis

    Micropolis Portal Pro

    Joined:
    July 22, 2009
    Messages:
    1,586
    Likes Received:
    1,768
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Senior Consultant
    Location:
    Bavaria
    Ratings:
    +1,947 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Dear community,
    please find attached the nearly complete tool collection to monitor your machine related devices, their performance including important activity and health information.
    The tools are Pre-RTM versions, therefore it is the best time to deliver your personal experience feedback, improvement suggestions and/or identified issue or bugs. I am sorry to see that the interest in these applications is extremely low, however, due to the recent feedback. Therefore I decide to close this thread immediately after the publication of the RTM versions.

    Regards, Micropolis
     
    • Like Like x 2
    • Thank You! Thank You! x 1
  4. Micropolis

    Micropolis Portal Pro

    Joined:
    July 22, 2009
    Messages:
    1,586
    Likes Received:
    1,768
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Senior Consultant
    Location:
    Bavaria
    Ratings:
    +1,947 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Dear community,
    the latest tool of my Monitoring Collection has been implemented now, it allows you to monitor NVIDIA-, ATI- and generic graphic cards. The complete list of tools can be downloaded from the first post of this thread.
    Help needed: Due to the fact that I do not have a NVIDIA- or Highend-ATI graphic cards, some sensor routines must be coded in "blind mode". I would appreciate if anyone of you can test the graphic card monitoring including log/event viewer information when the monitor does not work as expected. Thank you in advance.

    Regards, Micropolis
     
    • Like Like x 1
  5. Brudertac
    • Premium Supporter

    Brudertac MP Donator

    Joined:
    October 26, 2006
    Messages:
    978
    Likes Received:
    117
    Gender:
    Male
    Location:
    Augsburg
    Ratings:
    +277 / 1
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    For "blind coding" it looks not so bad! (y)

    upload_2015-11-20_7-15-23.png
     
    • Like Like x 1
    • Thank You! Thank You! x 1
  6. Micropolis

    Micropolis Portal Pro

    Joined:
    July 22, 2009
    Messages:
    1,586
    Likes Received:
    1,768
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Senior Consultant
    Location:
    Bavaria
    Ratings:
    +1,947 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Hello @Brudertac ,
    to have more information about the readiness of the NVIDIA wrapper library, could you please tell me
    • is the reported GPU count correct?
    • are the clock information correct?
    • do you see any voltage information in the original NVIDIA system tools?
    • do you can identify activities (including the appropriate display in the grid chart) when you stress your graphic card?
    Cheers and thanks a lot, Micropolis
     
  7. Brudertac
    • Premium Supporter

    Brudertac MP Donator

    Joined:
    October 26, 2006
    Messages:
    978
    Likes Received:
    117
    Gender:
    Male
    Location:
    Augsburg
    Ratings:
    +277 / 1
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Hi @Micropolis

    there are some differences compared to gpuz. I have made some Screenshots for you.
    First one under Stress. The Dashboard shows nothing in the gid. Second Screenshot with Card@Idle...

    upload_2015-11-21_0-38-38.png

    Idle:

    upload_2015-11-21_0-40-36.png
     
    • Like Like x 1
  8. Micropolis

    Micropolis Portal Pro

    Joined:
    July 22, 2009
    Messages:
    1,586
    Likes Received:
    1,768
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Senior Consultant
    Location:
    Bavaria
    Ratings:
    +1,947 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Hello @Brudertac,
    thanks a lot for the screenshots, because such information helps a lot to identify NVIDIA wrapper related issues.
    Today I've made some changes to fix some things, to harden the code and to unlock some features for NVIDIA. The latest version can be downloaded from the first post. Can I ask you to start your latest tests again?

    Hint: I'm afraid, that GPU-Z does not use the official NVIDIA SDK, therefore some differences must be accepted.

    Thank you in advance, Micropolis
     
  9. breese
    • Team MediaPortal

    breese Retired Team Member

    Joined:
    July 11, 2011
    Messages:
    3,903
    Likes Received:
    325
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Sr. Systems Engineer
    Location:
    Arlington Heights, Illinois
    Ratings:
    +768 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Show System Specs
    AMD Radeon HD 5450
    Graphics sensor information not available
     
    • Thank You! Thank You! x 1
  10. Micropolis

    Micropolis Portal Pro

    Joined:
    July 22, 2009
    Messages:
    1,586
    Likes Received:
    1,768
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Senior Consultant
    Location:
    Bavaria
    Ratings:
    +1,947 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Hello @breese,
    I'm not sure if the "old" ATI SDK is still working for AMD graphic cards.
    Please find attached a test version, where the wrapper library is temporarily unlocked for AMD cards. Could you please test it with this version?

    EDIT: Attachment removed, because it contains an outdated version.

    Thanks in advance, Micropolis
     
    Last edited: November 21, 2015
  11. Brudertac
    • Premium Supporter

    Brudertac MP Donator

    Joined:
    October 26, 2006
    Messages:
    978
    Likes Received:
    117
    Gender:
    Male
    Location:
    Augsburg
    Ratings:
    +277 / 1
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Looks better now:
    (The GPU Memory Clock on your Tool is always double the gpu-z. Is that intended?)

    IDLE:
    upload_2015-11-21_19-43-16.png

    STRESS:
    upload_2015-11-21_19-43-31.png
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!