1.12.0 - Subtitle not automatically turned on | Page 2

Discussion in 'Archive' started by killer8, November 23, 2015.

  1. ravenrocks

    ravenrocks Portal Pro

    Joined:
    October 11, 2007
    Messages:
    351
    Likes Received:
    63
    Ratings:
    +87 / 0
    Of course:
    Here are the logs. They show a couple of successful channelchanges with correct subtitles, but the last change showed as none.
    I cleared the old logs before I did the test. By the way, I'm using Argus, but this problem was present back when I used TV-Server also.


     
    • Thank You! Thank You! x 1
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Sebastiii
    • Team MediaPortal

    Sebastiii Development Group

    Joined:
    November 12, 2007
    Messages:
    16,257
    Likes Received:
    6,211
    Gender:
    Male
    Location:
    France
    Ratings:
    +10,214 / 9
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    • Thank You! Thank You! x 4
  4. killer8

    killer8 Portal Pro

    Joined:
    July 29, 2012
    Messages:
    378
    Likes Received:
    113
    Ratings:
    +186 / 2
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    Great will give it a try and report back later.
     
    • Thank You! Thank You! x 1
  5. killer8

    killer8 Portal Pro

    Joined:
    July 29, 2012
    Messages:
    378
    Likes Received:
    113
    Ratings:
    +186 / 2
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    I did a bit of testing tonighy and it seems to work fine.

    Only english subs(en.srt) shows english subs. When dutch is also available, dutch(nl.srt) is selected now.

    Great work @Sebastiii thanks.
     
    • Thank You! Thank You! x 1
  6. killer8

    killer8 Portal Pro

    Joined:
    July 29, 2012
    Messages:
    378
    Likes Received:
    113
    Ratings:
    +186 / 2
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    @Sebastiii Can you provide a mediaportal 1.13 final build with this fix.
     
  7. Sebastiii
    • Team MediaPortal

    Sebastiii Development Group

    Joined:
    November 12, 2007
    Messages:
    16,257
    Likes Received:
    6,211
    Gender:
    Male
    Location:
    France
    Ratings:
    +10,214 / 9
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    I will attach an installer on Jira :)
     
    • Thank You! Thank You! x 2
  8. killer8

    killer8 Portal Pro

    Joined:
    July 29, 2012
    Messages:
    378
    Likes Received:
    113
    Ratings:
    +186 / 2
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    Installed it, seems to work fine.
     
    • Thank You! Thank You! x 1
  9. micko

    micko Portal Pro

    Joined:
    May 27, 2006
    Messages:
    258
    Likes Received:
    24
    Ratings:
    +51 / 0
    Home Country:
    Finland Finland
    Show System Specs
    +1
     
    • Thank You! Thank You! x 1
  10. Samdezwam
    • Premium Supporter

    Samdezwam MP Donator

    Joined:
    March 21, 2008
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    Belgium Belgium
    Show System Specs
    Had the same problem as Killer8, the new version solved it.
    Thanks,
    Sam
     
    • Thank You! Thank You! x 1
  11. xppx

    xppx Portal Pro

    Joined:
    September 2, 2007
    Messages:
    71
    Likes Received:
    15
    Ratings:
    +29 / 0
    Home Country:
    Belgium Belgium
    Show System Specs
    For people discovering - like me - that subtitles without locale (extra extension denoting the language) are not supported anymore as of Mediaportal 1.13, I would like to make a remark on the post of Sebastii.

    First of all, thank you for your explanation and pointing out that subtitles now need to have a mandatory language code.

    e.g. For Dutch: the subtitle "movie_name.srt" now becomes "movie_name.nl.srt"

    Btw. You can find all language codes here: http://www.science.co.il/Language/Locale-codes.asp

    However the new option : 'Subtitles will be auto loaded by first available' is not guaranteed to work as intended.
    In case of MKV, it will first look inside the mkv container and only if it does not find any subtitle in there, it will start to look for an external one.

    So in case you have an iTunes mkv with embedded subtitle in English, it will always show that subtitle first with above option.

    If the intention of that option is to show subtitles added to a movie (or series- or tv-episode) - and as such provide an option that mitigates the regression - then it should look for an external subtitle first.
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!