Win10 falls creators update problems watching videos

Discussion in 'General Support' started by joker1639, October 15, 2017.

  1. joker1639

    joker1639 Portal Member

    Joined:
    May 10, 2009
    Messages:
    23
    Likes Received:
    3
    Ratings:
    +3 / 1
    Hi all!
    Since the installation of the falls creators update of win10 i have a big problem:
    Whenever i start a video file (h264, mkv, bluray image) the sound of the movie starts, but the screen stays black until i press the win button on the keyboard. I already have tried the option "mediaportal always on top" and i have tried different codecs. Before the falls creators update everything worked perfectly.




    I will upload the logfile as soon as possible!

    I need help, thanks!

    System spec: win 10 pro x64 1709 creators update / AMD Ryzen 1600 / 8Gb crucial 2133 ram /AMD HD 6450 / Samsung 960 evo nvme ssd 250 gb
     
    Last edited: October 15, 2017
    • Missing System Logs and/or Specs Missing System Logs and/or Specs x 1
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. joker1639

    joker1639 Portal Member

    Joined:
    May 10, 2009
    Messages:
    23
    Likes Received:
    3
    Ratings:
    +3 / 1
    I cannot upload the logfile. Everytime i get this message: Your content can not be submitted. This is likely because your content is spam-like or contains inappropriate elements. Please change your content or try again later. If you still have problems, please contact an administrator.
     
  4. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,527
    Likes Received:
    4,738
    Ratings:
    +8,205 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    What type of file are you trying to upload?
    (You should have used the Watchdog tool option 1 or 2 to collect your log files, so the file should be a zip file... and there should be no problem with that.)
     
  5. joker1639

    joker1639 Portal Member

    Joined:
    May 10, 2009
    Messages:
    23
    Likes Received:
    3
    Ratings:
    +3 / 1
    Hi!
    Yep gathered it with watchdog and it is a zip, but i get the error message.
     
  6. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,527
    Likes Received:
    4,738
    Ratings:
    +8,205 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    In my opinion the problem is likely to be your codec settings. I recommend you try LAV video instead of ffdshow.
     
  7. joker1639

    joker1639 Portal Member

    Joined:
    May 10, 2009
    Messages:
    23
    Likes Received:
    3
    Ratings:
    +3 / 1
    i tried it with ffd, lav an Windows codec..... not working. I used shark 007 codec pack before, now i uninstalled and reinstalled 1.18 again with the included lav filters. But still Problems with black Screens after starting the vid or returning to menu
     
  8. joker1639

    joker1639 Portal Member

    Joined:
    May 10, 2009
    Messages:
    23
    Likes Received:
    3
    Ratings:
    +3 / 1
    Nobody any ideas? I already tried a codec pack, standard Microsoft codecs and mediaportal lav codecs. Everytime when i start a movie i can hear the sound, but get a black screen. Somtimes when i hit the windows key on the keyboard the start bar comes up and behind the bar the movie runs in full screen mode? Always on top i already tried......same problem. ...
     
  9. daWooky
    • Premium Supporter

    daWooky MP Donator

    Joined:
    April 3, 2012
    Messages:
    775
    Likes Received:
    396
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +924 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    its not broadly released so why not just revert back?
    btw. never use codec packs if u not exactly know how or told else and pls do only one step after another or its damn hard to follow u.
    cheers
     
  10. joker1639

    joker1639 Portal Member

    Joined:
    May 10, 2009
    Messages:
    23
    Likes Received:
    3
    Ratings:
    +3 / 1
    I was working with the 7 codec pack for the last 10 years, and it worked good for me. I also think, that i know what settings i used there. As i said, before the creators update everything worked as desired. After the update the problem occured. Did not change any settings in windows or the codec.

    Is it possible that it has something to do with the new included NET Framework 4.7.1

    Don't want to roll back if there is a solution because sooner or later you have to install the creators update.
     
  11. joker1639

    joker1639 Portal Member

    Joined:
    May 10, 2009
    Messages:
    23
    Likes Received:
    3
    Ratings:
    +3 / 1
    Hi again guys!

    Right now i did a Rollback to Win10 1703 and everything works flawless again! So i blocked creators update for 365 days now. But sooner or later all win 10 users must update to 1709. i am pretty sure that i will not be the only one who has Problems with 1709 and mediaportal. Somewhere there is a big Problem with this combination. But right now i don't have the time and Motivation to try until it works
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!