[no Bug] - TV scheduled recording does not stop in some cases | Page 3

Discussion in '1.9.0 Pre Release' started by marttoma, September 6, 2014.

  1. elliottmc
    • Team MediaPortal

    elliottmc Retired Team Member

    Joined:
    August 7, 2005
    Messages:
    14,927
    Likes Received:
    4,011
    Gender:
    Male
    Location:
    Cardiff, UK
    Ratings:
    +5,503 / 13
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    What if you just set three simultaneous recordings? Does it happen then? Do the end times for the three recordings all need to be the same? Does only the final recording on each channel carry on, or does it happen with the others? What is your pre/post record time (and does this work okay)?

    The TV database is a file. Where it is stored will depend on which SQL engine you use. I will find the path later, if you can't find it for yourself.


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. marttoma
    • Premium Supporter

    marttoma MP Donator

    Joined:
    March 24, 2014
    Messages:
    282
    Likes Received:
    31
    Gender:
    Male
    Location:
    Praha
    Ratings:
    +69 / 6
    Home Country:
    Czech Republic Czech Republic
    Show System Specs
    This is exactly, what I do - 3 simultaneous recording (in last case all 3 in one multiplex, no idea if I spent 1 or 3 tv cards from total number of 4)

    Yes

    I dont think end time has to be same - was not in my case

    In my last test it finishs some recording between 9am and 5pm on all 3 channels, but only first program on each channel did not stop recording (few days agoI got different results)

    For this testing I am using 0 values for both parameters (to not be confused during the testing).

    I have MySQL 5.6. and MP1.8.100
     
  4. marttoma
    • Premium Supporter

    marttoma MP Donator

    Joined:
    March 24, 2014
    Messages:
    282
    Likes Received:
    31
    Gender:
    Male
    Location:
    Praha
    Ratings:
    +69 / 6
    Home Country:
    Czech Republic Czech Republic
    Show System Specs
    I uploaded Win 7 x64 image in the HTPC with MP 1.8.100 in order to tested this issue on Win 7. I can confirm that this issue does not exist on Win 7 (on same HW, with same devices drivers). This issue happen on Win 8.1 only in my case.
     
    • Thank You! Thank You! x 1
  5. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,518
    Likes Received:
    4,730
    Ratings:
    +8,196 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    So, this confirms my suspicion about the cause. Unfortunately I'm not sure how to investigate this further. If I was to try and investigate this I would want to start by being able to connect to a debug version of the TV service running in W8.1 with Visual Studio...
     
  6. elliottmc
    • Team MediaPortal

    elliottmc Retired Team Member

    Joined:
    August 7, 2005
    Messages:
    14,927
    Likes Received:
    4,011
    Gender:
    Male
    Location:
    Cardiff, UK
    Ratings:
    +5,503 / 13
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Can this be done remotely?
     
  7. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,518
    Likes Received:
    4,730
    Ratings:
    +8,196 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Yes, it looks like it... with some difficulty.
     
  8. marttoma
    • Premium Supporter

    marttoma MP Donator

    Joined:
    March 24, 2014
    Messages:
    282
    Likes Received:
    31
    Gender:
    Male
    Location:
    Praha
    Ratings:
    +69 / 6
    Home Country:
    Czech Republic Czech Republic
    Show System Specs
    I will try to test Win 8.1 again and to upload TV database, if it helps - let me know please.
     
  9. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,518
    Likes Received:
    4,730
    Ratings:
    +8,196 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Sorry, but that will not be any help.
     
  10. marttoma
    • Premium Supporter

    marttoma MP Donator

    Joined:
    March 24, 2014
    Messages:
    282
    Likes Received:
    31
    Gender:
    Male
    Location:
    Praha
    Ratings:
    +69 / 6
    Home Country:
    Czech Republic Czech Republic
    Show System Specs
    OK, no problem:) Do you know already which SW in Win8+ has impact on this bug - is it .NET4, MediaPortal or database?

    I just can say it should not be related to the device driver SW from my testing.
     
  11. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,518
    Likes Received:
    4,730
    Ratings:
    +8,196 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    No, I don't have any idea what the cause is. It is a really strange problem that causes the TV Server scheduler thread (which is responsible for starting and stopping recordings) to get deadlocked.
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!