Video with subtitles is corrupted with 1.4.0 pre in XP

Discussion in '1.4.x' started by Edalex, June 16, 2013.

  1. Edalex
    • Premium Supporter

    Edalex Community Plugin Dev

    Joined:
    January 3, 2008
    Messages:
    2,904
    Likes Received:
    710
    Gender:
    Male
    Location:
    Saratov
    Ratings:
    +1,224 / 9
    Home Country:
    Russian Federation Russian Federation
    Show System Specs
    Hi!
    Steps to reproduce:
    - Open video with embedded or external subs - video plays normally
    - Enable subs with context menu - video is still ok
    - On first frame with subtitle video will looks like on screenshots
    - After stopping video all graphic elements looks the same as corrupted video.
    I tested with LAV (so noone can suggest me to retest with LAV because it is the best splitter etc) but normally I'm using AVSplitter. Problem is the same with both of them and also with MPC Splitter.
    With 1.3.0 everything was OK. 1.4.0 also introduced tearing but it will be in the next bugrepost.
    Thanks.


    ** EDIT **
    Get Fix-DirectX-Device-for-XP-and-MPC-HC-Engine_v3.zip which includes the patch + fixed MediaPortal.exe


     

    Attached Files:

    Last edited by a moderator: June 26, 2013
    • Like Like x 1
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Al_Capone
    • Premium Supporter

    Al_Capone MP Donator

    Joined:
    September 26, 2006
    Messages:
    527
    Likes Received:
    13
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +19 / 1
    Home Country:
    Norway Norway
    Show System Specs
    • Agree Agree x 1
  4. Edalex
    • Premium Supporter

    Edalex Community Plugin Dev

    Joined:
    January 3, 2008
    Messages:
    2,904
    Likes Received:
    710
    Gender:
    Male
    Location:
    Saratov
    Ratings:
    +1,224 / 9
    Home Country:
    Russian Federation Russian Federation
    Show System Specs
    @Team two people with the same bugs. Please do something!
     
    Last edited: June 17, 2013
  5. HomeY
    • Team MediaPortal

    HomeY Test Group

    Joined:
    February 23, 2008
    Messages:
    6,460
    Likes Received:
    2,627
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Network Engineer
    Location:
    ::1
    Ratings:
    +4,737 / 16
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    Last edited: June 17, 2013
    • Like Like x 1
  6. Edalex
    • Premium Supporter

    Edalex Community Plugin Dev

    Joined:
    January 3, 2008
    Messages:
    2,904
    Likes Received:
    710
    Gender:
    Male
    Location:
    Saratov
    Ratings:
    +1,224 / 9
    Home Country:
    Russian Federation Russian Federation
    Show System Specs
    Well, you can drop XP support for 1.5.0 but you promised that 1.4.0 will support XP.
    140.jpg
     
    Last edited: June 17, 2013
  7. HomeY
    • Team MediaPortal

    HomeY Test Group

    Joined:
    February 23, 2008
    Messages:
    6,460
    Likes Received:
    2,627
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Network Engineer
    Location:
    ::1
    Ratings:
    +4,737 / 16
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    True, that's why i said 'probably', but don't get your hopes up.
    If the team is unable to develop & test on this OS anymore, it's gonna be hard to fix things.
     
    • Like Like x 1
  8. Sebastiii
    • Team MediaPortal

    Sebastiii Development Group

    Joined:
    November 12, 2007
    Messages:
    16,264
    Likes Received:
    6,218
    Gender:
    Male
    Location:
    France
    Ratings:
    +10,224 / 9
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    Yep but no one in the team has XP lol :)
    Joking aside, we need to know how fix it and reproduce it.
    I have reinstall XP on my laptop will see if i can reproduce it next weekend :p
     
    Last edited: June 17, 2013
    • Like Like x 2
  9. elliottmc
    • Premium Supporter

    elliottmc Retired Team Member

    Joined:
    August 7, 2005
    Messages:
    14,927
    Likes Received:
    4,011
    Gender:
    Male
    Location:
    Cardiff, UK
    Ratings:
    +5,503 / 13
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Please consider when you post like this that you haven't paid for MP and the team are not paid to work on it.

    There is also the possibility that this might be

    1. A problem limited to a specific system configuration (rather than a general XP problem).

    2. A problem with codecs/filters which MP has no control over.

    3. Already fixed in 1.4.0 Final.
     
  10. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,527
    Likes Received:
    4,738
    Ratings:
    +8,205 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    There are strange things going on with your codec connections. Are you able to reproduce with all videos, or just this one?

    Show Spoiler
    [2013-06-16 22:32:53,453] [Log ] [MPMain ] [INFO ] - Added filter: MPC MPEG Source to graph
    [2013-06-16 22:32:53,515] [Log ] [MPMain ] [INFO ] - Added filter: MPC MPEG Splitter to graph
    [2013-06-16 22:32:54,187] [Log ] [MPMain ] [INFO ] - Added filter: MPC Video Decoder to graph
    [2013-06-16 22:32:54,203] [Log ] [MPMain ] [INFO ] - DirectShowUtils: First try to insert new audio renderer Default DirectSound Device
    [2013-06-16 22:32:54,203] [Log ] [MPMain ] [INFO ] - DirectShowUtils: Found audio renderer
    [2013-06-16 22:32:54,218] [Log ] [MPMain ] [DEBUG] - DirectShowUtils: added filter:Default DirectSound Device to graph
    [2013-06-16 22:32:54,296] [Log ] [MPMain ] [INFO ] - Added filter: MediaPortal AudioSwitcher to graph
    [2013-06-16 22:32:54,453] [Log ] [MPMain ] [INFO ] - Added filter: MPC Audio Decoder to graph
    [2013-06-16 22:32:54,468] [Log ] [MPMain ] [DEBUG] - Filter: G:\HD\Sleeping.Beauty.1959.1080p.BluRay.DTS.mkv - try to connect: Output
    [2013-06-16 22:32:54,546] [Log ] [MPMain ] [DEBUG] - PlaneScene: PresentImage() dispose surfaces
    [2013-06-16 22:32:54,546] [Log ] [MPMain ] [DEBUG] - PlaneScene: PresentImage() dispose surfaces
    [2013-06-16 22:32:54,546] [Log ] [MPMain ] [DEBUG] - PlaneScene: PresentImage() dispose surfaces
    [2013-06-16 22:32:54,546] [Log ] [MPMain ] [DEBUG] - PlaneScene: PresentImage() dispose surfaces
    [2013-06-16 22:32:56,046] [Log ] [MPMain ] [DEBUG] - PlaneScene: PresentImage() dispose surfaces
    [2013-06-16 22:32:56,171] [Log ] [MPMain ] [DEBUG] - PlaneScene: PresentImage() dispose surfaces
    [2013-06-16 22:32:56,453] [Log ] [MPMain ] [DEBUG] - PlaneScene: PresentImage() dispose surfaces
    [2013-06-16 22:32:56,515] [Log ] [MPMain ] [DEBUG] - PlaneScene: PresentImage() dispose surfaces
    [2013-06-16 22:33:54,187] [Log ] [MPMain ] [DEBUG] - PlaneScene: PresentImage() dispose surfaces
    [2013-06-16 22:33:54,218] [Log ] [MPMain ] [DEBUG] - - failed
    [2013-06-16 22:33:54,234] [Log ] [MPMain ] [DEBUG] - Filter: MPC Audio Decoder - try to connect: Out
    [2013-06-16 22:33:54,234] [Log ] [MPMain ] [DEBUG] - Filter: AV Splitter - try to connect: Subtitle
    [2013-06-16 22:33:54,265] [Log ] [MPMain ] [DEBUG] - - failed
    [2013-06-16 22:33:54,265] [Log ] [MPMain ] [DEBUG] - Check graph connections for: Default DirectSound Device
    [2013-06-16 22:33:54,265] [Log ] [MPMain ] [DEBUG] - Check graph connections for: MPC MPEG Splitter
    [2013-06-16 22:33:54,265] [Log ] [MPMain ] [DEBUG] - Check graph connections for: Video Mixing Renderer 9
    [2013-06-16 22:33:54,265] [Log ] [MPMain ] [DEBUG] - Check graph connections for: MediaPortal AudioSwitcher
    [2013-06-16 22:33:54,265] [Log ] [MPMain ] [DEBUG] - Check graph connections for: MPC Video Decoder
    [2013-06-16 22:33:54,265] [Log ] [MPMain ] [DEBUG] - Check graph connections for: MPC Audio Decoder
    [2013-06-16 22:33:54,265] [Log ] [MPMain ] [DEBUG] - Check graph connections for: AV Splitter


    Show Spoiler
    [2013-06-16 22:34:36,093] [Log ] [MPMain ] [INFO ] - VideoPlayer9: Cleanup DShow graph
    [2013-06-16 22:34:36,125] [Log ] [MPMain ] [INFO ] - VideoPlayer9: Cleanup Sub/PostProcess
    [2013-06-16 22:34:36,125] [Log ] [MPMain ] [INFO ] - VideoPlayer9: Cleanup Splitter
    [2013-06-16 22:34:36,125] [Log ] [MPMain ] [INFO ] - VideoPlayer9: Cleanup VideoCodec
    [2013-06-16 22:34:36,125] [Log ] [MPMain ] [INFO ] - VideoPlayer9: Cleanup AudioCodec
    [2013-06-16 22:34:36,125] [Log ] [MPMain ] [INFO ] - Disconnecting all pins from filter Default DirectSound Device
    [2013-06-16 22:34:36,125] [Log ] [MPMain ] [INFO ] - VideoPlayer9: Cleanup AudioRenderer
    [2013-06-16 22:34:36,125] [Log ] [MPMain ] [INFO ] - VideoPlayer9: Cleanup InterfaceSourceFilter
    [2013-06-16 22:34:36,125] [Log ] [MPMain ] [INFO ] - VideoPlayer9: Cleanup PostProcess
    [2013-06-16 22:34:36,125] [Log ] [MPMain ] [INFO ] - VideoPlayer9: Cleanup PostProcess MediaPortal AudioSwitcher
    [2013-06-16 22:34:36,125] [Log ] [MPMain ] [INFO ] - Disconnecting all pins from filter 0006
    [2013-06-16 22:34:36,125] [Log ] [MPMain ] [DEBUG] - Remove filter from graph: 0006 0
    [2013-06-16 22:34:36,125] [Log ] [MPMain ] [INFO ] - Disconnecting all pins from filter MPC MPEG Splitter
    [2013-06-16 22:34:36,125] [Log ] [MPMain ] [DEBUG] - Remove filter from graph: MPC MPEG Splitter 2
    [2013-06-16 22:34:36,125] [Log ] [MPMain ] [INFO ] - Disconnecting all pins from filter Video Mixing Renderer 9
    [2013-06-16 22:34:36,125] [Log ] [MPMain ] [DEBUG] - PlaneScene: PresentImage() dispose surfaces
    [2013-06-16 22:34:36,125] [Log ] [MPMain ] [DEBUG] - Remove filter from graph: Video Mixing Renderer 9 2
    [2013-06-16 22:34:36,125] [Log ] [MPMain ] [INFO ] - Disconnecting all pins from filter MediaPortal AudioSwitcher
    [2013-06-16 22:34:36,125] [Log ] [MPMain ] [INFO ] - Disconnecting pin Out
    [2013-06-16 22:34:36,125] [Log ] [MPMain ] [INFO ] - Not connected
    [2013-06-16 22:34:36,125] [Log ] [MPMain ] [DEBUG] - Remove filter from graph: MediaPortal AudioSwitcher 1
    [2013-06-16 22:34:36,125] [Log ] [MPMain ] [INFO ] - Disconnecting all pins from filter TextPassThru0ec7e094
    [2013-06-16 22:34:36,125] [Log ] [MPMain ] [INFO ] - Disconnecting pin Out
    [2013-06-16 22:34:36,125] [Log ] [MPMain ] [INFO ] - Not connected
    [2013-06-16 22:34:36,125] [Log ] [MPMain ] [DEBUG] - Remove filter from graph: TextPassThru0ec7e094 0
    [2013-06-16 22:34:36,125] [Log ] [MPMain ] [INFO ] - Disconnecting all pins from filter MPC Video Decoder
    [2013-06-16 22:34:36,125] [Log ] [MPMain ] [INFO ] - Disconnecting pin Output
    [2013-06-16 22:34:36,125] [Log ] [MPMain ] [INFO ] - Not connected
    [2013-06-16 22:34:36,140] [Log ] [MPMain ] [DEBUG] - Remove filter from graph: MPC Video Decoder 1
    [2013-06-16 22:34:36,140] [Log ] [MPMain ] [INFO ] - Disconnecting all pins from filter MPC Audio Decoder
    [2013-06-16 22:34:36,140] [Log ] [MPMain ] [INFO ] - Disconnecting pin Out
    [2013-06-16 22:34:36,140] [Log ] [MPMain ] [INFO ] - Not connected
    [2013-06-16 22:34:36,140] [Log ] [MPMain ] [DEBUG] - Remove filter from graph: MPC Audio Decoder 1
    [2013-06-16 22:34:36,140] [Log ] [MPMain ] [INFO ] - Disconnecting all pins from filter AV Splitter
    [2013-06-16 22:34:36,140] [Log ] [MPMain ] [INFO ] - Disconnecting pin Video
    [2013-06-16 22:34:36,140] [Log ] [MPMain ] [INFO ] - Not connected
    [2013-06-16 22:34:36,140] [Log ] [MPMain ] [INFO ] - Disconnecting pin Audio
    [2013-06-16 22:34:36,140] [Log ] [MPMain ] [INFO ] - Not connected
    [2013-06-16 22:34:36,140] [Log ] [MPMain ] [INFO ] - Disconnecting pin Subtitle
    [2013-06-16 22:34:36,140] [Log ] [MPMain ] [INFO ] - Not connected
    [2013-06-16 22:34:36,171] [Log ] [MPMain ] [DEBUG] - Remove filter from graph: AV Splitter 0
     
  11. Edalex
    • Premium Supporter

    Edalex Community Plugin Dev

    Joined:
    January 3, 2008
    Messages:
    2,904
    Likes Received:
    710
    Gender:
    Male
    Location:
    Saratov
    Ratings:
    +1,224 / 9
    Home Country:
    Russian Federation Russian Federation
    Show System Specs
    So my test plan is:
    - test same setting with different videos
    - test with different splitters (done, reproducable)
    - test with different video and audio decoders
    - test with different sub engine (current - mpc sub, tested with Vobsub - it seems outdated? subs not showing but detected, ffdshow - still to test)
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!