[OnlineVideos] MediaPortal has stopped working (1 Viewer)

lsf3og

MP Donator
  • Premium Supporter
  • October 15, 2010
    108
    5
    Berlin
    Germany Germany
    AW: [OnlineVideos] MediaPortal has stopped working

    Actually it doesn't have anything to do with the splitter. It seems to have something to do with ffdshow. When chossing the dxva version, hd videos play, When choosing the normal ffdshow, mp crashes.
    The logs don't show anything interesting on the error, but as far as i remember the problem occured for the first time after updating to the most recent mp-version.
    I know this doesn't really have to do with the Online Videos plugin, but it doesn't fit in any other category, because the crash only occurs when starting an HD-stream.

    Edit: Just found out something really strange (at least to me). When starting an HD-stream -> crash. When downloading the file and playing it -> no problem.
     

    vpupkin

    Portal Pro
    March 26, 2011
    84
    8
    Re: AW: [OnlineVideos] MediaPortal has stopped working

    Has this been resolved? I've got very similar issue - after updating OnlineVideos to 1.0.0.0 (no codec changes), some of the sites crash MP in ffdshow. For instance, full episodes of Jon Stewart show on The Comedy Network crash it as soon as playback is supposed to start; the same episodes used to work just fine before the update. YouTube works fine (all formats). Interestingly, if I download the same episodes of Jon Stewart and play them back this way there are no problems with playback.

    I am wondering if there can be an issue with the new HTTP source filter?
     

    vpupkin

    Portal Pro
    March 26, 2011
    84
    8
    Here you go - indeed, as far as I can tell, it crashes on DS graph construction, trying to connect source filter...
     

    offbyone

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • April 26, 2008
    3,981
    3,703
    Stuttgart
    Germany Germany
    Country flag
    I'm guessing you have some other filter installed than LAV that is trying to connect in the graph first and somehow crahes. OnlineVideos does not use the default MP way of building the graph (it's not really possible as we often do not know the video type)-but rather Automatic graph building by merits.
     

    vpupkin

    Portal Pro
    March 26, 2011
    84
    8
    Is there any way to debug OV's graph construction? I did some more digging, and the crash is definitely related to connection to ffdshow (if I disable ffdshow in its properties, OV works). More interesting is the fact that only small proportion of sites in OV crash - most do work (I tried couple of dozens), but 2 that I did find are The Comedy Network (Jon Stewart) and CTV Local News (Toronto).

    If it's automatic, is there any way to replicate graph construction outside of MP (i.e. in GraphEdit/GraphStudio)?
     

    offbyone

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • April 26, 2008
    3,981
    3,703
    Stuttgart
    Germany Germany
    Country flag
    GraphStudio's "Render Url" or "Render File" should also use the system default ways (merits) to build the graph.
     

    vpupkin

    Portal Pro
    March 26, 2011
    84
    8
    I've tried this with rtmpe:// URL I did find in the log, but the source filter was unable to load this up in GraphStudio for whatever reason... Is it expected to work, just adding filter by filter manually?
     

    corporate_gadfly

    Portal Pro
    May 17, 2011
    396
    136
    Canada Canada
    Is there any way to debug OV's graph construction? I did some more digging, and the crash is definitely related to connection to ffdshow (if I disable ffdshow in its properties, OV works). More interesting is the fact that only small proportion of sites in OV crash - most do work (I tried couple of dozens), but 2 that I did find are The Comedy Network (Jon Stewart) and CTV Local News (Toronto).
    I tried The Comedy Network (Jon Stewart) last night and it never crashed. I'm not up and up on the codec technicalities, however. I have StreamedMP skin and SAF 6.0.5 installed (with the recommended settings).

    Disclaimer: I contributed the C# SiteUtil for the 2 sites that you mention that crashed (The Comedy Network and CTV Local News).
     

    offbyone

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • April 26, 2008
    3,981
    3,703
    Stuttgart
    Germany Germany
    Country flag
    I've tried this with rtmpe:// URL I did find in the log, but the source filter was unable to load this up in GraphStudio for whatever reason... Is it expected to work, just adding filter by filter manually?
    Only MPUrlSource can handle the rtmp protocol. Adding it manually might work, but GraphStudio has a bug that it only takes limited amount of letters in the input box where can can specify the url, so you are out of luck. But you can download the video and then render the file - should have the same effect for chosen codecs.
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    A OnlineVideos MediaPortal 1 Plugins 3
    morpheus_xx [WiP] OnlineVideos: New browser based playback support using WebDriver, new Amazon siteutil MediaPortal 2 14
    bta489 [solved] System goes to Standby during Amazon Prime Playback OnlineVideos 2
    J Debug OnlineVideos, How To? OnlineVideos 1
    Predpray OnlineVideo 2 Probleme Allgemeines Support- und Diskussionsforum 12
    HTPCSourcer MP2 OnlineVideos Overhaul MediaPortal 2 46
    HTPCSourcer OnlineVideos is not remembering my sites MediaPortal 2 25
    P MP2 - V2.1 Bug - Onlinevideos U.S. Amazon Prime Fails to Connect Older releases 5
    E OnlineVideo Plugins - eigene Videostreams hinzufügen Plugins & Erweiterungen 0
    A VideoDatabaseV5.db3 lock not released on shutting down PC from MediaPortal Installation, configuration support 0
    ajs [News] MediaPortal 1.26 Pre-Release ready for testing! News and Announcements 0
    F MediaPortal 1.16 server crashing due to user error? General Support 5
    M Add Radio channels and EPG to Mediaportal xmlTV 2
    Symphy Version 0.2.9.0 for MediaPortal 1.25 ASIO music player 0
    doskabouter Installing mediaportal MediaPortal 1 3
    A Mediaportal Allgemeines Support- und Diskussionsforum 0
    G Update von MediaPortal Installationsprobleme? 0
    ajs [News] MediaPortal 1 - 1.25 Released! News and Announcements 1
    horned_reaper Standby is prevented by MediaPortal client General Support 0
    U [solved] MediaPortal crashing on startup General Support 10
    g0rsq Info box randomly popping up when watching TV or other video MediaPortal 2 Newcomers Forum 1
    high [unanswered] Hallo möchte gerne Mediaportal. nutzen kann mich jemand anrufen? contactform feedback and requests 2
    ajs [News] MediaPortal 1.25 Pre-Release ready for testing! News and Announcements 0
    ajs [Rejected] Mediaportal Codename MediaPortal 1 48
    M 2nd (Touch-)Display Support on MediaPortal 2 such MPDisplay++? General 2
    Similar threads

























    Top Bottom