Automatically start MP fullscreen on secondary display | Page 9

Discussion in 'Tips and Tricks' started by dhannema, January 4, 2006.

  1. dhannema

    dhannema Portal Member

    Joined:
    January 4, 2006
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Thanks :), but I only try to catch up with this thread in the weekend!

    Mhhh... My set-up is 1280x1024 primary display on a monitor and 800x600 secondary on a TV and I don't have any problem with tearing. I constantly have full refresh rates and 25 fps during playback of which I already posted the results earlier. The only two options that I have enabled are "Start mediaportal in fullscreen mode" and "autohide mouse cursor in fullscreen mode when idle".

    Perhaps another user has had similar problems and found a solution ???


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. vuego
    • Team MediaPortal

    vuego Documentation Group

    Joined:
    August 5, 2006
    Messages:
    1,565
    Likes Received:
    651
    Occupation:
    Alchemist, Astrobiologist, Exotic dancer
    Location:
    Göteborg
    Ratings:
    +857 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    Show System Specs
    I've solved my tearing-problem by installing Vista! I use MP with exclusive mode turned off and there's no tearing at all.
     
  4. quackpack

    quackpack New Member

    Joined:
    February 16, 2007
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Occupation:
    Webdeveloper
    Location:
    Gothenburgh
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    I have tried to open MP in fullscreen on my tv, but when I run the mp_player.exe thru my shortcut I created with then the path to the mediaportal.exe file it opens the folder on my second screen witch contain MediaPortal.exe, and selecs the .exe file and then notinhg more happens? Any ideas?
     
  5. vuego
    • Team MediaPortal

    vuego Documentation Group

    Joined:
    August 5, 2006
    Messages:
    1,565
    Likes Received:
    651
    Occupation:
    Alchemist, Astrobiologist, Exotic dancer
    Location:
    Göteborg
    Ratings:
    +857 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    Show System Specs
    I think this is your problem
    So close any programs starting with "MediaPortal" (which also means this forum:))
     
  6. quackpack

    quackpack New Member

    Joined:
    February 16, 2007
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Occupation:
    Webdeveloper
    Location:
    Gothenburgh
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    Could this be so easy :) :oops:
    Have to test this once i get back to my computer.

    Vuego, I noticed you installed Vista, are you able to use MP on secondscreen and work with the computer normally on the primary? Ordered Vista to my new pc yesterday a little bit curious.
     
  7. vuego
    • Team MediaPortal

    vuego Documentation Group

    Joined:
    August 5, 2006
    Messages:
    1,565
    Likes Received:
    651
    Occupation:
    Alchemist, Astrobiologist, Exotic dancer
    Location:
    Göteborg
    Ratings:
    +857 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    Show System Specs
    Sure, the primary screen works normally with MP on secondary.
     
  8. reaper1984

    reaper1984 Portal Member

    Joined:
    March 23, 2007
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Second Monitor working??

    I've had success on this from a different angle.

    Using UltraMon you can run a script that will switch your primary monitor. Download the script here and then set it as a shortcut and program it to be a button on your remote... works a charm for me and very simple to do.

    and you can switch your monitor back to primary afterwards...
     
  9. Dal

    Dal Portal Member

    Joined:
    March 27, 2006
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    I have tried this nice program now, and it detects my secondary display settings and starts in full screen on the secondary display as intended. But as soon as I open a video file or start live tv, it pops right back to the primary screen.

    Anyone else had this problem and now the fix for it?

    Thanks
     
  10. vuego
    • Team MediaPortal

    vuego Documentation Group

    Joined:
    August 5, 2006
    Messages:
    1,565
    Likes Received:
    651
    Occupation:
    Alchemist, Astrobiologist, Exotic dancer
    Location:
    Göteborg
    Ratings:
    +857 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    Show System Specs
    Yes, you need to disable DirectX Exclusive mode. It can be found under General settings for v0.2.2.0 or DirectShow Filter Control / Video Mixing Render 9 Settings for the SVN.
     
  11. Dal

    Dal Portal Member

    Joined:
    March 27, 2006
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Found it. Thank you.
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!