[Solved] MP Tvseries: not importing mediainfo or fanart or anything (windows10)

Discussion in 'My TVSeries' started by ronald2oo2, July 15, 2017.

  1. ronald2oo2
    • Premium Supporter

    ronald2oo2 MP Donator

    Joined:
    November 15, 2005
    Messages:
    110
    Likes Received:
    6
    Location:
    Netherlands
    Ratings:
    +8 / 0
    Show System Specs
    A few months ago I installed MP1 and e.g. MP-TVseries on a fresh Windows 10 PC. I never had issues with this before, even under W10 (after upgrade from W7 with preservation of MP1) , but MP-TVseries configuration is now not able to import any media info or episode info or fanart.
    The import starts normal with the "local file parsing & local filename processing" which is being finished. After this the "reading mediainfo of local files" is started and the "metadata: matching series". Then everything hangs/stops including "reading mediainfo of local files" at the exact time that the "metadata: matching series" is finished. There are only complete empty MPTV error logs and I have no idea how to solve this. I already made several new fresh installs but every time with the same result. The moving pictures plugin on the other hand has no problems with downloading all the media info and fanart!

    Does anyone know how to fix this? The MP-TVseries is the best feature of MP1 and one of the reasons why I am not satisfied at all by MP2 (But it needs the episode info and fanart to be great).

    Thanks.



    PS I already tried without any firewall and every time I run the configur tool "as administrator"
     
    Last edited: July 15, 2017
    • Thank You! Thank You! x 1
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. catavolt
    • Team MediaPortal
    • Administrator

    catavolt Design Group Manager

    Joined:
    August 13, 2007
    Messages:
    12,240
    Likes Received:
    4,982
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Technical Documentation, Translation
    Location:
    Lanzarote
    Ratings:
    +7,396 / 38
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Strange - here everything works without any problems ;)
    But as you know those issues may have a lot of reasons, starting from correct regex entries over proper series naming up to correct image paths etc. ;)
     
  4. ronald2oo2
    • Premium Supporter

    ronald2oo2 MP Donator

    Joined:
    November 15, 2005
    Messages:
    110
    Likes Received:
    6
    Location:
    Netherlands
    Ratings:
    +8 / 0
    Show System Specs
    Cruel reaction ;) if you know a lot of reasons how about sharing the most likely one's so I have some new options. E.g. correct "regex entries" does not ring a bell nor does that gives any search hits.
     
    • Like Like x 1
  5. catavolt
    • Team MediaPortal
    • Administrator

    catavolt Design Group Manager

    Joined:
    August 13, 2007
    Messages:
    12,240
    Likes Received:
    4,982
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Technical Documentation, Translation
    Location:
    Lanzarote
    Ratings:
    +7,396 / 38
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Wiki is your friend


    Gesendet von meinem SM-T819 mit Tapatalk
     
  6. RoChess
    • Premium Supporter

    RoChess Extension Developer

    Joined:
    March 10, 2006
    Messages:
    4,182
    Likes Received:
    1,304
    Ratings:
    +1,683 / 2
    Might be a simple matter of updating the MediaInfo.DLL with the latest 32-bit binary provided by the MediaInfo team. A change in headers can crash it, and in turn lock MediaPortal or a plugin relying on it, and you might not even get any log entries when that happens.

    Always a good idea to do that, even if it does not fix it, so your media gets the correct label (assuming your skin supports the new values obtained)
     
    • Like Like x 1
  7. ronald2oo2
    • Premium Supporter

    ronald2oo2 MP Donator

    Joined:
    November 15, 2005
    Messages:
    110
    Likes Received:
    6
    Location:
    Netherlands
    Ratings:
    +8 / 0
    Show System Specs
    Thanks for the suggestion but I had already downloaded the newest 32-bit mediainfo.dll which did not help.
    This week it took me countless hours trying every option I could find on the MP wiki on and on the web -including the nuclear option: installing a fresh W10 on my HTPC- but I am still stuck with the same problem. I even installed MP1 + MP_Tvseries on my other W10 PC where the scraping by MP_TVseries worked directly without any issues. Both PC's run exactly the same windows 10 build and (now) have the same windows options and redistributables...go figure.

    Anyway it is getting to frustrating and I give up trying.
    I found a nice "competitor" and I think I will be trying this for some time.

    Edit: as it turns out my other installation -that I thought was working okay- actually also comes to a full stop during the media scraping only it gets much farther before it crashes
     
    Last edited: July 23, 2017
    • Thank You! Thank You! x 1
  8. RoChess
    • Premium Supporter

    RoChess Extension Developer

    Joined:
    March 10, 2006
    Messages:
    4,182
    Likes Received:
    1,304
    Ratings:
    +1,683 / 2
    You might have a corrupt media file somewhere, try setting up separate import folder, and run a clean database, and import just one movie/tv-show. If that works, then one of your other files is corrupt.

    I actually wrote a batch file that scanned my entire collection for corruption after a bad restore with outdated parity info. That means movies were not even corrupted on the header, but like 2/3rd into playing of the movie. Your issue is header related most likely as that's the only part MediaInfo cares about.

    Or switch to another solution, free world and all (presumably)...
     
  9. Sebastiii
    • Team MediaPortal

    Sebastiii Development Group

    Joined:
    November 12, 2007
    Messages:
    16,264
    Likes Received:
    6,218
    Gender:
    Male
    Location:
    France
    Ratings:
    +10,224 / 9
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
  10. Kalas_Konrad

    Kalas_Konrad Portal Member

    Joined:
    July 19, 2011
    Messages:
    6
    Likes Received:
    5
    Ratings:
    +8 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    Hello i got the same problem. i cant see anything in the logs. If i just set the path in mp-tvseries and start mp and press run import the mp crash. and if i try import from the plugin it stops when matching series is done
     
  11. RoChess
    • Premium Supporter

    RoChess Extension Developer

    Joined:
    March 10, 2006
    Messages:
    4,182
    Likes Received:
    1,304
    Ratings:
    +1,683 / 2
    @Kalas_Konrad, so hunt down the corrupted media, or corrupted show. There have been many threads on this forum that explain which shows are known to be corrupt, or how to debug new ones, but if you just import in batches it is easy to figure out. TheTVDb is user driven, so you can just sign up and fix any mistakes you find and help everybody else out.

    An outdated MediaInfo.DLL can also cause crashes when importing media files with a modern structure, so be sure to fix that as well to exclude it as a source.
     
    • Like Like x 1
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!