No TV after upgrade to MP 1.0.2

Discussion in '1.0.1 and SVN Builds' started by PeteA, May 9, 2009.

  1. PeteA

    PeteA Portal Pro

    Joined:
    March 6, 2007
    Messages:
    69
    Likes Received:
    2
    Location:
    Kent
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    TV-Server Version: 3
    MediaPortal Version: MP1.0.2
    MediaPortal Skin: Blue 3 Wide
    Windows Version: XP SP3
    CPU Type: AMD 4850e
    HDD: 250Gb
    Memory: 2048Mb
    Motherboard: Asus M2A-VM HDMI
    Video Card: ATI 3470
    Video Card Driver: 8.11
    Sound Card: Revolution 7.1
    Sound Card AC3: Coax out
    Sound Card Driver:
    1. TV Card: Hauppauge WinTV Nova HD
    1. TV Card Type: DVB-S2
    1. TV Card Driver:
    2. TV Card: Pinnacle PCTV 3010ix
    2. TV Card Type: DVB-T
    2. TV Card Driver: latest Black Gold drivers
    3. TV Card:
    3. TV Card Type:
    3. TV Card Driver:
    4. TV Card:
    4. TV Card Type:
    4. TV Card Driver:
    MPEG2 Video Codec: Elecard
    MPEG2 Audio Codec: AC3 Filter
    h.264 Video Codec: CoreAVC
    Satelite/CableTV Provider: Astra 28.2
    HTPC Case: Thermaltake Lanbox HT
    Cooling: 3 x 60mm Fans 1 x 92mm Fan all 7 volted
    Power Supply: Corsair 450VX
    Remote: MS MCE
    TV: Sense 51-42 Full HD
    TV - HTPC Connection: HDMI

    Hi I hope you can help me, after upgrading to 1.0.2 from 1.0.0 I now have no TV, when I click on My TV the screen goes blue and thats it, MP is then unresponsive and MP has to be stopped by CTRL-ALT DEL.:(



    Here are my TV logs.
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. chemelli
    • Premium Supporter

    chemelli Retired Team Member

    Joined:
    September 28, 2006
    Messages:
    6,159
    Likes Received:
    1,126
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Activation Manager - Cloud Services
    Location:
    Trento, Italy
    Ratings:
    +1,127 / 0
    Home Country:
    Italy Italy
    You need to start SetupTv ( MediaPortal TV Server configuration ) and put the pwd "MediaPortal" -> test -> save -> reboot

    Simone
     
  4. PeteA

    PeteA Portal Pro

    Joined:
    March 6, 2007
    Messages:
    69
    Likes Received:
    2
    Location:
    Kent
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Hi Chemelli

    Yep done all that and still no go!!
     
  5. Paranoid Delusion
    • Premium Supporter

    Paranoid Delusion Moderation Manager

    Joined:
    June 13, 2005
    Messages:
    13,062
    Likes Received:
    1,481
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Electrical Engineer
    Location:
    Cheshire
    Ratings:
    +1,482 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Is TVService running, check in task manager, log says no connection being made to 127.0.0.1:31456.

    Just a thought, are you using ForTheRecord, because you will need the fix from their website.
     
  6. PeteA

    PeteA Portal Pro

    Joined:
    March 6, 2007
    Messages:
    69
    Likes Received:
    2
    Location:
    Kent
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Hi Paranoid D

    Yep TV service is running and no I don't use ForTheRecord.

    The only things I run with MP are Symphys PureAudio plugin, DJBlu's txwriter for the UK Freesat EPG and My TV Series plugin, other than that MP is completely standard.

    The funny thing is that this happened when I upgraded to 1.0.1 as well and if I go back to 1.0.0 it will all work ok again

    Regards

    Pete
     
  7. Paranoid Delusion
    • Premium Supporter

    Paranoid Delusion Moderation Manager

    Joined:
    June 13, 2005
    Messages:
    13,062
    Likes Received:
    1,481
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Electrical Engineer
    Location:
    Cheshire
    Ratings:
    +1,482 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    You don't happen to have a wifi connection do you :)
     
  8. PeteA

    PeteA Portal Pro

    Joined:
    March 6, 2007
    Messages:
    69
    Likes Received:
    2
    Location:
    Kent
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Hi Paranoid D

    YES!! I do, Can this cause problems then?
     
  9. CristoST
    • Premium Supporter

    CristoST MP Donator

    Joined:
    May 9, 2009
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Location:
    Stuttgart
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Hi,

    Same here. Update from 1.0.1 (all is running) to 1.0.2 -> No TV (TimeShift/Graph not able to start).
     
  10. Paranoid Delusion
    • Premium Supporter

    Paranoid Delusion Moderation Manager

    Joined:
    June 13, 2005
    Messages:
    13,062
    Likes Received:
    1,481
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Electrical Engineer
    Location:
    Cheshire
    Ratings:
    +1,482 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
  11. neo2001

    neo2001 Portal Member

    Joined:
    December 26, 2008
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    I have similar problems. After upgrade from 1.0.1 to 1.0.2 - TV doesn't work anymore. MP crashes after selecting "TV". Also the TV Server setup tool crashes when I try to manual start timeshifting (after MP was started and crashed before). After that TV service is completely unresponsive to all start/stop commands (I have to kill the process or restart the system).

    One strange thing I noticed was that the setup tool asked for the db connection settings again after the upgrade.
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!