[solved] Strange issue with HD-Audio streams (No Sound) (1 Viewer)

Helios61

Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • January 30, 2008
    4,587
    871
    59
    NRW
    Home Country
    Germany Germany
    Country flag
    Hi @Sebastiii,
    Big Thanks for you effort.
    Could you make a new set of logs ? (and also with watchdog tool and without it to look if we get the same logs at teamviewer session ?)
    Attached :). Unfortunately no sound with Core_audio_renderer_V1.

    Code:
    [2017-07-25 08:49:50,968] [Error  ] [MPMain   ] [ERROR] - DirectShowUtils: Failed: Unable to add audio renderer filter: MPC Audio Renderer to graph for LAV Video Decoder
    [2017-07-25 08:49:50,979] [Error  ] [MPMain   ] [ERROR] - DirectShowUtils: Failed: Unable to add audio renderer filter: Sanear Audio Renderer to graph for LAV Video Decoder
    [2017-07-25 08:49:50,984] [Error  ] [MPMain   ] [ERROR] - DirectShowUtils: Failed: Unable to add audio renderer filter: MediaPortal - Audio Renderer to graph for LAV Video Decoder
    [2017-07-25 08:49:50,989] [Error  ] [MPMain   ] [ERROR] - DirectShowUtils: Failed: Unable to add audio renderer filter: Default DirectSound Device to graph for LAV Video Decoder
    [2017-07-25 08:49:51,000] [Error  ] [MPMain   ] [ERROR] - DirectShowUtils: Failed: Unable to add audio renderer filter: Default WaveOut Device to graph for LAV Video Decoder
    [2017-07-25 08:49:51,016] [Error  ] [MPMain   ] [ERROR] - DirectShowUtils: Failed: Unable to add audio renderer filter: MPC Audio Renderer to graph for LAV Audio Decoder
    [2017-07-25 08:49:51,029] [Error  ] [MPMain   ] [ERROR] - DirectShowUtils: Failed: Unable to add audio renderer filter: Sanear Audio Renderer to graph for LAV Audio Decoder
    [2017-07-25 08:49:51,034] [Error  ] [MPMain   ] [ERROR] - DirectShowUtils: Failed: Unable to add audio renderer filter: MediaPortal - Audio Renderer to graph for LAV Audio Decoder
    [2017-07-25 08:49:51,039] [Error  ] [MPMain   ] [ERROR] - DirectShowUtils: Failed: Unable to add audio renderer filter: Default DirectSound Device to graph for LAV Audio Decoder
    [2017-07-25 08:49:51,044] [Error  ] [MPMain   ] [ERROR] - DirectShowUtils: Failed: Unable to add audio renderer filter: Default WaveOut Device to graph for LAV Audio Decoder
    [2017-07-25 08:49:51,071] [Error  ] [MPMain   ] [ERROR] - DirectShowUtils: Failed filter: Default DirectSound Device not found Default DirectSound Device
    [2017-07-25 08:49:51,076] [Error  ] [MPMain   ] [ERROR] - DirectShowUtils: wait 5 secs
    [2017-07-25 08:49:51,228] [Error  ] [MPMain   ] [ERROR] - DirectshowUtil. Failed to add filter:Default DirectSound Device to graph :Ausnahme von HRESULT: 0x80040256 mscorlib    bei System.Runtime.InteropServices.Marshal.BindMoniker(IMoniker pmk, UInt32 grfOpt, Guid& iidResult, Object& ppvResult)
       bei System.Runtime.InteropServices.Marshal.BindToMoniker(String monikerName)
       bei DShowNET.Helper.DirectShowUtil.AddAudioRendererToGraph(IGraphBuilder graphBuilder, String strFilterName, Boolean setAsReferenceClock)
     

    Sebastiii

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • November 12, 2007
    16,574
    10,393
    France
    Home Country
    France France
    Country flag
    Are you available this morning for more testing ?
    I didn't go yet in vacation, my cat (16.5 years old) is sick so we delayed the vacation. Hoping she will be better :)
     

    Sebastiii

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • November 12, 2007
    16,574
    10,393
    France
    Home Country
    France France
    Country flag
    Eventually, is is possible to give me access for testing on my own before tomorrow ? :)
    I will be able to test different bin but maybe you already out :)
     

    azzuro

    Test Group
  • Team MediaPortal
  • May 10, 2007
    9,885
    5,544
    France - IDF
    Home Country
    France France
    Country flag
    sorry guy's
    but @Helios61 do you have already played HD audio on your system ?
    can you check this ?
    Output_Properties_-_Supported_Formats.jpg
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    Sorry, that was it!! All working now.
    Sorry, that was it!! All working now.
    Hi all I have a USB sound card with SPDIF out into a Denon AVR-1909. I have the LAV filters set to bitstream all codecs. I have...
    Replies
    4
    Views
    1K
    Would it be possible to automate the process of updating MP Extension Manager with the latest versions of important components?
    Would it be possible to automate the process of updating MP Extension Manager with the latest versions of important components?
    Hi there, i've got a problem with the playback of some movies. The sound format is listed as DTS HD 7.1 but the receiver detects it...
    Replies
    6
    Views
    1K
    Additionally. Unchecking the TRUE-HD bitstreaming option in LAV settings allows mediaportal to play the TRUE HD audio, but without ATMOS being recognized.
    Additionally. Unchecking the TRUE-HD bitstreaming option in LAV settings allows mediaportal to play the TRUE HD audio, but without...
    Hello everyone! I've just purchased a Samsung K850 Soundbar and two Samsung R1 (WAM1500) setup as wireless surround speakers and...
    Replies
    1
    Views
    2K
    MP1 MP2 3 Bugs in MP 1.21 DE
    In the attached log an example of Problem #3 (2 clicks required on TVguide) occured at 08:18 this morning following a resume from sleep immediately prior to that. Following that I played a 3D .mkv (Ant Man, also at 08;18) and stopped it to show Problem #1, refresh rate remained at 23hz untill I closed MP to collect the logs. Problem...
    In the attached log an example of Problem #3 (2 clicks required on TVguide) occured at 08:18 this morning following a resume from...
    MediaPortal Version: 1.21 Description 1) After playing a 3D video (.mkv/mvc) the refresh rate remains on 23hz i.e. it does not...
    Replies
    5
    Views
    2K
    So I switched from PC/realtek->TosLink->Receiver to PC->HMDI->TV->TosLink->Receiver and now sound works as expected.
    So I switched from PC/realtek->TosLink->Receiver to PC->HMDI->TV->TosLink->Receiver and now sound works as expected.
    Hi, I have issues when I playback mkv files in MP2.1.3. The mkv files are created eather with MakeMKV as rips from DVD or BD with...
    Replies
    5
    Views
    1K
    Top Bottom