[fixed] - Scrambled DVB-T channels HVR-4400 & CI | Page 2

Discussion in 'MediaPortal 1.2.0 ALPHA' started by Nogge69, November 5, 2010.

  1. WsQ

    WsQ Portal Pro

    Joined:
    December 15, 2008
    Messages:
    145
    Likes Received:
    17
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Chief designer
    Location:
    Kangasala
    Ratings:
    +18 / 0
    Home Country:
    Finland Finland
    Show System Specs
    Any news regarding this issue?


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Nogge69

    Nogge69 Portal Pro

    Joined:
    January 20, 2007
    Messages:
    57
    Likes Received:
    8
    Ratings:
    +8 / 0
    Home Country:
    Norway Norway
    Nope, don't thik so. For my part, I haven't tested on the 1.2.0 anymore, since the 1.1.2 works fine for now.
    Not sure if the dev's have anything new on this.
     
  4. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,527
    Likes Received:
    4,738
    Ratings:
    +8,205 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Hi everyone

    I'm not at home right now so I can't check the code, but it looks to me like the instruction to descramble is either not being sent to the WinTV CI, or the WinTV CI is not receiving the instruction. I say that because in the 1.1.x logs there is:

    I cannot see that anywhere in the 1.2.0a logs...
    Can you please post some new logs showing the graph building in 1.1.2 (or 1.1.3 - whichever 1.1.x version you are using that still works).

    Best regards,
    mm
     
  5. Nogge69

    Nogge69 Portal Pro

    Joined:
    January 20, 2007
    Messages:
    57
    Likes Received:
    8
    Ratings:
    +8 / 0
    Home Country:
    Norway Norway
    Have attached the full Log directory from the working 113. Hope this helps.

    FYI
    1.2.0B still have the same problem as 1.2.0A. Not possible to whatch scrabeled channels with WinTV CI
    If needed, I could set up a test server with 1.2.0B.
     

    Attached Files:

    • log113.zip
      File size:
      338.6 KB
      Uploaded:
      May 12, 2011
      Views:
      151
  6. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,527
    Likes Received:
    4,738
    Ratings:
    +8,205 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Hi Nogge69

    Thanks for the logs - I didn't expect you to reply so quickly! :D

    Unfortunately they don't contain the information that I need. What I need to see is logs for TV Server starting up and initialising your tuner(s). Could you quickly restart the TV Service and post new logs?

    mm
     
  7. Nogge69

    Nogge69 Portal Pro

    Joined:
    January 20, 2007
    Messages:
    57
    Likes Received:
    8
    Ratings:
    +8 / 0
    Home Country:
    Norway Norway
    mm1352000,

    Have been waiting by my PC for a long time, for a solution to this issue;)
    Better act Quickly so you don't go away:)

    Updated logs attached. (Had to do a full restart of the pc, and then did a couple of server service restarts, just in case)
     

    Attached Files:

    • log113_2.zip
      File size:
      232.5 KB
      Uploaded:
      May 12, 2011
      Views:
      164
    • Like Like x 1
  8. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,527
    Likes Received:
    4,738
    Ratings:
    +8,205 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Hi again Nogge69

    Thanks for the logs - perfect! :D

    I'm not going anywhere; at least not right now. :)
    I'm 99% certain that I've found the problem and I have a fix. To be honest I find it *very* hard to believe that this has not been discovered before now. I have a Hauppauge Nova S Plus, but I can't test the fix because I don't have a WinTV CI. They're not available in New Zealand. I've tried to buy one for testing several times from Ebay Germany but I keep getting outbid! :mad:;)

    Anyhow, would you be able to install 1.2.0b on a spare PC, or could you update your HTPC? This fix would have to be tested before it could be committed for 1.2.0rc...

    mm
     
  9. Nogge69

    Nogge69 Portal Pro

    Joined:
    January 20, 2007
    Messages:
    57
    Likes Received:
    8
    Ratings:
    +8 / 0
    Home Country:
    Norway Norway
    Thanks for the feedback:D

    Don't want to touch the running server too much, but I should be able to set up one of my spare laptops tonight as a test server. (When I get back from work)

    As mentioned earlier, I have the exact same problem on my 4400 and my Nova stick. (The Nova stick will be used on the test server)
     
  10. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,527
    Likes Received:
    4,738
    Ratings:
    +8,205 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Okay.

    It is about 1am here so I'm about to go to bed. I'll check on the thread tomorrow, but in the meantime you're going to need a patch to test. The file that you need is attached.

    Instructions (after you've installed 1.2.0b):
    1. Stop the TV Service.
    2. Take a backup of the TVLibrary.dll in your TV Server install folder.
    3. Download and extract the attached TVLibrary.dll into your TV Server install folder.
    4. Start the TV Service.

    After that, please test to see whether *both* scrambled and unscrambled channels work. I'll be here to answer questions if you have problems. If the patch doesn't work then please post logs again...

    Best regards,
    mm
     

    Attached Files:

  11. Nogge69

    Nogge69 Portal Pro

    Joined:
    January 20, 2007
    Messages:
    57
    Likes Received:
    8
    Ratings:
    +8 / 0
    Home Country:
    Norway Norway
    Yesss!!! it works.

    Just tested it briefly on my 1.2.0B test server and both freeview and scrambeled channels work.
    Haven't had time to test much, since we lost power in the whole area just as I was about to start testing:(
    It came back after a while so I've manage to test a little bit.

    Logs attached.

    Pls. let me know if you need anything else.

    I might be willing to donate one of my WinTV CI's for this. (Just use one on my server anyway)
    Let me know if your interested, and I'll see what i can figure out regarding shipping.

    Well, its over 1am over here now, so its time to go to bed for me too:)
     

    Attached Files:

    • Like Like x 1
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!