No sound when resuming play of a TV recording (1 Viewer)

Russ_T_

Portal Member
February 22, 2010
28
3
Auckland
New Zealand New Zealand
Country flag
Hi

After upgrading to MP 1.18.0:
- If I play a recorded TV program, I get sound OK
- However if I stop, and then later resume playing the TV recording, there is no sound.

- If I turn my Receiver and TV off and then back on, I can resume play fine - with sound.

I didn't have this problem with the previous version of MP on the same system.
Also: I recently updated my Motherboard and CPU, but the problem existed both before and after the hardware upgrade.

Its consistent and reproducable. See log files attached

Thanks to anyone who can help
 

mm1352000

Development Group
  • Team MediaPortal
  • September 1, 2008
    21,571
    8,218
    New Zealand New Zealand
    Country flag
    After upgrading to MP 1.18.0
    From which version?


    When I look at the log files the first thing that stands out to me is that you're using the MediaPortal Audio Renderer for TV content... which is not recommended and known to be problematic. As it says in the wiki:
    TV Codecs
    Tip MediaPortal Audio Renderer is often recommended for smooth video playback. However, it may not work with your TV provider(s). If you have TV playback problems (pauses, unsynchronised video/audio, no audio at all) when using the MediaPortal Audio Renderer, try another option (eg. DirectSound).
    If you read the MPAR log file you'll see:
    03-12-2017 12:06:36.941 [ 634] WASAPIRenderFilter::CreateAudioClient - audio client in use, trying again - loopCount: 20
    03-12-2017 12:06:36.992 [ 7bc] WASAPIRenderFilter::confused:tartAudioClient
    03-12-2017 12:06:36.992 [ 7bc] start failed (0x88890001)

    ...so to me it seems obvious that the problem stems from there.[/quote][/quote]
     

    Russ_T_

    Portal Member
    February 22, 2010
    28
    3
    Auckland
    New Zealand New Zealand
    Country flag
    Hey thanks so much for the quick reply.

    This totally solved my problem, and MP is also much more responsive now.

    Many Thanks
    I really appreciate it !
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    joecrow Loss of Navigation Sounds on Resume from Sleep Mp 1.21 General Support 10
    M TV Server Preview Window is blank, sounds works Television (MyTV frontend and TV-Server) 3
    S [solved] No sound - MKV file MediaPortal 1 Talk 2
    A [solved] menu sounds General 1
    R Normalise sound volume somehow? Television (MyTV frontend and TV-Server) 5
    cbr954rr [solved] No sound after clean install? General 24
    Y [solved] Sound will only come out of TV and not computer attached speakers General 1
    T Missing sound in online streaming service (SVTPlay) General Support 3
    rexdog unhandled exception error, and, no sound on first TV channel selected - fine afterwards General 2
    M No sound on videos General 8
    N [Rejected] Include BBC Sounds (radio catch up) in the Online Videos plugin Feature Requests 4
    Glith Sound stops working after first playback 1.21 88
    Cowboy [solved] MP1.20 issue with HD audio stream (not all media) watch/edit Videos 6
    stirlinghart [solved] No Rear Surround Sound inside MP2 General 10
    J amazon plays sound but no video OnlineVideos for MediaPortal 2 0
    H Sound loss & display problems on refresh rate change Watch / Listen Media 21
    R Delay in audio output over HDMI OffTopic 11
    S Resume Playback Annoyance Newcomers Forum 4
    joecrow MP 1 Hangs on resume fro sleep (TV) Watch / Listen Media 2
    joecrow 1.25.0 Radio Time plugin fails after Resume from Sleep with MP 1.25 Bugreports 4
    F After resume, TV Server connection screen is shown General Support 4
    Dark Eyes TVService locks up or fails to restart on resuming from sleep, and crashes when grabbing EPG Installation, configuration support 7
    P MP2 Client Screen Flickering on Resume General 2
    HTPCSourcer [fixed] [MP2-815] User not logged in when resuming from standby MediaPortal 2 17
    J Resume from Standby Last Module TV Showing TV Server Settings Television (MyTV frontend and TV-Server) 2
    Similar threads

























    Top Bottom