Windows 7 Guide / Tips and Tricks | Page 4

Discussion in 'Operating System' started by mickyblue, August 15, 2009.

  1. Der_Bub
    • Premium Supporter

    Der_Bub MP Donator

    Joined:
    June 17, 2008
    Messages:
    829
    Likes Received:
    52
    Location:
    Cologne
    Ratings:
    +60 / 2
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Hi,

    finaly I could install Win7, but only with starting from my XP System the Installation (and so I had to install 32Bit Version :mad:). Trying to install it from boot allways took a long time. Running it from XP was about 45 Min Job...



    But I have one Problem: The System is installed to drive G (C was the original XP ) and it's not possible to change it from Windows configuration (not allowed to change system Partion).

    Originaly G was a drive with a lot films on it and many entrys of Moving Pictures are actualy not valid.

    Is there any other way to change G to C, so I can use G again for the Drive with the films like before?

    Thanks!
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. netexplorer
    • Premium Supporter

    netexplorer MP Donator

    Joined:
    January 21, 2009
    Messages:
    727
    Likes Received:
    69
    Ratings:
    +101 / 1
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Hi, you can shrink this partition, create a new one in free space and assign drive letter G: to it. Then move your data to the new partition.
    Regards, Netexporer.
     
  4. Der_Bub
    • Premium Supporter

    Der_Bub MP Donator

    Joined:
    June 17, 2008
    Messages:
    829
    Likes Received:
    52
    Location:
    Cologne
    Ratings:
    +60 / 2
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    But windows does not allow to change the Primary/System Partion letter!

    So a free one does not help!
     
  5. Der_Bub
    • Premium Supporter

    Der_Bub MP Donator

    Joined:
    June 17, 2008
    Messages:
    829
    Likes Received:
    52
    Location:
    Cologne
    Ratings:
    +60 / 2
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Hi,

    another problem: After some "optimizations" like described at the first thread, I can't connect via "UltraVNC Viewer" to my htpc.

    I also can't ping the maschine. Internet from the htpc is fine!

    I can't reproduce which things I did, that had this effect. Has anybody an Idea?

    Greetings

    BERND
     
  6. astrapowerrr

    astrapowerrr Portal Pro

    Joined:
    May 21, 2008
    Messages:
    180
    Likes Received:
    7
    Occupation:
    mechanic
    Location:
    ijsselstein
    Ratings:
    +14 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    did it work for you to startup mp with the green button?
    i have been hours solving this problem but can`t get it fixed..

    mptray seems not to work..

    i also tried your solution with the batch file, but no go!!:oops::oops:

    can you help me?
     
  7. JackTramiel
    • Premium Supporter

    JackTramiel MP Donator

    Joined:
    November 22, 2006
    Messages:
    1,400
    Likes Received:
    46
    Location:
    Recklinghausen
    Ratings:
    +67 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    If the video was a cold boot it was really fast. The batch file before MP starts, is it just for your remote?
    I think if with GMPS (iMON) recordings work even with a shutdown pc this will be the perfect solution for me.
    Fast cold boots. No standby issues. Nice guide. Hope it will work like this.
     
  8. mitschke

    mitschke Portal Member

    Joined:
    June 15, 2008
    Messages:
    22
    Likes Received:
    2
    Location:
    Aachen
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    I have a small propose to make for the better change between the boot screen and MP load screen.
    I did found out that if you do not have any background image ( just background color e.g. black) on the desktop and start MP in full screen at start of windows than you will not have the anoying change Boot screen > Desktop view > MP boot screen.

    thou sometimes a have seen some difficulty's with starting directX throu MP so I configured a start delay in the configuration of MP to about 15sec so you get a fluid change between the WinBoot screen and MP Boot without seeing ever again the win desktop *S* it functions also with WIN Vista as also with Win7
     
  9. Iwen

    Iwen Portal Pro

    Joined:
    August 14, 2007
    Messages:
    464
    Likes Received:
    24
    Ratings:
    +32 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    AW: Windows 7 Guide / Tips and Tricks

    Wow nice, never noticed that before.
    Thanks for the hint :)
     
  10. ryan20021982
    • Team MediaPortal

    ryan20021982 Retired Team Member

    Joined:
    June 27, 2008
    Messages:
    655
    Likes Received:
    83
    Occupation:
    Prison Guard
    Location:
    USA
    Ratings:
    +83 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    IRSS works fine with Win7
     
  11. happy_bee

    happy_bee New Member

    Joined:
    July 29, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Location:
    Tokyo
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Japan Japan
    Mickeyblue
    From all the comments, your Win7 guide looks very useful:D - but I've just tried the link a few times and it seems not to be working? Do you have a new link?
    Cheers
    Alex
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!