Calling all MP New Zealanders (Both of you!!) | Page 384

Discussion in 'MediaPortal 1 Talk' started by TVKiwi, July 11, 2005.

  1. kiwijunglist
    • Team MediaPortal

    kiwijunglist Super Moderator

    Joined:
    June 10, 2008
    Messages:
    6,742
    Likes Received:
    1,417
    Occupation:
    Doctor
    Location:
    New Zealand
    Ratings:
    +1,846 / 9
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Show System Specs
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. TranceManNZ

    TranceManNZ Portal Pro

    Joined:
    July 30, 2006
    Messages:
    209
    Likes Received:
    15
    Ratings:
    +20 / 0
    All my music is tagged correctly with artist, title and album.
     
  4. kiwijunglist
    • Team MediaPortal

    kiwijunglist Super Moderator

    Joined:
    June 10, 2008
    Messages:
    6,742
    Likes Received:
    1,417
    Occupation:
    Doctor
    Location:
    New Zealand
    Ratings:
    +1,846 / 9
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Show System Specs
  5. TranceManNZ

    TranceManNZ Portal Pro

    Joined:
    July 30, 2006
    Messages:
    209
    Likes Received:
    15
    Ratings:
    +20 / 0
    When I use Album view and sort by Artist, it doesn't seem to sort alphabetically by Artist.
     
  6. johns11

    johns11 Portal Pro

    Joined:
    February 7, 2007
    Messages:
    112
    Likes Received:
    19
    Gender:
    Male
    Location:
    Auckland
    Ratings:
    +20 / 0
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Show System Specs
    Happy New Year everyone!

    I've been having Hauppauge tuner card problems for over a year, Please help!

    Problem 1: I have a Hauppauge HVR-3000 and a HVR-4000 both installed with the latest drivers on 64 bit Windows 7.

    Neither of these will tune in DVB-T frequency 530000 (I get "No signal") and therefore I can't get TVNZ. No issues with higher frequencies and therefore other channels. Can anyone confirm they are using either of these tuner cards on Windows 7 x64 and can get TVNZ? Are there any tricks to it?

    Problem 2: I have a Hauppauge HVR-2200. It has no problem tuning in TVNZ but gives terrible pixelation after a period of time playing/recording. This was previously set up as tuners 1 and 2 tuner so masked problem 1 for a long time. Can anyone confirm they are successfully using an HVR-2200 on Windows 7 x64 without pixelation (or is it just my particular card)? Are there any tricks to it?

    Problem 3: I have a Hauppauge Nova T 500. Windows 7 x64 won't install drivers for it. Is it just that my particular card is Kaput? Can anyone confirm they are successfully using a NOVA T 500 on Windows 7 x64? Are there any tricks to it?

    Ummm, is it time for a different card manufacturer?

    Thanks Heaps
     
  7. kiwijunglist
    • Team MediaPortal

    kiwijunglist Super Moderator

    Joined:
    June 10, 2008
    Messages:
    6,742
    Likes Received:
    1,417
    Occupation:
    Doctor
    Location:
    New Zealand
    Ratings:
    +1,846 / 9
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Show System Specs
    I use HVR2200 with Win7 x64.
    http://www.wintvcd.co.uk/drivers/HVR-22x0_7_9_1_29297_SIGNED.zip

    Sometimes get pixellation due to an error in the transport stream (eg. interference) this only lasts 1-2 seconds. Very rarely the video renderer doesn't recover and the pixellation continues after the error in the transport stream, if it does I just skip +15 then skip back -15, this resets the playback and the error goes away. I think the LAV filter isn't as good as recovering after a ts error than some of the other filters as I notice this more with LAV filter, but I havn't bothered to replay the same spot in the recording with different codecs to test this.
     
    Last edited: January 2, 2013
  8. AtTimesPerplexed
    • Premium Supporter

    AtTimesPerplexed MP Donator

    Joined:
    May 8, 2011
    Messages:
    127
    Likes Received:
    36
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +44 / 0
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Show System Specs
    I had that problem a while back and it was to do with my splitter. In my case it was the highest frequency that wouldn't tune. Too long ago to remember what I changed, but given your 2200 works I would try that aerial plug in the cards that don't work and scan again just to see if it's the card or the signal that's at fault.

    Have also had this problem. My TSwriter.log was full of discontinuity errors. Disabling Microsoft Security Essentials antivirus completely solved this problem.
     
  9. Paranoid Delusion
    • Premium Supporter

    Paranoid Delusion Moderation Manager

    Joined:
    June 13, 2005
    Messages:
    13,062
    Likes Received:
    1,481
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Electrical Engineer
    Location:
    Cheshire
    Ratings:
    +1,482 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Have run my T500 with Win7 64bit, no problem's seen regarding driver install and use, if it is one of the later cards, ie with diversity, these are prone to failure, is your card a TD500 or a genuine 99xxx T500.
     
  10. rocklander
    • Premium Supporter

    rocklander MP Donator

    Joined:
    April 14, 2010
    Messages:
    184
    Likes Received:
    4
    Location:
    rotovegas
    Ratings:
    +7 / 0
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    hey all.. got a week off next week and am thinking about trying 1.3 out.. anyone in godzone using it happily? cursory search of this thread only has one mention of "1.3" .. I know that we have some funny broadcasting going on here (something about delay between audio visual IIRC?) so thought I'd see who's using it (if anyone) successfully..

    thoughts?
     
  11. Benoire
    • Premium Supporter

    Benoire MP Donator

    Joined:
    March 17, 2012
    Messages:
    679
    Likes Received:
    92
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Civil Engineer
    Location:
    Auckland
    Ratings:
    +135 / 0
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Show System Specs
    I've got 1.3b on my pc for testing and xml skinning purposes... Seems stable enough using Argus TV Scheduler as the go between. No problem with Live TV and 1.3b at all here in Auckland.
     
    • Like Like x 1
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!