[no Bug] - Subtitle Issues (.m2ts .mkv) MPC Splitter Matroska and Mpeg. | Page 7

Discussion in 'MediaPortal 1.1.0 RC 1 & 2' started by Sebastiii, February 21, 2010.

  1. rivera
    • Team MediaPortal

    rivera Retired Team Member

    Joined:
    December 1, 2008
    Messages:
    237
    Likes Received:
    21
    Ratings:
    +21 / 0
    Home Country:
    Russian Federation Russian Federation
    I dowloaded RC2 and checked whether subs in m2ts work or don't.
    No success :(.
    Then I replaced with fresh mpcSubs.dll.
    Then it started working BUT.....

    Before:
    Since I unchecked "Autoload subtitles" checkbox in Configuration - at
    playback I do not see subs initially.
    If I press an appropriate hotkey to switch subs then I see subs #1.
    After next switch I see subs #2.
    Next - no subs again. (So far it works fine).
    If I switch again - I do not see subs (although it is indicated in OSD that
    subs #1 are ON).

    Now:
    I do not see subs initially.
    If I press an appropriate hotkey to switch subs then I see subs #1.
    After next switch I see subs #2.
    Next - no subs again. (So far it works fine).
    If I switch again - I can see subs - but they can be #1 or #2 erratically. Also they can be switched from one to another by themself :(


     
    • Like Like x 1
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. cpp2005
    • Team MediaPortal

    cpp2005 Retired Team Member

    Joined:
    November 7, 2006
    Messages:
    164
    Likes Received:
    127
    Ratings:
    +127 / 0
    Thanks Sebastiii and rivera.
    Please compare your results with MPC-HC because when I say "working ok" it means as in MPC-HC, not that it's bug free.
    rivera can you upload the sample? With your test3 I don't have such behavior.
     
    • Like Like x 1
  4. rivera
    • Team MediaPortal

    rivera Retired Team Member

    Joined:
    December 1, 2008
    Messages:
    237
    Likes Received:
    21
    Ratings:
    +21 / 0
    Home Country:
    Russian Federation Russian Federation
  5. Sebastiii
    • Team MediaPortal

    Sebastiii Development Group

    Joined:
    November 12, 2007
    Messages:
    16,237
    Likes Received:
    6,201
    Gender:
    Male
    Location:
    France
    Ratings:
    +10,199 / 9
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    • Like Like x 1
  6. rivera
    • Team MediaPortal

    rivera Retired Team Member

    Joined:
    December 1, 2008
    Messages:
    237
    Likes Received:
    21
    Ratings:
    +21 / 0
    Home Country:
    Russian Federation Russian Federation
    so, any test were performed with my sample ? :)
     
  7. cpp2005
    • Team MediaPortal

    cpp2005 Retired Team Member

    Joined:
    November 7, 2006
    Messages:
    164
    Likes Received:
    127
    Ratings:
    +127 / 0
    Hi rivera,
    I checked it and don't have issues like you said. Sebastiii can you check it too?
    What I noted that it takes few seconds to subtitle to change but it also happens in MPC-HC.
    Can you verify that you are using the same playback configuration in Mediaportal and in MPC-HC, using graphedit or graphstudio?
     
  8. rivera
    • Team MediaPortal

    rivera Retired Team Member

    Joined:
    December 1, 2008
    Messages:
    237
    Likes Received:
    21
    Ratings:
    +21 / 0
    Home Country:
    Russian Federation Russian Federation
    cpp2005
    I am absolutely sure - except in renderer.
    According to GraphEdit, I have absolutely same chain that in MPC-HC :(.
    Probably, renderers are different. But it cannot affect the problem.

    cpp2005, which MpegSplitter do you use exactly? How did you register it?
     
  9. Sebastiii
    • Team MediaPortal

    Sebastiii Development Group

    Joined:
    November 12, 2007
    Messages:
    16,237
    Likes Received:
    6,201
    Gender:
    Male
    Location:
    France
    Ratings:
    +10,199 / 9
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    Hi, i'll made test today :) and report it :)
    Thanks,
    Seb.
     
  10. Sebastiii
    • Team MediaPortal

    Sebastiii Development Group

    Joined:
    November 12, 2007
    Messages:
    16,237
    Likes Received:
    6,201
    Gender:
    Male
    Location:
    France
    Ratings:
    +10,199 / 9
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    Hi,

    So i have made some test on my HTPC, RC2 (last SVN and last DLL mpcSubs.dll).

    I start in myvideo :
    I checked "Autoload subtitles" to see what happen.

    1 - First sub in Russian (autoload)
    2 - go to english (always Russian, i have to wait some second or rewind 5 sec)
    3 - go 3/3 subs (i have to wait some second or rewind 5 sec)
    4 - Select OFF (no subs)
    5 - Russian (i see english for some second if i want to see directly 5 sec rewind)

    So it seems that is working better here.

    This is my test with unchecked "Autoload subtitles" checkbox in Configuration :

    1 - First select sub in Russian (i have to wait some second or rewind 5 sec and sometimes appear directly)
    2 - go to english (always Russian, i have to wait some second or rewind 5 sec)
    3 - go 3/3 subs (i have to wait some second or rewind 5 sec)
    4 - Select OFF (no subs)
    5 - select sub Russian (i see english for some second if i want to see directly 5 sec rewind)

    But sometime, i must wait long time many second to sub appear (i can force more quickly by rewind 5 second when sub it supposed to be here).

    I have tested in graphstudio, MPC-HC and MP, i have the same result :)
    I have also tested with FFDShow (subtitle fonction thank Albain) and i have the same result too.
    I attach my mpegsplitter.ax enjoy :)

    Cheers,
    Seb.
     

    Attached Files:

    • Like Like x 1
  11. rivera
    • Team MediaPortal

    rivera Retired Team Member

    Joined:
    December 1, 2008
    Messages:
    237
    Likes Received:
    21
    Ratings:
    +21 / 0
    Home Country:
    Russian Federation Russian Federation
    Well, I see the same - english subs are displayed insted of russian.

    In MPC-HC subs are displayed correctly (unlike described above) but with some delay too, and may be the delay is a little bit smaller.
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!