Support for new DefaultWideHD (1 Viewer)

greybox

MP Donator
  • Premium Supporter
  • January 23, 2009
    616
    127
    Home Country
    Canada Canada
    I noticed that video duration doesn't always show in the DefaultWideHD Xmas theme.

    Is looks like in DefaultWideHD myvideo.xml there is

    <import>common.facade.video.title.xml</import>

    instead of

    <import>common.facade.video.shares.xml</import>

    It works fine for me after making this change.
     

    greybox

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • January 23, 2009
    616
    127
    Home Country
    Canada Canada
    I also noticed the top scrolling doesn't work if the file name is longer than 87 characters in the DefaultWideHD Xmas theme. This part just disappears instead of scrolling the text.
     

    Attachments

    • scrolling problem-1.jpg
      scrolling problem-1.jpg
      317.2 KB
    • scrolling problem-2.jpg
      scrolling problem-2.jpg
      292.5 KB

    greybox

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • January 23, 2009
    616
    127
    Home Country
    Canada Canada
    One more thing about DefaultWideHD Xmas theme - it is missing a grand total time (in brackets) next to the file name when you press Info or Pause on the remote control. I hope this is possible to fix.
     

    Attachments

    • 20230103222737.jpg
      20230103222737.jpg
      196.9 KB
    • 20230103222814.jpg
      20230103222814.jpg
      197.7 KB
    • 20230103222917.jpg
      20230103222917.jpg
      205.9 KB
    • 20230103222923.jpg
      20230103222923.jpg
      212.7 KB
    Last edited:

    abcdan123

    New Member
    December 9, 2023
    4
    2
    Home Country
    Canada Canada
    Hello there! :)

    I'm wondering how to add a .gif animation file to the homescreen in the DefaultWideHD skin?

    I tried to replace hover_my videos.png with a new animated hover_my videos.gif file.
    I also edited the BasicHomeEditorDefines.xml and DialogShareDrives.xml which are the only places I could find where hover_my videos.png is mentioned to hover_my videos.gif but the animation does not play.

    Thank you!
     

    abcdan123

    New Member
    December 9, 2023
    4
    2
    Home Country
    Canada Canada
    Hi Catavolt,

    Thank you for your reply. Yes, I always delete the skin cache after making changes and the issue is still the same.

    I'm using the Xmas theme in the DefaultWideHD skin and I'm trying to change the .png file to an animated Christmas .gif file.

    I noticed that the .gif file does not show but it takes the hover_my videos.png file from the main DefaultWideHD Media folder.
    Replacing that file to the .gif file seems to work, but the .gif animation only plays once.

    Is it possible to change the .png to .gif in the Christmas theme of the DefaultWideHD skin only?
    Attached is my .gif file.

    Thank you! :)
     

    Attachments

    • hover_my videos.gif
      hover_my videos.gif
      1 MB

    catavolt

    Design Group Manager
  • Team MediaPortal
  • August 13, 2007
    14,332
    10,384
    Königstein (Taunus)
    Home Country
    Germany Germany
    Is it possible to change the .png to .gif in the Christmas theme
    Of course ;)
    Here is a small ZIP containing everything you need ;)
    Just copy the content of this ZIP into your DefaultWideHD folder (overwrite), clear the skin cache, and restart MP - Enjoy :D

    BTW: I optimized the size of your GIF - better for MP skin engine ;)
     

    Attachments

    • DWHD Xmas.zip
      434.6 KB
    Last edited:

    abcdan123

    New Member
    December 9, 2023
    4
    2
    Home Country
    Canada Canada
    Hi Catavolt!

    Thank you very much for your reply! :)

    I copied the ZIP folder contents into the DefaultWideHD folder, overwrote the contents, cleared skin cache and restarted MediaPortal.

    I see that the same issue occurs where it takes the hover_my videos.png from the main Media folder in the DefaultWideHD folder and not the hover_my videos.gif in the Xmas Media folder.

    I'm using MediaPortal version 1.32.

    Do you have any other ideas on how to fix this? I would appreciate it very much! ;)

    Thank you!
     

    catavolt

    Design Group Manager
  • Team MediaPortal
  • August 13, 2007
    14,332
    10,384
    Königstein (Taunus)
    Home Country
    Germany Germany
    Do you have any other ideas on how to fix this?
    Ehm, are we talking about BasicHome screen? There it is shown:

    09-52-07.jpg 09-52-10.jpg

    But if you mean ClassicHome, then there it always loads the .png image (due to some restrictions of the skin engine for ClassicHome!

    09-52-35.jpg

    In that case you should have written which menu you mean ;)
     

    Users who are viewing this thread

    Top Bottom