[solved] - Cannot launch TV Configuration

Discussion in 'General' started by pieroxy, June 11, 2017.

  1. pieroxy

    pieroxy Portal Pro

    Joined:
    November 21, 2005
    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    Location:
    Paris, France
    Ratings:
    +0 / 0
    I just installed MP2 on a windows 8.1 machine freshly installed and when I launch the TV Server utility it displays the following:

    upload_2017-6-11_21-10-50.png

    Does anyone have any idea ?


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. pieroxy

    pieroxy Portal Pro

    Joined:
    November 21, 2005
    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    Location:
    Paris, France
    Ratings:
    +0 / 0
    So, here is the collection of logs from the server.
     
  4. HTPCSourcer
    • Team MediaPortal
    • Administrator

    HTPCSourcer MP2 Product Manager

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    11,257
    Likes Received:
    1,150
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +2,470 / 22
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Thanks for the logs.

    The problem is apparent here:
    But this is not giving any information about the why. Please change log level from INFO to DEBUG as explained in the WIki (Bug Reports and Log Files), then restart the MP2 Server service in Windows. About the last thing: I have found that sometimes Restarting is not doing the job and Stop followed by Start resets the situation, so you may want to try that also. Then try to run the TV Configuration again.

    Just to be sure: there is no active parallel MP1 installation in place?
     
  5. pieroxy

    pieroxy Portal Pro

    Joined:
    November 21, 2005
    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    Location:
    Paris, France
    Ratings:
    +0 / 0
    Thanks for the tip, I'm investigating my TV card drivers which seem to be not working properly. I'll keep you posted.
     
  6. pieroxy

    pieroxy Portal Pro

    Joined:
    November 21, 2005
    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    Location:
    Paris, France
    Ratings:
    +0 / 0
    Here are the debug logs. I'm not so sure anymore my HDHomerun is the problem here. Could you have a look ?

    Thanks again for your help and time.
     
  7. HTPCSourcer
    • Team MediaPortal
    • Administrator

    HTPCSourcer MP2 Product Manager

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    11,257
    Likes Received:
    1,150
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +2,470 / 22
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Salut,

    The issue is unchanged: the server process cannot launch/connect to the internal SlimTvSerevice:
    Proposal:
    • Do a repair install of MP2 by running the setup.exe again and selecting "Repair" when prompted.
    • If this doesn't help, the uninstall MP2 completely, reboot, then reinstall and try again
     
  8. pieroxy

    pieroxy Portal Pro

    Joined:
    November 21, 2005
    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    Location:
    Paris, France
    Ratings:
    +0 / 0
    Thanks for your answer. I did that quite a while ago actually. I even tried with MP1 to no avail. Is there a way to make the logs more verbose?
     
  9. HTPCSourcer
    • Team MediaPortal
    • Administrator

    HTPCSourcer MP2 Product Manager

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    11,257
    Likes Received:
    1,150
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +2,470 / 22
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Aha, that's an important information. Then the issue is within the TVServer package files. We essentially use (a slightly modified) MP1 set for this purpose.

    No, logging references the running processes - if they don't even get initiated there is nothing to log.

    Have you looked at the Windows event log if there's anything about it? Could you also please give details about your hardwarew? Best would be if you filled in the hardware specs in your forum profile. Don't forget to switch the hardware info to visible.

    @morpheus_xx , I'm clueless what else to try. Any idea?
     
  10. HTPCSourcer
    • Team MediaPortal
    • Administrator

    HTPCSourcer MP2 Product Manager

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    11,257
    Likes Received:
    1,150
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +2,470 / 22
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Hang on, I've overlooked this:
    This is independent of the TV thread part, but it illustrates that yor whole setupis not correctly installed!

    Please
    • Uninstall MP2
    • Delete/Rename the C:\ProgramData\TeamMediaPortal
    • Uninstall Dokan
    • Reboot
    • Install MP2 using the SetupLogging.bat
    If problems pertain, post the setup log.

    And lastly: Do you still have MP1 installed? If yes, are you sure that you have deactivated the TV Server service before installing MP2?
     
  11. pieroxy

    pieroxy Portal Pro

    Joined:
    November 21, 2005
    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    Location:
    Paris, France
    Ratings:
    +0 / 0
    So, first of all, it is confirmed to be my TV card driver that is the culprit. So I'm going to install an older one and that will do it. Hop in here if you are interested by the subject: HDHomerun VIEW freezes - Silicondust

    Sorry about the disturbance here. And thanks for your help.

    Next, I have no clue what Dokan is... I have never installed it. I'll try what you suggested.

    Last, I only tried MP1 out of despair, and only after having uninstalled MP2. I then completely removed MP1 before reinstalling MP2.
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!