1.10.0 Problems with specific Webradio-Streams (1 Viewer)

Requiem

MP Donator
  • Premium Supporter
  • January 1, 2012
    586
    214
    Germany Germany
    Country flag
    Okay, I compiled with the addition of @hwahrmann and...IT WORKS :)

    Would it be a trouble to add this one line of code in future release versions?


    Edit: Argh. Works on my desktop PC, still does not work on my HTPC. I think I'll just start crying. I'll try a build with an even longer timeout and report back.

    Edit2: Reporting back: I don't get it. I compiled a version with a 60s timeout on my HTPC. Still doesn't work. I should add: The MediaPortal dir on my desktop (where it now works with 10s) is a cloned installation from my HTPC. (Also, no other network/AV/firewall software used, both windows 7 x64 installations.)
     
    Last edited:

    Requiem

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • January 1, 2012
    586
    214
    Germany Germany
    Country flag
    I fear so. I just have no ideas left for what to look.
     

    Requiem

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • January 1, 2012
    586
    214
    Germany Germany
    Country flag
    Mmmh, it used to be a timeout error.
    Now, with wait time up to 60s, this happens:

    Code:
    [2015-03-03 09:46:10,067] [Error  ] [MPMain  ] [ERROR] - BASS: Unable to create Stream for http://am.audio1.fr.ipercast.net/deluxemusic.tv/lounge_web/mp3.  Reason: BASS_ERROR_UNKNOWN.
    Full logs attached. This is one of the most annoying bugs (if it is one) I've ever experienced.
     

    hwahrmann

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • September 15, 2004
    4,542
    2,333
    Vienna, Austria
    Austria Austria
    Country flag
    You still seem to have some problems. Works perfect for me:

    Code:
    [2015-03-03 11:05:40,359] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - BASS: Initializing BASS audio engine...
    [2015-03-03 11:05:40,359] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - BASS: BASS audio engine was previously freed. Re-Init
    [2015-03-03 11:05:40,370] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - BASS: Using WASAPI device: Speakers (Realtek High Definition Audio)
    [2015-03-03 11:05:40,393] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - BASS: Device Information
    [2015-03-03 11:05:40,395] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - BASS: ---------------------------------------------
    [2015-03-03 11:05:40,398] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - BASS: Name: Speakers (Realtek High Definition Audio)
    [2015-03-03 11:05:40,400] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - BASS: Id: {0.0.0.00000000}.{fe0a3942-7404-4273-9558-c259b9137074}
    [2015-03-03 11:05:40,402] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - BASS: Type: BASS_WASAPI_TYPE_SPEAKERS
    [2015-03-03 11:05:40,403] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - BASS: Shared Mode Channels: 2
    [2015-03-03 11:05:40,405] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - BASS: Shared Mode Samplerate: 192000
    [2015-03-03 11:05:40,407] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - BASS: This device supports following formats in WASAPI Exclusive mode:
    [2015-03-03 11:05:40,409] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - BASS: Rate   Ch Maximum Supported
    [2015-03-03 11:05:40,440] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - BASS:  44100  2 BASS_WASAPI_FORMAT_24BIT
    [2015-03-03 11:05:40,445] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - BASS:  44100  4 BASS_WASAPI_FORMAT_24BIT
    [2015-03-03 11:05:40,449] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - BASS:  44100  6 BASS_WASAPI_FORMAT_24BIT
    [2015-03-03 11:05:40,453] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - BASS:  44100  8 BASS_WASAPI_FORMAT_24BIT
    [2015-03-03 11:05:40,458] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - BASS:  48000  2 BASS_WASAPI_FORMAT_24BIT
    [2015-03-03 11:05:40,462] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - BASS:  48000  4 BASS_WASAPI_FORMAT_24BIT
    [2015-03-03 11:05:40,466] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - BASS:  48000  6 BASS_WASAPI_FORMAT_24BIT
    [2015-03-03 11:05:40,469] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - BASS:  48000  8 BASS_WASAPI_FORMAT_24BIT
    [2015-03-03 11:05:40,486] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - BASS:  96000  2 BASS_WASAPI_FORMAT_24BIT
    [2015-03-03 11:05:40,489] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - BASS:  96000  4 BASS_WASAPI_FORMAT_24BIT
    [2015-03-03 11:05:40,493] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - BASS:  96000  6 BASS_WASAPI_FORMAT_24BIT
    [2015-03-03 11:05:40,497] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - BASS:  96000  8 BASS_WASAPI_FORMAT_24BIT
    [2015-03-03 11:05:40,503] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - BASS: 192000  2 BASS_WASAPI_FORMAT_24BIT
    [2015-03-03 11:05:40,507] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - BASS: 192000  4 BASS_WASAPI_FORMAT_24BIT
    [2015-03-03 11:05:40,511] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - BASS: 192000  6 BASS_WASAPI_FORMAT_24BIT
    [2015-03-03 11:05:40,515] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - BASS: 192000  8 BASS_WASAPI_FORMAT_24BIT
    [2015-03-03 11:05:40,517] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - BASS: ---------------------------------------------
    [2015-03-03 11:05:40,518] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - BASS: Initialization done.
    [2015-03-03 11:05:40,520] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - PlayerFactory: Successfully created player instance for file - http://am.audio1.fr.ipercast.net/deluxemusic.tv/lounge_web/mp3
    [2015-03-03 11:05:40,526] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - BASS: ---------------------------------------------
    [2015-03-03 11:05:40,528] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - BASS: Creating BASS audio stream
    [2015-03-03 11:05:41,103] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - BASS: Connection Information: HTTP/1.0 200 OK
    [2015-03-03 11:05:41,110] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - BASS: Connection Information: Content-Type: audio/mpeg
    [2015-03-03 11:05:41,117] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - BASS: Connection Information: icy-br:128
    [2015-03-03 11:05:41,124] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - BASS: Connection Information: ice-audio-info: ice-samplerate=44100;ice-bitrate=128;ice-channels=2
    [2015-03-03 11:05:41,130] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - BASS: Connection Information: icy-br:128
    [2015-03-03 11:05:41,137] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - BASS: Connection Information: icy-genre:Ambient
    [2015-03-03 11:05:41,141] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - BASS: Connection Information: icy-name:DELUXE LOUNGE RADIO
    [2015-03-03 11:05:41,144] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - BASS: Connection Information: icy-pub:1
    [2015-03-03 11:05:41,148] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - BASS: Connection Information: icy-url:http://www.deluxemusic.tv
    [2015-03-03 11:05:41,152] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - BASS: Connection Information: Server: Icecast 2.3.2
    [2015-03-03 11:05:41,155] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - BASS: Connection Information: Cache-Control: no-cache
    [2015-03-03 11:05:41,159] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - BASS: Connection Information: icy-metaint:16000
    [2015-03-03 11:05:41,179] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - BASS: Internet Stream. New Song:  - mp3
    [2015-03-03 11:05:41,182] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - BASS: Webstream found - fetching stream -1342177279
    [2015-03-03 11:05:41,184] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - BASS: Stream Information
    [2015-03-03 11:05:41,187] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - BASS: ---------------------------------------------
    [2015-03-03 11:05:41,189] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - BASS: File: http://am.audio1.fr.ipercast.net/deluxemusic.tv/lounge_web/mp3
    [2015-03-03 11:05:41,191] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - BASS: Type of Stream: BASS_CTYPE_STREAM_MP3
    [2015-03-03 11:05:41,193] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - BASS: Number of Channels: 2
    [2015-03-03 11:05:41,196] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - BASS: Stream Samplerate: 44100
    [2015-03-03 11:05:41,198] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - BASS: Stream Flags: BASS_MUSIC_FLOAT, BASS_MUSIC_NOSAMPLE, BASS_MUSIC_DECODE, BASS_UNICODE
    [2015-03-03 11:05:41,200] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - BASS: ---------------------------------------------
    [2015-03-03 11:05:41,201] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - BASS: Registering stream playback events
    [2015-03-03 11:05:41,205] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - BASS: Successfully created BASS audio stream
    [2015-03-03 11:05:41,207] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - BASS: ---------------------------------------------
    [2015-03-03 11:05:41,212] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - BASS: ---------------------------------------------
    [2015-03-03 11:05:41,214] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - BASS: Creating BASS mixer stream
    [2015-03-03 11:05:41,216] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - BASS: Creating 2 channel mixer with sample rate of 44100
    [2015-03-03 11:05:41,218] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - BASS: Initialising WASAPI device
    [2015-03-03 11:05:41,220] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - BASS: Freed WASAPI device
    [2015-03-03 11:05:41,223] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - BASS: Try to init WASAPI with a Frequency of 44100 and 2 channels
    [2015-03-03 11:05:41,230] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - BASS: ---------------------------------------------
    [2015-03-03 11:05:41,232] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - BASS: Buffer Length: 36864
    [2015-03-03 11:05:41,234] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - BASS: Channels: 2
    [2015-03-03 11:05:41,236] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - BASS: Frequency: 44100
    [2015-03-03 11:05:41,238] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - BASS: Format: BASS_WASAPI_FORMAT_24BIT
    [2015-03-03 11:05:41,240] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - BASS: InitFlags: BASS_WASAPI_EXCLUSIVE, BASS_WASAPI_AUTOFORMAT, BASS_WASAPI_BUFFER
    [2015-03-03 11:05:41,242] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - BASS: Exclusive: True
    [2015-03-03 11:05:41,243] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - BASS: ---------------------------------------------
    [2015-03-03 11:05:41,245] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - BASS: WASAPI Device successfully initialised
    [2015-03-03 11:05:41,248] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - BASS: Successfully created BASS Mixer stream
    [2015-03-03 11:05:41,251] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - BASS: playback started
    [2015-03-03 11:05:41,254] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - g_Player.OnStarted() http://am.audio1.fr.ipercast.net/deluxemusic.tv/lounge_web/mp3 media:Radio
    you might try to play it via a Playlist entry from within the MyMusic part.

    Create a file, e.g. "deluxe.pls" in your Playlist Folder and insert the following:

    Code:
    [playlist]
    File1=http://am.audio1.fr.ipercast.net/deluxemusic.tv/lounge_web/mp3
    Title1=Deluxe Music
    Length1=-1
    NumberOfEntries=1
    Version=2
     

    hwahrmann

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • September 15, 2004
    4,542
    2,333
    Vienna, Austria
    Austria Austria
    Country flag
    You also could try the URL with the BASS supplied netradio exe. unzip the file to a temp folder and execute netradio.exe.
    Then copy the url of your web radio into the field named "custom" and press open.
    Music should start playing immediately.

    if not, you have troubles in your install.
     

    Attachments

    mm1352000

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • September 1, 2008
    21,571
    8,218
    New Zealand New Zealand
    Country flag
    Maybe this is a dumb question... but since we don't have an explanation...
    @hwahrmann is using WASAPI with output configured as 2 channel, sample rate 192 kHz. Output is direct to speakers.
    @Requiem is using WASAPI with output configured as 6 channel, sample rate 48 kHz. Output is HDMI.

    Could these differences - channel count, sample rate, output type - make any difference?
     

    mm1352000

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • September 1, 2008
    21,571
    8,218
    New Zealand New Zealand
    Country flag
    nope, i think he still has troubles even getting the http connection to the server.
    Hmmm, the previously posted Wireshark trace doesn't show any problem. Anyhow, just thought I'd ask. :)
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    F Problems with new install of MP2 Newcomers Forum 3
    A [solved] DiseqC problems after upgrade to 1.25 General Support 1
    M Problems with VFD Display after standby- Futaba DM140GINK Mini Display 0
    R Connection (api) problems with thetvdb.com General 3
    123vak123 [solved] 5008: The problem with scrolling text in the "listcontrol" in 4K General Support 22
    framug 1.24.0 1.25.0 pre : problem with build ? 1.24 Pre Release 89
    J Problems with 1.24 StreamedMP 19
    Rob Hexenmeister Navigation problems adding menu buttons to EPG General Support 1
    404 [solved] EPG problem after Win10 'upgrade' General Support 1
    framug [EPG] Some problems with DVB EPG Improvement Suggestions 49
    C strange tuner(?) problem TV-Cards 0
    R Problems accessing MySQL database remotely MediaPortal 1 Talk 0
    T [solved] Startup problem General 6
    G Problems with DRR MediaPortal 1 Talk 1
    rsbrux 1.23.0 MPE Manager Problem with LAV Filters Bugreports 2
    S Problem with Remote Control One-for-all Streamer Newcomers Forum 6
    joecrow Default Wide HD Xmas Theme Problem General Support 3
    K Sleep mode problem after formating General Support 2
    P IPTV Channel Problem TV-Server 0
    C Problem playing videos created on IPhone X and Samsung S9 General Support 2
    nominefi Problem scanning channels. General Support 0
    E Swedish subtitles problem General 2
    G Newb trying MP2, trouble with guide data General 5
    G MP1 TV Server "failed to upgrade the database" using MS Sql Server Installation, configuration support 3
    geotwticher [solved] Fatal Error 0x80070643 during MP2 installation General 7
    Top Bottom