MP Freezes at end of song when now playing is selected | Page 2

Discussion in 'Listen Music' started by gwatkins, February 2, 2014.

  1. gwatkins

    gwatkins Portal Pro

    Joined:
    December 8, 2013
    Messages:
    81
    Likes Received:
    2
    Gender:
    Male
    Location:
    Richardson, Texas
    Ratings:
    +6 / 1
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Show System Specs
    Thanks for the reply but no, don't have that plugin. Plus it still did it with all plug-ins disabled.


     
    • Informative Informative x 1
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. BassFan

    BassFan Guest

    Ratings:
    +0 / 0
    And you has NO any Bass Librarys in your System File Path's?
    Windows/System32/SysWOW64 and so on?

    greets
     
  4. Sebastiii
    • Team MediaPortal

    Sebastiii Development Group

    Joined:
    November 12, 2007
    Messages:
    16,239
    Likes Received:
    6,201
    Gender:
    Male
    Location:
    France
    Ratings:
    +10,200 / 9
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
  5. gwatkins

    gwatkins Portal Pro

    Joined:
    December 8, 2013
    Messages:
    81
    Likes Received:
    2
    Gender:
    Male
    Location:
    Richardson, Texas
    Ratings:
    +6 / 1
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Show System Specs
    Concerning BassFan's question, I will have to check that. Should they be there?

    I guess the really strange thing to me is that it works fine as long as I am not on the Now Playing screen. I would think if it was a problem with the Bass engine that it would happen no matter what screen I am looking at but I will download the installer and try it. Thanks>
     
  6. Mansour

    Mansour New Member

    Joined:
    February 28, 2014
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +0 / 1
    Home Country:
    United Arab Emirates United Arab Emirates
    I have exactly the same issue...
    trying to solve since long time but no luck:(
    please if you got the clue post it.

    thanks
     
    • Missing System Logs and/or Specs Missing System Logs and/or Specs x 1
  7. gwatkins

    gwatkins Portal Pro

    Joined:
    December 8, 2013
    Messages:
    81
    Likes Received:
    2
    Gender:
    Male
    Location:
    Richardson, Texas
    Ratings:
    +6 / 1
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Show System Specs
    Sorry to say I still have the issue. For now I have it configured not to jump to the Now playing screen during playback. I may try to do some more experimenting this weekend.
     
  8. nicsergio
    • Premium Supporter

    nicsergio MP Donator

    Joined:
    April 27, 2010
    Messages:
    161
    Likes Received:
    63
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +113 / 0
    Home Country:
    Italy Italy
    Show System Specs
    Hallo all

    I recently upgraded MP from V1.6 to 1.7 Final and now I also have the same problem described in this thread..
    MP freezes at the end of the audio track, when there are 2/3 seconds at the end, and only when I am in the MusicPlayingNow screen

    I use WASAPI, but I tried also with "Bass Engine" and disable fade in/out, using different skins (default titan. wide, etc) but without changing anything.

    The problem does NOT occur in Debug Mode (no extensions load), but I tried to disable all plugins without solving :(:(

    Attached logs, blocking occurs at time 3:46/3:49 of first track, then the player will loop continuing to repeat the same brief moment, without go forward or respond to commands o_O and I have to close MP with CTRL+ALT+DEL.

    Log Part (open)

    [2014-04-23 21:21:14,739] [Log ] [MiniDisplay] [DEBUG] - (IDisplay) ImonLcd.SetLine(): displaying 0-based line (first choice): 1, message: 3:46/3:49
    [2014-04-23 21:21:14,740] [Log ] [MiniDisplay] [DEBUG] - (IDisplay) ImonLcd.SetDefaults() completed
    [2014-04-23 21:21:14,811] [Log ] [BASS X-Fade] [DEBUG] - BASS: X-Fading out stream F:\Music\Adele\21\01 - Rolling in the Deep.flac
    [2014-04-23 21:21:14,820] [Log ] [36 ] [DEBUG] - BASS: End of Song F:\Music\Adele\21\01 - Rolling in the Deep.flac
    [2014-04-23 21:21:14,829] [Log ] [36 ] [DEBUG] - BASS: Disposing Music Stream F:\Music\Adele\21\02 - Rumour Has It.flac
    [2014-04-23 21:21:14,831] [Log ] [36 ] [INFO ] - g_Player.OnChanged()
    [2014-04-23 21:21:14,840] [Log ] [36 ] [INFO ] - RadioRecorded:OnPlayRecordingBackChanged Music F:\Music\Adele\21\01 - Rolling in the Deep.flac
    [2014-04-23 21:21:14,841] [Log ] [36 ] [INFO ] - TvRecorded:OnPlayRecordingBackChanged Music F:\Music\Adele\21\01 - Rolling in the Deep.flac
    [2014-04-23 21:21:14,843] [Log ] [36 ] [INFO ] - BASS: ---------------------------------------------
    [2014-04-23 21:21:14,844] [Log ] [36 ] [INFO ] - BASS: Creating BASS audio stream
    [2014-04-23 21:21:14,851] [Log ] [36 ] [INFO ] - BASS: Stream Information
    [2014-04-23 21:21:14,852] [Log ] [36 ] [INFO ] - BASS: ---------------------------------------------
    [2014-04-23 21:21:14,852] [Log ] [36 ] [INFO ] - BASS: File: F:\Music\Adele\21\02 - Rumour Has It.flac
    [2014-04-23 21:21:14,853] [Log ] [36 ] [DEBUG] - BASS: Type of Stream: BASS_CTYPE_STREAM_FLAC
    [2014-04-23 21:21:14,854] [Log ] [36 ] [INFO ] - BASS: Number of Channels: 2
    [2014-04-23 21:21:14,855] [Log ] [36 ] [INFO ] - BASS: Stream Samplerate: 44100
    [2014-04-23 21:21:14,855] [Log ] [36 ] [DEBUG] - BASS: Stream Flags: BASS_MUSIC_FLOAT, BASS_MUSIC_DECODE, BASS_UNICODE
    [2014-04-23 21:21:14,856] [Log ] [36 ] [INFO ] - BASS: ---------------------------------------------
    [2014-04-23 21:21:14,857] [Log ] [36 ] [DEBUG] - BASS: Registering stream playback events
    [2014-04-23 21:21:14,858] [Log ] [36 ] [INFO ] - BASS: Successfully created BASS audio stream
    [2014-04-23 21:21:14,859] [Log ] [36 ] [INFO ] - BASS: ---------------------------------------------
    [2014-04-23 21:21:14,859] [Log ] [36 ] [INFO ] - g_Player.OnStarted() F:\Music\Adele\21\02 - Rumour Has It.flac media:Music
     
    Last edited: April 23, 2014
  9. michelangelo

    michelangelo Portal Member

    Joined:
    September 13, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    3
    Occupation:
    Engineer
    Location:
    Wellington
    Ratings:
    +4 / 0
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    I had the same problem after upgrading from MP 1.3. After a couple of hours trying different things, I found disabling visualizations fixed it.
     
    • Like Like x 1
    • Thank You! Thank You! x 1
  10. nicsergio
    • Premium Supporter

    nicsergio MP Donator

    Joined:
    April 27, 2010
    Messages:
    161
    Likes Received:
    63
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +113 / 0
    Home Country:
    Italy Italy
    Show System Specs
    Thank you very much!!!
    disabling only check "Show visualization" everything seems to work fine! :):)

    MusicNowPlaying.png

    I thought the check would serve to enable the visualization in fullscreen, however I see that this continues to work.. :D
     
  11. Sebastiii
    • Team MediaPortal

    Sebastiii Development Group

    Joined:
    November 12, 2007
    Messages:
    16,239
    Likes Received:
    6,201
    Gender:
    Male
    Location:
    France
    Ratings:
    +10,200 / 9
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    @BassFan :)
    Any idea or maybe WIP fix already ok for this ?
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!