Anyone have a Dvico Fusion5 HDTV (ATSC - USA) card working? | Page 4

Discussion in 'General Support' started by jim tressler, August 8, 2005.

  1. marm

    marm New Member

    Joined:
    January 15, 2006
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    I wish I had known that this card would not work with MP I would have thought about buying a different HD card.



    Oh well hopefully somebody will chime in here on how to get the cards to work.
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. nst6563

    nst6563 Portal Pro

    Joined:
    August 26, 2005
    Messages:
    53
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    ok, I got MP to find the channels, but only OTA channels. Here's the kicker though....I don't have any sound. WTF? Dvico software works perfect. But I get no sound in MP despite my experimenting with the different audio codecs (including Dvico's).

    Any ideas?

    I may grab the latest CVS and give it a shot this evening if I have time.
     
  4. jim tressler

    jim tressler Portal Pro

    Joined:
    June 28, 2005
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    different cvs builds have been known to kill the tv engine from time to time.. its important to remember that the mp team is working (slowly) on an atsc engine - however, its difficult for them becasue they cant test it - they have to rely on us - and quite frankly, there is not a lot of "us" yet.. If you look somewhere on the forum, you will find a developer that was going to take a stab at an atsc engine (I believe he wrote the engine that sagetv uses) - but we have not heard from him in a while.. in the mean time, I have not tested the tv function much recently.. I will get the latest cvs and report my experiences with my fusion 5

    jim
     
  5. crickert

    crickert Portal Member

    Joined:
    January 14, 2006
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Location:
    Iowa
    Ratings:
    +0 / 0
    It may help if in this thread people specify which of the USA based Fusion 5 products they are using:

    Fusion 5 Gold (pci)
    Fusion 5 Lite (pci)
    Fusion 5 Gold (usb)

    For the record, I have the USB version using only an OTA antenna. MP only autotunes the OTA analog channels. It does not scan any of the digital ATSC channels. I'm using the latest MP RC - haven't tried CVS.

    It seems like people have had different experiences with these dvico cards/pvr app combinations. I'm following threads on AVS, gbpvr, and mediaportal.

    Right now, in MP, everything seems broke with the Fusion 5 usb

    With Gbpvr, the recording and playback engine does an excellent job - however live tv is broken.

    Anyone else own the USB version?
     
  6. rothgar

    rothgar Portal Member

    Joined:
    January 11, 2006
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    I have the PCI fusionhdtv gold plus card.

    I am going to try out this application tonight http://mysite.verizon.net/watchhdtv/home/watchhdtv.html

    It says it works with the usb version for live, recording, and time shifting. I will check if it works with the pci gold plus tonight.

    I have also been watching the Got All Media forums because they had the fusionHDTV3 working. I didn't test it out enough to say it does not work but from what people in the forums are saying they are in the same boat as us.

    I sure wish developers from Got all Media, Watchhdtv, and MP could get together and make something great :)

    **edit** ok i am working with watchHDTV right now and if it works it looks like it will only be for OTA which is no good for me. So someone else can give this software a shot.
     
  7. crickert

    crickert Portal Member

    Joined:
    January 14, 2006
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Location:
    Iowa
    Ratings:
    +0 / 0
    I tried Got All Media tonight with my Fusion 5 USB tuner - it actually works the best out of everything I've thrown at it as far as live HDTV goes. No hiccups on playback - autotuning wasn't exactly automatic - i manually added all the OTA atsc channels.

    WatchHDTV is in the same boat as Dvico's software. Good for simply viewing HDTV but it has a horrible UI and lacks a usable guide/scheduling module.

    I actually like MP's UI over Got All Media's - so I'm hoping things get ironed out with these Dvico tuners.
     
  8. marm

    marm New Member

    Joined:
    January 15, 2006
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    I have the Fushion 5 Lite PCI. I will start trying the different CVS and see if any of them help out.
     
  9. rothgar

    rothgar Portal Member

    Joined:
    January 11, 2006
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    I tried Beyondtv4 last night and it only works OTA. I was able to get some analog stations but no sound or program guide when watching those.

    I have talked to DVICO and asked them about 3rd party support and they said.
    there is hope that Vista's spec will support QAM but that is not for sure. I believe mythtv supports QAM (if you use the latest kernal, latest cvs from video4linux, and build everything yourself) but until that is easier to set up I will still be watching MP, GAM, GBPVR, Beyondtv. I guess I will try sage tv next although the whole point of this being free is thrown out the window with beyondtv and sage tv.
     
  10. thinksnow

    thinksnow New Member

    Joined:
    January 29, 2005
    Messages:
    52
    Likes Received:
    1
    Occupation:
    Quality Assurance
    Location:
    Columbus, Ohio
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    5Lite owner here, but it's been un-mapped for months and I've only been using my PVR-250.

    I'd be interested in helping however I can.
     
  11. tchamp2

    tchamp2 Portal Member

    Joined:
    January 25, 2006
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    How do you add digital channels manually? I know the "ATSC" page is there on the channel add, but some of the "required" info is things I just don't know. Is there a lookup for such things?

    Tim
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!