TBS: CI/CAM support and other improvements (1 Viewer)

lukjod

Portal Pro
September 5, 2009
64
6
Home Country
Poland Poland
@ mm1352000
thanks for Yours quick info.
Now my system has 2 card installed
Technisat skystar hd2 with ci module and tbs 6928. On technisat all is working fine beside It cannot open cam menu.
It works as productive MePo htpc so till time 6928 will work good I stay with technisat.
During all tests with dvbDream and Tbsviewer cam was inserted into tbs6928.
I can confirm that with tbs 1.0.1.1 driver it works flawlessly with both of them as well as on 1.0.0.8 driver so i Think its not any issue here. Also on both programs I can access cam menu and go thru options there

once more thanks for Yours help:D
 

bluebear

Portal Pro
September 19, 2008
75
2
@everyone: my plan was to release an updated DLL this week for MP 1.2.2 and the latest TBS drivers (SDK 2.0.0.1) however progress has been a little slower than I anticipated. I'll provide an update as soon as I can. Sorry for the inconvenience.
Waiting eagerly for this release.
 

superbaton

Portal Member
October 19, 2011
13
2
Home Country
Poland Poland
Hi mm1352000,

I have tested your patch for TBS CI card support. Everything works fine, but I have observed one issue with my TBS 5980 USB card. When stop watching TV my card does not "turn off" blue diode is lighting and when I try to watch again TV channel after more than 10-15 minutes it send my message that the card is busy(I not able to watch TV then). This does not happen, when I stop the TV channel and start it in short time < 10 minutes. Below I have attached my log files.
Please can you check what is the reason??

Best regards,
superbaton

:D
 

mm1352000
Country flag

Development Group
  • Team MediaPortal
  • September 1, 2008
    21,546
    8,207
    Home Country
    New Zealand New Zealand
    • Thread starter
    • Moderator
    • #44
    Hi superbaton

    I have only checked the last part of your logs as they are quite long and I don't have a lot of time today. The reason that the channel "TVN HD" did not start is that TV Server thought that the 5980 was busy:

    2012-01-02 19:25:07.924141 [(17)]: Controller: card:5 type:DvbS is not available, tuned to same transponder decrypting 1/1 channels (cam limit reached)
    ...and it was busy. You started a recording on it earlier:

    2012-01-02 18:53:57.711171 [scheduler thread(10)]: Scheduler: Time to record TVN Style HD 6:53 PM-9:53 PM TVN Style HD
    That recording was not stopped at any time until you restarted the TV Server. I don't see a problem there: recording was preventing you using the tuner for timeshifting.

    mm
     

    superbaton

    Portal Member
    October 19, 2011
    13
    2
    Home Country
    Poland Poland
    Hi mm1352000,

    Thanks for your anwser and the great job you have done.

    Best regards,
    superbaton
    :D
     

    lukjod

    Portal Pro
    September 5, 2009
    64
    6
    Home Country
    Poland Poland
    Hi mm1352000,

    Any news on tbs 6928 support in MePo 1.2.2 ?
    I'm ready for testing... :)
     

    mm1352000
    Country flag

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • September 1, 2008
    21,546
    8,207
    Home Country
    New Zealand New Zealand
    • Thread starter
    • Moderator
    • #47
    Hi everyone

    The first post is updated with the new patch. Please read the notes carefully to ensure you install correctly. TBS[2.0].zip is *only* compatible with MP 1.2.2, so you'll need to upgrade if you're still using MP 1.2.1.

    Best regards,
    mm
     

    lukjod

    Portal Pro
    September 5, 2009
    64
    6
    Home Country
    Poland Poland
    Hi mm1352000,

    this package work quite good with my tbs 6928. I had to use exp dll as cam doesn't work at all, and diff works but only decrypts 60% of my channels. Also card is able to scan for channels and open cam menu. The problem which i get when using exp dll is that some channels which decrypt at start of tv then don't when i come back to them after watching others channels. Also card is not working very well with hd channels in compare to my technisat skystar hd2 on which those programs are very smooth, but i think that is driver issue as the same happens on dvbdream and tbsviewer. Log attached. Please look at them, maybe You can figured out something.
    :D
     

    mm1352000
    Country flag

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • September 1, 2008
    21,546
    8,207
    Home Country
    New Zealand New Zealand
    • Thread starter
    • Moderator
    • #49
    Hi lukjod

    :D for testing.
    I must say your logs are *very* long. If you post logs again then please could you delete the existing logs and disable the powerscheduler extended logging before collecting the new logs as it makes analysing your logs very difficult for me.

    Even though the logs are long I am still able to make some comments.

    First it is interesting that you say that the CAM version doesn't work because the exp version seems to be sending the same commands to the CAM. The diff version may not work properly for your CAM if the CAM is ignoring the "stop descrambling this channel" commands - my theory is that your first few attempt to view encrypted channels fill up the descrambling capacity of the CAM and then it will stop descrambling any futher channels until you restart the TV Server.

    I noticed some PMT errors in the logs and I can explain some of them:
    - TVN TVN Warszawa (channel gone)
    - ITI TVN HD1 (channel moved to 11508V)
    - TVN TVN HD1 (channel moved or gone)

    Regarding your HD channel issues: I get the impression that your signal quality is not optimal (or maybe not strong enough for the tuner). There are *many* continuity errors in your logs. The worst affected transponders seem to be 11411H (lots of HD channels like KUCHNIA+ HD, PLANETE+ HD...), 11258H (also lots of HD channels like Animal Planet HD, Nat Geo Wild HD...), 11508V (TVN HD), 11393V (many TVN channels). Is this possible (?) - it seems to be confirmed by the fact that you also had problems in other software.

    One other thing I noticed: you had an interesting message in the logs when you viewed CYFRA + CLUB TV at about 2:45pm:

    2012-01-07 14:44:32.521438 [Turbosight MMI handler(19)]: Turbosight: received MMI response Menu to message Null
    2012-01-07 14:44:32.523438 [Turbosight MMI handler(19)]: Turbosight: response length = 67
    2012-01-07 14:44:32.531439 [Turbosight MMI handler(19)]: Turbosight: menu
    2012-01-07 14:44:32.533439 [Turbosight MMI handler(19)]: title = Aston CAM
    2012-01-07 14:44:32.535439 [Turbosight MMI handler(19)]: sub-title =
    2012-01-07 14:44:32.537439 [Turbosight MMI handler(19)]: footer = Press OK to continue
    2012-01-07 14:44:32.538439 [Turbosight MMI handler(19)]: # choices = 1
    2012-01-07 14:44:32.541439 [Turbosight MMI handler(19)]: choice 1 = Scrambled audio, check your rights
    2012-01-07 14:44:32.542439 [Turbosight MMI handler(19)]: AstonCrypt2: unrequested CI menu received, no action done. Menu Title: Aston CAM
    Did MP show you that message?

    mm
     

    lukjod

    Portal Pro
    September 5, 2009
    64
    6
    Home Country
    Poland Poland
    Hello again mm1352000,
    Thx for comment on my logs. Yes this could be a problem with satellite dish as very many Cyfra+ provider users on net complains on 11411H transponder who seems to make a lot of problem with reception. I will try to call technician to attach the position of a dish and lnb setup. All logs were made on my working setup done with backup setting plugin. I will try to make a fresh install, fresh channels scan and then send once more logs. Also I will try to change dll to cam version again and try it if You say it shall work. Regarding Club TV log I havn't noticed on screen any info or popup so it a mystery for me, nevertheless its not my popular channel rather test one so not a problem. If You have some advise on my test specification or anything to help You please post a comment
    Once more big THANKS for help
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    Top Bottom