Only load subtitle when audio isn't the default audio language (1 Viewer)

fredco

Portal Pro
November 13, 2010
91
22
Home Country
Netherlands Netherlands
Country flag
I know this thread is old, but I'm also struggling with this problem. Did somebody ever get this right?
It seems LAV splitter advanced settings are not being used by MP. Usually the MP default settings with English for audio and Dutch for subs works fine for me, but sometimes a video only has English audio AND subs. MP then shows the English subs by default. Why I don't know, probably because it's the only choice and I have "Subtitles will be auto loaded by language preference" set. But English is NOT my subs preference !!
I have set LAV splitter as follows: eng:nld eng:eek:ff, which should show Dutch subs with English audio and if no Dutch subs are available show no subs. I've also tried the code "dut" instead of "nld".
Any suggestions?
 

Sebastiii

Development Group
  • Team MediaPortal
  • November 12, 2007
    16,557
    10,376
    France
    Home Country
    France France
    Country flag
    You are right, MP didn't use LAV setting, it's overrided by MP setting.
     

    fredco

    Portal Pro
    November 13, 2010
    91
    22
    Home Country
    Netherlands Netherlands
    Country flag
    Ok Sebastiii, thanks. Any chance MP will be getting some more advanced settings for the subs behaviour in the future that you know of?
     

    Sebastiii

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • November 12, 2007
    16,557
    10,376
    France
    Home Country
    France France
    Country flag
    Right now nope :( i will read again your post because it should not auto select english maybe you didn't use the correct option :)
     

    fredco

    Portal Pro
    November 13, 2010
    91
    22
    Home Country
    Netherlands Netherlands
    Country flag
    I have a video with English audio ONLY AND English subs ONLY. Standard behaviour from MP is to show those English subs, although I have clearly stated a preference for DUTCH subtitles in MP.
     

    Sebastiii

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • November 12, 2007
    16,557
    10,376
    France
    Home Country
    France France
    Country flag
    Can you upload a sample ?

    Effectively, if sub are set to DUTCH, it should not load english one.

    Please upload your log too (you must enable Debug level in MP config) and start MP first option and upload it here :p

    Thanks :)
     

    fredco

    Portal Pro
    November 13, 2010
    91
    22
    Home Country
    Netherlands Netherlands
    Country flag
    The video I'm referring to is Disney's Paperman. Is has English audio and subs only, as is shown by BDInfo:

    Video info.jpg


    When it's played you see the English subs:

    Paperman with subs.jpg


    Although the settings say otherwise:

    MP video subs settings.jpg
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    It is looking and working very well now and I am almost at the point of switching my HTPC to MP2, madvr would definitely push me over the edge for sure.;)
    It is looking and working very well now and I am almost at the point of switching my HTPC to MP2, madvr would definitely push me...
    We are proud to present MediaPortal 2.3 MediaPortal 2.3 is a full-blown media center software that addresses the most common user...
    Replies
    4
    Views
    2K
    • Poll
    Yes, it is, since a long time. I've used it for some years and still use it. Only the client plugin was not successfully ported to MP2. One glitch is still existing in the server plugin, you need to trigger the search manually. Normally it should run automatic but this did not work, at least not for me... Even without automatic...
    Yes, it is, since a long time. I've used it for some years and still use it. Only the client plugin was not successfully ported to...
    Hello, I am a long time user of Windows Media Center. I still use it even on Windows 10. This is getting more difficult with every...
    Replies
    9
    Views
    1K
    It is almost but there feature wise, so the end users can't really tell whether something is not yet implemented or not working because of bugs. I used the MP's regional settings to set the date as "yyyy-MM-dd". I just meant that my dislike of expressing myself in writing is so severe that the idea of getting into a spiral of...
    It is almost but there feature wise, so the end users can't really tell whether something is not yet implemented or not working...
    I tested the client on three Windows 7 x64 SP1 computers with the same results, so I would be surprised if I am the only one able...
    Replies
    6
    Views
    911
    Good work guys!
    Good work guys!
    We are proud to present MediaPortal 2.2.1 After the release of MediaPortal 2.2 Final the team focussed on improving usability and...
    Replies
    1
    Views
    3K
    Yes, better there.
    Yes, better there.
    NOTE: Original post edited to update on each issue. Hi all, This is my first post on here, having just come from a fairly well...
    Replies
    19
    Views
    3K
    Top Bottom