MySQl 5.6.14 - Fritzbox, Firewall und Workbench

Discussion in 'Installationsprobleme?' started by Data45000, November 3, 2013.

  1. Data45000

    Data45000 Portal Pro

    Joined:
    February 11, 2011
    Messages:
    589
    Likes Received:
    6
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Student
    Location:
    Here
    Ratings:
    +14 / 5
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Hoi!

    Weil meine Datenbank so oft kaputt geht wollte ich einmal das MySQl 5.6 testen. Ich habe am Server komplett 5.1 und das MP 1.5 entfernt, sämtliche Ordner.

    Installiert habe ich 5.6 per Anleitung und auch das Passwort gesetzt. Leider kommt bei der MP Installation jetzt der Fehler
    "Host Data-Server.fritz.box is not allowed to connect to this MySQL Server"

    Wie genau muss ich das wo einrichten, damit es klappt? Fritzbox freigeben? Wenn ja wo und was und was muss ich im Workbench machen? Bitte bei Version 6 erklären, denn die ist etwas verwirrend....


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. radical

    radical Portal Pro

    Joined:
    December 16, 2010
    Messages:
    1,466
    Likes Received:
    150
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +219 / 1
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Heißt das, du hast die MySQL 5.6 einzeln installiert und danach (versucht) MP zu installieren?
     
  4. Data45000

    Data45000 Portal Pro

    Joined:
    February 11, 2011
    Messages:
    589
    Likes Received:
    6
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Student
    Location:
    Here
    Ratings:
    +14 / 5
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
  5. radical

    radical Portal Pro

    Joined:
    December 16, 2010
    Messages:
    1,466
    Likes Received:
    150
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +219 / 1
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Dann alles einmal deinstallieren und den MP 1.5 Installer mit integriertem MySQL 5.6 benutzen. Zu finden in der AREA 51.
     
  6. Data45000

    Data45000 Portal Pro

    Joined:
    February 11, 2011
    Messages:
    589
    Likes Received:
    6
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Student
    Location:
    Here
    Ratings:
    +14 / 5
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Connection failed!
    Unable to connect to any of the specified MySQL hosts.
     
  7. radical

    radical Portal Pro

    Joined:
    December 16, 2010
    Messages:
    1,466
    Likes Received:
    150
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +219 / 1
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Soll ich jetzt raten??? Sag doch mal zumindest wo die Fehlermeldung erscheint! Bei der Installation von MP?
     
  8. Data45000

    Data45000 Portal Pro

    Joined:
    February 11, 2011
    Messages:
    589
    Likes Received:
    6
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Student
    Location:
    Here
    Ratings:
    +14 / 5
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Ja bei der MP Installation, dem Test der SQL Datenbank.
     
  9. radical

    radical Portal Pro

    Joined:
    December 16, 2010
    Messages:
    1,466
    Likes Received:
    150
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +219 / 1
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Hast du Mediaportal und MySQL vorher komplett deinstalliert (Full Product Cleanup)?
    Wie sieht deine Netzwerkinfrastruktur aus? Feste IP's vergeben? Wird DHCP genutzt?

    Habe gestern getestet. Ohne vorherige Deinstallation ist MySQL 5.6 bei mir hängengeblieben. Nach der vollständigen Deinstallation lief es problemlos durch.
     
  10. Data45000

    Data45000 Portal Pro

    Joined:
    February 11, 2011
    Messages:
    589
    Likes Received:
    6
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Student
    Location:
    Here
    Ratings:
    +14 / 5
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Also ich habe das MP komplett entfernt. Sogar die restlichen kleinen Ordner. MySQL habe ich auch komplett entfernt. Erst deinstalliert und danach jeden MySQl Ordner entfernt.

    Ich habe keine Fixe IPs im Windows angeben. Der Server bekommen über die Witzbox öhm Fritzbox eine fixe IP per DHCP.
     
  11. Vasilich
    • Team MediaPortal

    Vasilich Test Group

    Joined:
    August 30, 2009
    Messages:
    3,390
    Likes Received:
    608
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Developer
    Location:
    Germany, Mayence
    Ratings:
    +1,172 / 2
    Home Country:
    Russian Federation Russian Federation
    Show System Specs
    Gibt es bei FritzBox die Möglichkeit eine statische (d.h immer dasselbe) IP-Adresse an einem bestimmten Rechner (MAC-basierend) zuzuweisen?
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!