New Music Engine | Page 19

Discussion in 'Listen Music' started by SteveV, September 10, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Bram

    Bram Portal Pro

    Joined:
    December 12, 2005
    Messages:
    851
    Likes Received:
    3
    Occupation:
    Webapplication Developer (PHP, AJAX, MySQL, Backba
    Location:
    's-Hertogenbosch
    Ratings:
    +3 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Does anyone else have the problem that sometimes the visualisation part of the screen from "Now Playing" stays in plce when leaving the now playing screen? The only way to remove it is to restart MP. Kind of anoying.
    I'm using the latest SVN of yesterday.




    edit: B.t.w, when raising the volume the "raise volume" control acts like "next track" or "next chanel" somehow, but not always. It's kind of difficult to pinpoint exactly when it occures and what it does. I especialy notice it in the wwitv.com plugin. But also in My Music an while listening radio. So I'm guessing it hasmething to do with BASS.
    I'll post my errorlog once I'm finished working.
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. aal

    aal Portal Pro

    Joined:
    July 15, 2006
    Messages:
    50
    Likes Received:
    4
    Ratings:
    +4 / 0
    I can confirm Patric's and Marc's problem as well. Turning on the BASS engine results in no audio over S/PDIF to my receiver. Turning it off gets it back...
     
  4. NLS

    NLS Portal Pro

    Joined:
    April 26, 2006
    Messages:
    922
    Likes Received:
    0
    Occupation:
    IT
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Greece Greece
    oups... that is way too bad - I need to verify this too
     
  5. hwahrmann
    • Team MediaPortal

    hwahrmann Development Group

    Joined:
    September 15, 2004
    Messages:
    4,497
    Likes Received:
    1,639
    Gender:
    Male
    Location:
    Vienna, Austria
    Ratings:
    +2,266 / 1
    Home Country:
    Austria Austria
    Patric, Marc, aal,

    i was trying this on my htpc now and don't seem to have this problem.
    i have BASS turned on and Dolby 5.1 and DTS is played without any problems.
    Do you have any special settings, like AC3Filter, etc.

    i don't see how the BASS audio engine should interfere. But 3 of you reported a problem there.

    could you please use Graphedit and look at the filter that is being created, when you play the ac3 stream.
    also a log pasted to http://pastebin.team-mediaportal.com would be fine.

    thx,

    Helmut
     
  6. Patric

    Patric Portal Pro

    Joined:
    August 27, 2004
    Messages:
    84
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Hi Helmut,

    I'll post some more infos as soon as possible. In the meantime I can at least mention that a friend lately installed a new HTPC with Mediaportal and he is using the same soundcard: a Terratec Aureon 5.1. Et voilà - the same problem.

    Perhaps anyone of the other can shed some light on their system specs?

    As your question regarding additional filters. For testing purposes I chose the same filters in MP as in my ZoomPlayer where everything works fine - except when I start ZoomPlayer while MP is active and configured to use the BASS engine.

    Viele Grüße
    Patric
     
  7. hwahrmann
    • Team MediaPortal

    hwahrmann Development Group

    Joined:
    September 15, 2004
    Messages:
    4,497
    Likes Received:
    1,639
    Gender:
    Male
    Location:
    Vienna, Austria
    Ratings:
    +2,266 / 1
    Home Country:
    Austria Austria
    Hi Patric,

    i have the Aureon 5.1 myself and don't have that problem.
    awaiting on feedback from others.

    regards,

    Helmut
     
  8. Patric

    Patric Portal Pro

    Joined:
    August 27, 2004
    Messages:
    84
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
  9. sebrock

    sebrock New Member

    Joined:
    September 14, 2006
    Messages:
    89
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    I got a 5.1 system from a Realtek HD Audio device. I would really like to start using the BASS engine as the new music player but whenever I use it I only get sound from two of my front speakers (i.e simple stereo). With the dshow player I get the full 5.1. Anyone seen this before or know how I could fix it? I set everything to 5.1 what I can see...
     
  10. hwahrmann
    • Team MediaPortal

    hwahrmann Development Group

    Joined:
    September 15, 2004
    Messages:
    4,497
    Likes Received:
    1,639
    Gender:
    Male
    Location:
    Vienna, Austria
    Ratings:
    +2,266 / 1
    Home Country:
    Austria Austria
    activate Prologic II on your receiver and let the receiver do the job for you.
     
  11. hwahrmann
    • Team MediaPortal

    hwahrmann Development Group

    Joined:
    September 15, 2004
    Messages:
    4,497
    Likes Received:
    1,639
    Gender:
    Male
    Location:
    Vienna, Austria
    Ratings:
    +2,266 / 1
    Home Country:
    Austria Austria
    Patric,

    thanks for the update.
    the filters look ok and also no messages in the log.
    i really don't understand how BASS could affect that.
    need to run more tests.

    regards,

    Helmut
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!