[solved] MP1-4585 Generic HID input device support for MCE buttons (1 Viewer)

Sebastiii

Development Group
  • Team MediaPortal
  • November 12, 2007
    16,448
    10,276
    France
    France France
    Country flag
    Nope for now :) until good result / Doc ready etc. :)
    But you surely can build the branch and upload full installer ? :p
     

    edterbak

    Test Group
  • Team MediaPortal
  • March 4, 2008
    2,114
    1,176
    Netherlands Netherlands
    Country flag
    Stephane,

    Sorry. its a bit late, but I do see an issue.

    When using General HID, the [exit] [pause] [<<] [>>] are sent double. Tested this in multiple times switching between General HID and MCE. MCE remote doesnt show this behaviour.

    I created the logs for both situations.

    Second thing I noticed.
    When in Debug mode 1 or 2, the behavior between both is different. Maybe even both incorrect. :p
    General HID remote does not respond to any command.
    MCE remote only replies to the GUIDE button, but no directions or ok/back etc.

    Can you reproduce and does this make sense?
     

    Stéphane Lenclud

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • April 29, 2013
    2,569
    1,293
    Germany Germany
    Country flag
    Thanks for the extra testing.

    The pause issue is only affecting the music player, right? Could be a config issue.

    I'm not sure what you mean with Debug mode 1 or 2. The issue your are describing happened to me quite a lot during development but to me it looked like a Windows driver issue. Things got messed after a while swapping between USB IR devices.
    It's happening on my production system.
     

    edterbak

    Test Group
  • Team MediaPortal
  • March 4, 2008
    2,114
    1,176
    Netherlands Netherlands
    Country flag
    yes that could be.
    Will try and sort it out.

    in the mean time, its good if some can reproduce the OK behavior. :)
     

    edterbak

    Test Group
  • Team MediaPortal
  • March 4, 2008
    2,114
    1,176
    Netherlands Netherlands
    Country flag
    Yep you were right. for some reason issue is gone again.. LOL

    Sorry for scaring us :)
     

    Stéphane Lenclud

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • April 29, 2013
    2,569
    1,293
    Germany Germany
    Country flag
    Sorry for scaring us :)
    Takes more than that to scare me :)

    I fixed the double keys issue. One can now specify if a button supports repeat in the XML file.
    Try if play/pause is fixed. I did not mark previous/next and exit as not supporting repeat.
    I'll try and fix that next. Meanwhile you could also fix it yourself in Generic-HID.xml.
    I'll publish the new build as soon as the bot is ready.

    As far as I can tell this issue is either caused by a lag in the application which appears to be my case with music play/pause.
    If it takes more than half a second for the app to process the request I guess you could have repeat sneaking in.
    Anyway my changes works around those issues nicely.
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    ajs [Proposal] Improving the MP1 Small Splash Screen, providing nicer Image :) MediaPortal 1 3
    ajs [News] MediaPortal 1.26 Pre-Release ready for testing! News and Announcements 0
    C Hauppauge HVR-1265 -- does it work with MP1? MediaPortal 1 Talk 1
    ajs MP2Web - MP1 compatibility MediaPortal 1 20
    T MadVR + LAV Filters, Perfect in MPC-BE, Bad in MP1 MediaPortal 1 Talk 13
    P MP2: US user, OTA - can NOT get SchedulesDirect plugin to work on MP1 or MP2 --> how do I get OTA schedule? General 5
    framug [solved] Some changes/fix in MP1 configuration client and server Submit: code patches (MediaPortal/TV-Server/etc.) 14
    S TV-Server MP1 - Automatic search doesn't work Installation, configuration support 2
    C Streaming/transcoding MP2 vs MP1? General 4
    ajs [fixed] 5015: Improving the MP1 installer, providing nicer GUI :) MediaPortal 1 138
    C Streaming to clients over Wifi. MP1 or MP2? Newcomers Forum 0
    S Shortcuts MP1 My Recorded & TV Guide General 10
    azzuro [WiP] MP1-4999 - Big changes with many related change at once by Sebastiii MediaPortal 1 22
    ajs [WiP] MP1 X64 Version MediaPortal 1 70
    joecrow How about a Launcher plugin for MP1? MediaPortal 1 6
    wizard123 [solved] MP1 Build help MediaPortal 1 21
    ajs [News] MediaPortal 1 - 1.24 Released! News and Announcements 3
    CyberSimian [fixed] MP1-4990 : Improve horizontal scrolling in the EPG MediaPortal 1 10
    azzuro [WiP] MP1-5019: Replace MySQL with MariaDB MediaPortal 1 40
    catalpa Umsteiger von MP1: Schwierigkeiten Allgemeines Support- und Diskussionsforum 17
    CyberSimian [solved] MP1-4976 Built-in skin variables for current date MediaPortal 1 8
    rbo [solved] Umsteiger MP1 zu MP2 Allgemeines Support- und Diskussionsforum 67
    azzuro [Info] MP2 TVE inside MP1 repo MediaPortal 2 12
    G MP1 TV Server "failed to upgrade the database" using MS Sql Server Installation, configuration support 3
    lisag Can I get MP1 to open in the Recorded TV screen? MediaPortal 1 Talk 2
    Similar threads

























    Top Bottom