[MP1-4578] Crashes after standby. (3 Viewers)

killer8

Portal Pro
July 29, 2012
378
186
Home Country
Netherlands Netherlands
Navigate to the install directory and start MP from commandline:
cd C:\Program Files (x86)\Team MediaPortal\MediaPortal
Mediaportal /avoidversioncheck
I know but I just updated to get it working without any additional fixes. Thank you for the hint anyway:)

Strange, the installer should update the tvplugin too (with patched tvthread) :)
Should the build be recompiled or is it just the patched file which is not compatible? Do you have any fix(no work around like /avoidversioncheck). I've also reinstalled the build since I thought something went wrong while installing but this didn't make a difference. It worked initially but after I applied V27 it gave the same error again

V28 :)
Just change Bounds to see what happen :)
Thank you:)
Can this be the fix for the version mismatch with V27 with 1.10 final build from this thread?
 

HTPCSourcer

Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • May 16, 2008
    11,431
    2,334
    Home Country
    Germany Germany
    Country flag
    V28 +15s: Gfx driver crash(n)
     

    Attachments

    • MediaPortal.zip
      56.7 KB · Views: 140
    Last edited:

    Sebastiii

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • November 12, 2007
    16,570
    10,390
    France
    Home Country
    France France
    Country flag
    Should the build be recompiled or is it just the patched file which is not compatible? Do you have any fix(no work around like /avoidversioncheck). I've also reinstalled the build since I thought something went wrong while installing but this didn't make a difference. It worked initially but after I applied V27 it gave the same error again

    The build should be used and on top just copy V27 or V28 :)
    All should be ok (in this build tvthread delayed are on it, so no need to use the tvplugin patch).
     

    killer8

    Portal Pro
    July 29, 2012
    378
    186
    Home Country
    Netherlands Netherlands
    That's what I did. I didn't use the TV plug-in patch just installed the build and the patched v27. Iwill give it another try this weekend with v28. Thank you
     

    HTPCSourcer

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • May 16, 2008
    11,431
    2,334
    Home Country
    Germany Germany
    Country flag
    Is there a difference whether you actively put the HTPC into standby through the skin menu option or let Windows energy saving kick in?

    I have the impression that with actively engaged standby my system is recovering while the latter lets it crash.
     

    HomeY

    Test Group
  • Team MediaPortal
  • February 23, 2008
    6,475
    4,645
    46
    ::1
    Home Country
    Netherlands Netherlands
    Country flag
    Is there a difference whether you actively put the HTPC into standby through the skin menu option or let Windows energy saving kick in?
    Don't think so. Both are using the same Windows commands.
    I'm using PS to put my system into S3 after 15 minutes of inactivity, and this has been working for years.
    But i don't have any resume issues either, so not a good compare i think.

    I have been testing a lot of these fixes for regression (on my productive system), and 1 thing i noticed (happened a few times, random off course) is that after resume i wasn't hearing the skin sounds (when i was navigating or starting LiveTV) but windows sounds (which might indicate in wrong focus, but we can fix that when the resume issue is fixed).
    If any of you run into these 'regression' effects, please let us know also ;)
     

    Firemogle

    Portal Pro
    August 14, 2010
    56
    12
    Home Country
    United States of America United States of America
    Is there a difference whether you actively put the HTPC into standby through the skin menu option or let Windows energy saving kick in?

    I have the impression that with actively engaged standby my system is recovering while the latter lets it crash.

    I got caught up in moving and was not able to get in to help much; but this "feels" right to me. Unfortunately the move is still tying up my ability to help but from before I tried a 'fix' for the computer to wake up and run a batch file that simply restarted the machine every morning... and this would just hard lock the machine daily. When I took that off MePo would frequently work for about 10 min then freeze. I am not sure how long the logs stay but I can post them once I get the HTPC able to power up again.
     

    HTPCSourcer

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • May 16, 2008
    11,431
    2,334
    Home Country
    Germany Germany
    Country flag
    @Firemogle ,

    This doesn't sound like the resume bug to me. I would suggest that you open a standard support thread and post full logs there.
     

    killer8

    Portal Pro
    July 29, 2012
    378
    186
    Home Country
    Netherlands Netherlands
    Hi, since mp 1.10 final had been released I'm going to upgrade. I'm wondering if this patch is still needed and incase it is, is there a patch available for this version?

    I also see this topic is moved but doesn't this problem still persist in 1.10?
     

    Sebastiii

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • November 12, 2007
    16,570
    10,390
    France
    Home Country
    France France
    Country flag
    Hi :)
    Yep better to create a new thread, and i will try to find the time to look for new bin :)
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    Withdrawing this question as I've decided to change hardware. Thanks anyway for your help.
    Withdrawing this question as I've decided to change hardware. Thanks anyway for your help.
    Hi there, I've been using MP1 for a few years without issues. In December I bought a new TBS card (6910) with CI interface. I...
    Replies
    3
    Views
    628
    Pre Releases are provided as a way for the community to test and give feedback on all the exciting things we have lined up for the next release. We allocate about one month for Pre Release testing. In that time we will only fix bugs, after which comes the final release! Highlights of this release Bugfixes: [MP1-5031] - Fix Invalid...
    Pre Releases are provided as a way for the community to test and give feedback on all the exciting things we have lined up for the...
    Pre Releases are provided as a way for the community to test and give feedback on all the exciting things we have lined up for the...
    Replies
    0
    Views
    2K
    Hi guys, I've been using MPTagThat for as long as I can remember and usually it works like a charm, but today it keeps crashing on me. It involves two sort of errors (see my other post), It happened while using the 3.1.6.0 build on my 64-but Win 10 Pro (1809) and it happened when using the 3.1.8.0 build on the same pc. When I try to...
    Hi guys, I've been using MPTagThat for as long as I can remember and usually it works like a charm, but today it keeps crashing on...
    Hi guys, I've been using MPTagThat for as long as I can remember and usually it works like a charm, but today it keeps crashing on...
    Replies
    0
    Views
    633
    Hi mm, thank you very much for taking time to analyze this. MovingPictures is up to date, the newest version 1.8.1 is already installed. So I will take your advice and ask for support in the Moving Pictures subforum. Cheers Blue Max
    Hi mm, thank you very much for taking time to analyze this. MovingPictures is up to date, the newest version 1.8.1 is already...
    Hi, I have problems with one of my HTPC (HTPC 2 in the system specs). All of a sudden the MP1 client porcess dies when resuming...
    Replies
    2
    Views
    904
    Hi, sorry, no, it is not reproducible at will. It will sometimes crash on resume but luckily not everytime. I could not even say it occured after updating to MovingPictures 1.8.1. In fact I have been running MovingPictures 1.8.1 for a while without that crash. It just started several days ago and I can't say what the reason is. The...
    Hi, sorry, no, it is not reproducible at will. It will sometimes crash on resume but luckily not everytime. I could not even say...
    Hi, I have problems with one of my HTPC (HTPC 2 in the system specs). All of a sudden the MP1 client process dies when resuming...
    Replies
    2
    Views
    1K
    Top Bottom