Only load subtitle when audio isn't the default audio language (1 Viewer)

fredco

Portal Pro
November 13, 2010
92
22
Home Country
Netherlands Netherlands
Country flag
Hi Sebastiii,

Here they are. Timestamp 20:28 is the one with TV-Series playing. The one with 20:30 is the one taken after Moving Pictures was playing.
Good luck!
 

Sebastiii

Development Group
  • Team MediaPortal
  • November 12, 2007
    16,570
    10,390
    France
    Home Country
    France France
    Country flag
    So :)

    TVS use Videoplayer9 (Because it doesn't know if the setting is set or not) = LAV SPLITTER
    Moving Pictures use BDPlayer (internal bluray for menu) = BDREADER.

    So to have MovPic act like TVS, you need to uncheck this option : (Use internal Blu-ray menu player) :)

    upload_2016-11-2_7-38-48.png
     

    fredco

    Portal Pro
    November 13, 2010
    92
    22
    Home Country
    Netherlands Netherlands
    Country flag
    So... once again Sebastiii solves it. This worked exactly like you said! Thanks.
    By the way: I was using MP 1.14 which doesn't have the option to uncheck. Updated to 1.15 and there it was: unchecked it and Moving Pictures and TV-series act the same. Thanks again.
     

    fredco

    Portal Pro
    November 13, 2010
    92
    22
    Home Country
    Netherlands Netherlands
    Country flag
    Old thread, I know. But it seems something happened again in the behaviour of TVS and Moving Pictures. I have unchecked the option "Use internal Blu-ray menu player" and set language preferences in LAV-splitter for subtitles. But Moving Pictures is loading English subtitles ONLY and TVS is loading Dutch first and English second (if no Dutch available). Moving Pictures seems to ignore my LAV-settings. Any thoughts?
     

    fredco

    Portal Pro
    November 13, 2010
    92
    22
    Home Country
    Netherlands Netherlands
    Country flag
    Here they are. These are my actions:

    1. Play IT - Chapter Two through Moving Pictures. It has English and Dutch subs. It shows English by default.
    2. Play Fargo S01E01 through MP TV-Series. It has English and Dutch subs. It shows Dutch by default.
    3. Play Forky Asks a Question S01E01 through MP TV-Series. It only has English subs. It shows those subs by default.

    MP Configuration Settings:

    "Use internal Blu-ray menu player" unchecked
    "Override the whole audio/subtitle use stream selection from LAV Splitter" checked

    LAV Splitter settings:

    Audio:
    eng,dut

    Subtitles:
    eng:dut eng:eng

    Subtitle Selection Mode: Advanced

    What I want is: show Dutch subs always (when available), show English subs when Dutch is NOT available.
    Good luck and thanks in advance!
     

    Attachments

    • MediaPortal.log
      618.9 KB · Views: 0
    • movingpictures.log
      127.2 KB · Views: 0
    • MP-TVSeries.log
      263.9 KB · Views: 0

    Sebastiii

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • November 12, 2007
    16,570
    10,390
    France
    Home Country
    France France
    Country flag
    When trying on my side (1.24Pre-release), on my log (because using BDHandler)
    I was able to see that line :
    [2020-02-04 18:11:48,997] [Log ] [MPMain ] [DEBUG] - BDHandler: SubtitleLanguage() Filter: LAV Splitter Source, IN: S: Dutch [nld] (pgs) OUT: nld

    The tricky part is "NLD" instead of "DUT"

    Can you try to add NLD (as below) ?

    1580836496241.png


    Does it work for you ? :)

    Also, can you test with myvideo ?
    Thanks.
     

    Sebastiii

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • November 12, 2007
    16,570
    10,390
    France
    Home Country
    France France
    Country flag
    I have maybe found a bug lol :)
    Attached is a fix based on 1.24Pre-release.
    You need to update some plugins (movpic/tvs etc.) too
    :)
     

    Attachments

    • Subtitle_Fix.zip
      4.7 MB · Views: 0

    fredco

    Portal Pro
    November 13, 2010
    92
    22
    Home Country
    Netherlands Netherlands
    Country flag
    Hi Sebastiii! What did you do??? It works like a dream!!!
    I upgraded everything (MP, TS-S, MovPic, IMDb+ and PureVision skin) like you said. Same problem. Applied your fix and voilà: working again like it should!!! You simply are a wizard.

    By the way: you mentioned the difference between dut and nld, but there isn't any. Tried that too before without succes.
    But your fix does the trick: can you explain a little about the bug? This should definitely get into 1.25...
     

    Sebastiii

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • November 12, 2007
    16,570
    10,390
    France
    Home Country
    France France
    Country flag
    @azzuro it's could be nice :)
    Fix is easy but it was needed to debug to understand why [emoji846]

    In fact when LAV Splitter load a blu-ray the filter name is not the name of the filter like Lav Splitter or lav splitter source but the path of index.html file of the blu-ray.

    Not sure why. And like the code didn't match that, it failed ti analyse subs and then the bug was present.

    So I have added this filename check.

    Then I have also fixed this in bdhandler own fork.

    Bdhandler permit ti select title from blu-ray disk when using LAV Splitter [emoji846]

    Tapatalk
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    It is looking and working very well now and I am almost at the point of switching my HTPC to MP2, madvr would definitely push me over the edge for sure.;)
    It is looking and working very well now and I am almost at the point of switching my HTPC to MP2, madvr would definitely push me...
    We are proud to present MediaPortal 2.3 MediaPortal 2.3 is a full-blown media center software that addresses the most common user...
    Replies
    4
    Views
    2K
    • Poll
    Yes, it is, since a long time. I've used it for some years and still use it. Only the client plugin was not successfully ported to MP2. One glitch is still existing in the server plugin, you need to trigger the search manually. Normally it should run automatic but this did not work, at least not for me... Even without automatic...
    Yes, it is, since a long time. I've used it for some years and still use it. Only the client plugin was not successfully ported to...
    Hello, I am a long time user of Windows Media Center. I still use it even on Windows 10. This is getting more difficult with every...
    Replies
    9
    Views
    1K
    It is almost but there feature wise, so the end users can't really tell whether something is not yet implemented or not working because of bugs. I used the MP's regional settings to set the date as "yyyy-MM-dd". I just meant that my dislike of expressing myself in writing is so severe that the idea of getting into a spiral of...
    It is almost but there feature wise, so the end users can't really tell whether something is not yet implemented or not working...
    I tested the client on three Windows 7 x64 SP1 computers with the same results, so I would be surprised if I am the only one able...
    Replies
    6
    Views
    964
    Good work guys!
    Good work guys!
    We are proud to present MediaPortal 2.2.1 After the release of MediaPortal 2.2 Final the team focussed on improving usability and...
    Replies
    1
    Views
    3K
    Yes, better there.
    Yes, better there.
    NOTE: Original post edited to update on each issue. Hi all, This is my first post on here, having just come from a fairly well...
    Replies
    19
    Views
    3K
    Top Bottom