No subtitles on a few channels (1 Viewer)

limpwhizkid

Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • February 22, 2008
    575
    77
    on your IPC$
    Netherlands Netherlands
    Country flag
    Provider: Dutch Ziggo.

    channels with no subs (it does show CC, and auto: Dutch, but nothing is displayed)

    History HD
    Extreme sports
    Travel channel HD
    E! HD
    Discovery science
    Discovery world
    Animal planet HD

    Can anyone on Ziggo confirm this ?

    Second of all , what is needed to investigate this ? Logs dont show anything since it looks like everything is working fine ?
    a raw .ts dump maybe ?
     

    limpwhizkid

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • February 22, 2008
    575
    77
    on your IPC$
    Netherlands Netherlands
    Country flag
    Second of all , what is needed to investigate this ? Logs dont show anything since it looks like everything is working fine ?
    a raw .ts dump maybe ?
    Log files and probably a short (~60 second) recording.
    well i have everything ready to upload , but these settings dont seem to work anymore ?
     
    Last edited by a moderator:

    mm1352000

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • September 1, 2008
    21,571
    8,219
    New Zealand New Zealand
    Country flag
    I confirm. There seems to be a problem with the credentials, because I can connect to the same FTP server with private dev credentials.

    @high
    Please could you check the FTP account for public TS dump access.
     

    high

    Administrator
  • Team MediaPortal
  • August 31, 2004
    4,942
    5,095
    Isselburg/NRW
    Germany Germany
    Country flag
    ups..should have updated the wiki...I disabled this account roughly half a year ago with 6 months of no valid uploads and just bots trying to upload endless amounts of movies/series.
    It's online again for now (on request) but you both can use dev creds anyway ;)
     

    limpwhizkid

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • February 22, 2008
    575
    77
    on your IPC$
    Netherlands Netherlands
    Country flag
    ups..should have updated the wiki...I disabled this account roughly half a year ago with 6 months of no valid uploads and just bots trying to upload endless amounts of movies/series.
    It's online again for now (on request) but you both can use dev creds anyway ;)
    you can close it again .. its uploaded
    folder TS
    filename: MP_nosubs_MM1352000.zip (logs and 60 second recording)
     

    mm1352000

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • September 1, 2008
    21,571
    8,219
    New Zealand New Zealand
    Country flag
    did you find the time to look @ the upload ?
    Not until just now.

    It's clear that the sample recording only contains video and audio streams. The PMT includes a reference to a Dutch DVB subtitles stream (which is why MP and VLC show the option), however there is no DVB subtitle data present. This may or may not be a bug. If there is a bug, it is most likely not a TVE or MP bug. Why?
    1. These channels may have "fixed" (constant) PMT even though subtitles are only available for certain programs. This would be a provider (Ziggo or upstream/backhaul supplier) issue, not an MP/TVE bug.
    2. The subtitle stream may not be decrypted properly (so TVE throws away the still-encrypted subtitles before they even reach MP). If using a DD CI + CAM for decryption, this can only be a DD driver or CAM bug.
    3. The subtitle stream is decrypted but TVE throws the data away. Very unlikely, but there's a slim possibility. This would be a TVE bug... but probability of this option is ~0.000001%.
    The best way to proceed is to examine the "raw" stream and check if the DVB subtitles stream is present with data. That way we would know if the stream is not present, present but encrypted (and therefore thrown away), or present and not encrypted (=> TVE bug).
     

    limpwhizkid

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • February 22, 2008
    575
    77
    on your IPC$
    Netherlands Netherlands
    Country flag
    did you find the time to look @ the upload ?
    Not until just now.

    It's clear that the sample recording only contains video and audio streams. The PMT includes a reference to a Dutch DVB subtitles stream (which is why MP and VLC show the option), however there is no DVB subtitle data present. This may or may not be a bug. If there is a bug, it is most likely not a TVE or MP bug. Why?
    1. These channels may have "fixed" (constant) PMT even though subtitles are only available for certain programs. This would be a provider (Ziggo or upstream/backhaul supplier) issue, not an MP/TVE bug.
    2. The subtitle stream may not be decrypted properly (so TVE throws away the still-encrypted subtitles before they even reach MP). If using a DD CI + CAM for decryption, this can only be a DD driver or CAM bug.
    3. The subtitle stream is decrypted but TVE throws the data away. Very unlikely, but there's a slim possibility. This would be a TVE bug... but probability of this option is ~0.000001%.
    The best way to proceed is to examine the "raw" stream and check if the DVB subtitles stream is present with data. That way we would know if the stream is not present, present but encrypted (and therefore thrown away), or present and not encrypted (=> TVE bug).
    ok what do you need from me ?
    i do have a raw monitoring tool which says it has dut subs ?
    upload_2015-6-26_10-55-25.png
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    mickb Subtitles My TVSeries 9
    M.Hulot Blu-ray: Es werden nicht nur Forced Subtitles angezeigt Allgemeines Supportforum 1
    J How to change y position of subtitles General 3
    R [will not fix] [MP2-832] MP2.2.2 subtitles not shown for WTV files Submit: Bug Reports 7
    S Remote button to change audio and subtitle on / off General 10
    P [solved] ATSC subtitles not fixed yet? General 2
    E Swedish subtitles problem General 2
    ratata Someone stole my subtitles... General Support 0
    Dark Eyes Display subtitles on a separate display or device MediaPortal 1 Plugins 0
    R [solved] Command / Shortcut for changing subtitles or audio Archive 5
    K Multichannel audio and subtitles for TV not properly supported General Support 4
    S Display non english folder name, subtitle, etc. General 23
    S [solved] Movie SRT subtitle didn't display on client 2.2 Archive 18
    S [solved] Live TV subtitle issue if not using 100% font General 31
    D [solved] How to configure subtitle color in MP 2.2.1? General 5
    S [fixed] [MP2-611] Teletext subtitles language selection 2.2 Archive 20
    G [fixed] [MP2-611] Having problems with subtitles (ATSC) 2.2 Archive 14
    S Australia live TV teletext subtitle General 4
    R Pixellation on live TV every few seconds General Support 11
    cbr954rr Tv flickering after a few hours General 1
    J Trying out MP 1 again, have some questions and a few log files Newcomers Forum 5
    P Video and audio stutters after playing TV recording for few minutes 1.19 0
    J Multiple IPTV channels TV-Server 2
    M Add Radio channels and EPG to Mediaportal xmlTV 2
    R Sort or restrict channels by group in mapping dialog Improvement Suggestions 4
    Similar threads

























    Top Bottom