About the X-Factor Skin (R683) (2 Viewers)

emphatic

Design Group
  • Team MediaPortal
  • August 25, 2006
    3,600
    1,093
    Alingsås
    Sweden Sweden
    Country flag

    nick76

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • September 26, 2009
    64
    2
    Switzerland Switzerland
    Hi emph,
    thank you for your tips... I've downloaded and ran the grabber and I imported the files into the thumbs\clearart folder. but my xfactor doesn't show anything new when I pause a tv serie...
     

    emphatic

    Design Group
  • Team MediaPortal
  • August 25, 2006
    3,600
    1,093
    Alingsås
    Sweden Sweden
    Country flag
    Hi emph,
    thank you for your tips... I've downloaded and ran the grabber and I imported the files into the thumbs\clearart folder. but my xfactor doesn't show anything new when I pause a tv serie...
    Perhaps it's only implemented for when you press F9 (info on remote)?

    Emph
     

    arctork

    Portal Member
    August 12, 2010
    8
    0
    Canada Canada
    Hi all,
    a small question about clearart? How can I enable it? I've TvSeries 2.6 with the latest xfactor skin.
    Nick
    It isn't integrated as an automatic thing yet, so get this tool: https://forum.team-mediaportal.com/...loader-automatically-download-clearart-84965/ and set the output path to your thumbs/clearart (this folder should already be there).

    Emph
    Hi,

    I just installed Media Portal, this would be my first attempt at all this. When you say point the output path to your thumbs/clearart folder ... Where should this folder already be? I couldn't find it. Is it under Program files?

    Also the reason I chose X-Factor as my first skin is because I saw these videos ... of this guy's setup.

    YouTube - COMPLETE SHOWCASE: Media Portal (1 of 2)
    http://www.youtube.com/watch?v=ky45Bzibkl8

    So I installed X-Factor but the screens don't seem to be the same. I don't get the screen with all the chairs in the cinema/theatre ... and in part 2 I don't get all the fan art ... Also it seems that when I adjust some some of the settings for the main the screen ... they don't seem to change. I still get the box in the bottom left had corner of the screen with all the options. I think I've caught on that I'm obviously missing some plugins ... but I'm not sure which ones.

    Although I'm a developer by career ... I'm still a newb with all this media center / htpc stuff, and I haven't found answers anywhere else on the net yet. So if anyone has any advice ... with regard to the above points ... that'd be awesome.

    Thanks,

    I also grabbed the digital copy of Clash of the Titans through ITunes ... placed it in the playlists folder and it didn't even show up in media portal??? I'm obviously missing a few things ... not sure what though.
     

    SpudR

    Documentation Group
  • Team MediaPortal
  • July 27, 2007
    2,632
    702
    Yorkshire, UK
    England England
    Country flag
    Hi and welcome :)

    There are a couple of ways of 'fixing' this:
    In MediaPortal find the settings menu option -> then look for the X-Factor option within that menu
    You'll fin several options for the homescreen layout in there - the one the guy in the video uses is the Horizontal version (with or without RSS)

    Alternatively, you can close MP, run the MP config tool, click the very bottom of the tree on the left: plugins and find the X-Factor config tool. That little gem gives you LOTS of options for configuring the skin :)

    On the plugins front there are quite a few to play with but the ones you 'need' are Moving Pictures and MyTVSeries - both awesome. Look to the first page of this thread for the list of supported plugins...
    You also should install an unlocked version of SAF - the codec package specifically designed for MP

    You should have no problem finding these things using the forum search...

    good luck and enjoy the MP experience :D
     

    emphatic

    Design Group
  • Team MediaPortal
  • August 25, 2006
    3,600
    1,093
    Alingsås
    Sweden Sweden
    Country flag
    I also grabbed the digital copy of Clash of the Titans through ITunes ... placed it in the playlists folder and it didn't even show up in media portal??? I'm obviously missing a few things ... not sure what though.
    To have MediaPortal find/play back all types of media files, you sometimes need to add the extension to the Video part of the Configuration. Also, you need to have a DirectShow codec installed that can play it. If it plays in Windows Media Player, and you've added the extension, there should be no problem.


    For clearart, if you're on Win7, the folder path should be:

    c:\users\yourusername\application data\team mediaportal\mediaportal\thumbs\clearart

    Emph
     

    arctork

    Portal Member
    August 12, 2010
    8
    0
    Canada Canada
    Thanks guys,

    I have tried setting this up once again ... but to no avail. I followed these instructions ... regarding the configuration tool. XFactorMainMenu - x-factor - Customizing your X-Factor basichome menu. - Project Hosting on Google Code and I went to the XFactor Menu Editor" and in the column on the right I changed some of the images for the menu options. I also tried setting them all to use fanart. Both times after I generated a new basic home and then clicked ok on the way out .... then brought up Media Portal again ... and nothing had changed. I'm on Windows Vista ... I've installed the service packs ... and I have no idea why it's not working.

    I did notice that for instance in the fanart plugin all the folder locations were C:\Documents and Settings\... but on Windows Vista that's just a short cut / junction that points elsewhere. When I go and click on this shortcut however I get a "Location is not Available error".

    In browsing around some of the folder I notice that many are empty. Am I supposed to download fan art manually and place it in specific folders for this to work? I'm kinda lost at the moment.

    I also don't think it's a codec issue all the videos play ... I just don't get any fan art with them nor are the different menu screens working. The main menu screen I see is the one with the wooden floor and the 2 chairs and then it looks like a bit of a wasteland in the distance out the window.

    Where am I going wrong?
     

    SpudR

    Documentation Group
  • Team MediaPortal
  • July 27, 2007
    2,632
    702
    Yorkshire, UK
    England England
    Country flag
    1. On the skin not updating - clear your cache, not sure where it is on Vista though... (someone here'll point you in the right direction, I use XP)

    2. Install the MovingPictures plugin - it's MUSC better than using the Videos section AND automatically scans and updates your movies AND does the fanart thing.

    I have a media folder on a separate drive, in there are /music, /movies, /TV and /recorded (for the TV recording)
    I pointed MovingPictures to the media/movies folder and MyTVSeries to the media/tv folder - and they work fine :D (check by opening the plugin config and running a manual import)
    I used the MPConfig tool to setup the media/music folder in the music->Music folders section (add), then updated the music database (music->database).
     

    emphatic

    Design Group
  • Team MediaPortal
  • August 25, 2006
    3,600
    1,093
    Alingsås
    Sweden Sweden
    Country flag
    In the Skin section of MediaPortal's Configuration app, check "Start with Basic Home". Also, in XFactor Basic Home Editor, make sure you click "Generate" as well as "Save".

    Edit: You can find the "user files" at the top left of the Configuration window. These are shortcuts to the thumbs/clearart folders.

    Emph
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 2)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    Rob Hexenmeister Quick question - skinning MyPics General Support 7
    ajs [Info] Pre 0.7 Beta - MPExtended, WebMP, Bootstrap skin by ajs - Hard way MPExtended 338
    S Touchscreen skin? MediaPortal 1 Talk 6
    azzuro [fixed] 5011: Version label in Splash screen - pos, size from skin MediaPortal 1 61
    catavolt [WiP] When changing theme in my skins, I always get this error message in logs MediaPortal 1 9
    joecrow MultiShortcut Plugin (Uavailable) in DWHD skin General Support 58
    V Skin With Menu Editor MediaPortal 1 Skins 13
    wizard123 New Skin Template ? MediaPortal 2 8
    Rob Hexenmeister [solved] Latest Media Handler - skinning buttons Fanart Handler 19
    CyberSimian [solved] MP1-4976 Built-in skin variables for current date MediaPortal 1 8
    Mr6686 [solved] Titan skin broken since update to 1.23 Installation, configuration support 6
    doskabouter Skin question Skins and Plugins Installer (MPEI) 1
    Y Titan Skin unter 1.23 nicht mehr so schön Allgemeines Supportforum 1
    framug 1.22.0 BasicHome Editor settings for DefaultWide HD skin not kept when update 1.22 3
    catavolt [solved] FanartHandler - Skin - Holiday and Spotlight support Fanart Handler 5
    ajs [fixed] 4936 - Strange behavior of the font in the skin MediaPortal 1 35
    ajs [solved] 4935: Add string.replace function to Skin engine MediaPortal 1 10
    ajs [solved] Latest Media Handler - Skin settings - Custom latests items number Fanart Handler 27
    Rob Hexenmeister [solved] Latests Media Handler - Skinning an updating window or control Fanart Handler 26
    T Skin Wechsel Installationsprobleme? 1
    JJDoherty Designing & implementing a new skin... Skins and Design 8
    D [fixed] Image browser crashing in Folder View (WMC skin) 2.2 Archive 10
    CyberSimian Do skin variables have global scope? MediaPortal 1 16
    N Skins to download separately MediaPortal 1 Talk 5
    P WMC Skin full screen/EPG Skins and Design 3
    Similar threads

























    Top Bottom