Please help! (1 Viewer)

Game_dude

Portal Pro
February 28, 2006
637
38
Indiana
Home Country
United States of America United States of America
I re installed Windows 8 last night then re installed a backup of MP via the backup plugin now when I try to play any sort of video MP just locks up and doesn't nothing. This doesn't happen when running in debug mode though. Here are my logs.
 

mm1352000

Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • September 1, 2008
    21,577
    8,224
    Home Country
    New Zealand New Zealand
    Disable I.F.C.
    Make sure to get both plugins - process and window.
     

    Game_dude

    Portal Pro
    February 28, 2006
    637
    38
    Indiana
    Home Country
    United States of America United States of America
    Thanks man but that didn't work. I deleted both plugins but still MP locks up when trying to play a video. Even deleted all the non compatible plugins. Any other ideas?
     

    mm1352000

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • September 1, 2008
    21,577
    8,224
    Home Country
    New Zealand New Zealand
    There was an error from the HTPCInfo plugin in the previous logs. Please try also disabling that.
     

    Game_dude

    Portal Pro
    February 28, 2006
    637
    38
    Indiana
    Home Country
    United States of America United States of America
    Tried that and still no luck. I'm not sure what's going. Was hoping to use MP to watch a few things before bed :(
     

    Game_dude

    Portal Pro
    February 28, 2006
    637
    38
    Indiana
    Home Country
    United States of America United States of America
    Seems it was my moving pictures data base. I guess it got corrupted some how. Which really sucks as I had a lot of custom categories. Any way I can repair that?
     

    Game_dude

    Portal Pro
    February 28, 2006
    637
    38
    Indiana
    Home Country
    United States of America United States of America
    Ok I guess I spoke too soon. The issue started backup. I had to install XBMC just to watch a few things last night because I got so frustrated with this. Here are my logs....
     

    gijoe73

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • April 29, 2011
    192
    14
    Home Country
    Germany Germany
    Well I had similar issues after upgrading to win 8. The Mini-EPG and TV-Guide doesn't open and MP freezes. Complete uninstall, clean up and new install doesn't help.

    In the end I've formatted the whole system and set up Win8 from scratch. The only thing what I've restored from a Backup was the Tv-Server settings.

    It was a lot of work but now I've a perfect running System.


    BTW. Did you checked that all Drivers are uptodate? On my System Win8 replaced the Ati Catalyst driver with his own Driver.
     

    Game_dude

    Portal Pro
    February 28, 2006
    637
    38
    Indiana
    Home Country
    United States of America United States of America
    I've been using Windows 8 since the RTM was release I think in last August? and this is the first time I've had this problem with Mediaportal. I recently just re installed it a few days ago and this started happening :(

    I've looked through the logs myself and saw some errors but I have no idea what they mean.

    Any other ideas on what it could be?
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    It's working after some hours search: the Auto3D plugin which I haven't used for years was corrupting the start of the TV live stream from server to MP. If anyone has a similar problem - disable all old plugins and then enable one after another :-)
    It's working after some hours search: the Auto3D plugin which I haven't used for years was corrupting the start of the TV live...
    After using MP for more than 10 years with regularly updates - this is the first time that after an update MP is not working...
    Replies
    3
    Views
    1K
    Sorry, this is all I can add. I'm currently using MP 1.32 x64 Pre with Schedules Direct. My TVServer version is 1.31.10. I'm using the legacy SD-DD (XML) from Schedules Direct. My SD plugin version is 1.30.1 I'm hesitant to update fully to 1.32 x64 final
    Sorry, this is all I can add. I'm currently using MP 1.32 x64 Pre with Schedules Direct. My TVServer version is 1.31.10. I'm using...
    Win 7 64bit USA Downloaded MP2 last night. There was no plugin for SD (Schedule Direct) EPG Buddy was no help. I downloaded...
    Replies
    9
    Views
    2K
    The layout of remotes does vary from one model/brand to another. I too find that some layouts are better than others. Generally, I prefer the buttons that I use most-frequently to be positioned near the center of the remote, which is not the case with that particular Dell remote. :( Battery life is often a problem. A remote that I...
    The layout of remotes does vary from one model/brand to another. I too find that some layouts are better than others. Generally, I...
    In Dec 2020: I purchased 2 remotes for my new HTPC install, eg: HP USB MCE IR RC6 Wireless Receiver and TSGH-IR02 Windows Media...
    Replies
    16
    Views
    2K
    MP1 MP2 Odd Standby issue DE
    Since I played around with all the settings as per the previous posts and despite putting everything back to how it was, as far as I can tell, now when my HTPC wakes up to make a recording it no longer does so in away mode. I will probably do a restore from a backup in the hope that that will resolve the issue.:mad:
    Since I played around with all the settings as per the previous posts and despite putting everything back to how it was, as far as...
    Generally standby is working well on My Mp 1.32 x64 pre set up. I just have one issue, which was also present on earlier x86...
    Replies
    35
    Views
    3K
    In the BackupSettings configuration you can change the location of the mp and tv service folders. It will also backup the IR Server Suite files in the expert mode so no need to redo any of the settings after a clean install.
    In the BackupSettings configuration you can change the location of the mp and tv service folders. It will also backup the IR Server...
    I have decided to rework this post, becouse is no longer relevant. The SharpDX version is already included in MediaPortal since...
    Replies
    940
    Views
    69K
    Top Bottom