[fixed] Live-TV: Fast forward and rewind leads to picture freeze (1 Viewer)

IanJ

MP Donator
  • Premium Supporter
  • October 22, 2010
    206
    30
    Scotland Scotland
    Hi all,

    Would a problem I am currently experiencing be the same bug/issue? As follows:-

    With 1.1.1 I could FF a TV recording reasonable ok, but now immediately after upgrading to 1.2.0 FF doesn't work at all.
    If I start playing a recording then going to 2x the video on screen freezes but the timer still shows as if it's time slipping. However, pressing PLAY and it does nothing, I don't get to the FF'd position. X4 and up is obviously the same.

    I have started a new thread but got to thinking this is all related.

    Ian.
     

    Owlsroost

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • October 28, 2008
    5,540
    5,038
    Cambridge
    United Kingdom United Kingdom
    Country flag
    Hi all,

    Would a problem I am currently experiencing be the same bug/issue? As follows:-

    With 1.1.1 I could FF a TV recording reasonable ok, but now immediately after upgrading to 1.2.0 FF doesn't work at all.
    If I start playing a recording then going to 2x the video on screen freezes but the timer still shows as if it's time slipping. However, pressing PLAY and it does nothing, I don't get to the FF'd position. X4 and up is obviously the same.

    I have started a new thread but got to thinking this is all related.

    Ian.
    Logs ???

    Have you tried the dll's in this thread ?

    Does FFWD work in the Video player ?

    Tony
     

    IanJ

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • October 22, 2010
    206
    30
    Scotland Scotland
    Logs ???

    Have you tried the dll's in this thread ?

    Does FFWD work in the Video player ?

    Tony
    The DLL's did not help, no difference.

    FFWD works fine on videos.....I tried both SD (VOB) & HD (MKV), no problems.

    I tried, out of interest, copying one of the recorded TS files to my VIDEOS folder and played from there.....as expected FFWD not working from there either.

    So problem looks to be with .TS files.

    PS. I am using SEF 5.0.

    Ian.
     

    Owlsroost

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • October 28, 2008
    5,540
    5,038
    Cambridge
    United Kingdom United Kingdom
    Country flag
    OK thanks guys - it seems to be a problem when the 'smooth' FFWD (up to x4 on Win7) reaches the end of the timeshift file.

    I'll try and see if I can get it to happen on my system....

    Tony
    Managed to get it to fail on my system too....

    Please try the attached Core.dll

    Tony
     

    Owlsroost

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • October 28, 2008
    5,540
    5,038
    Cambridge
    United Kingdom United Kingdom
    Country flag
    Logs ???

    Have you tried the dll's in this thread ?

    Does FFWD work in the Video player ?

    Tony
    The DLL's did not help, no difference.

    FFWD works fine on videos.....I tried both SD (VOB) & HD (MKV), no problems.

    I tried, out of interest, copying one of the recorded TS files to my VIDEOS folder and played from there.....as expected FFWD not working from there either.

    So problem looks to be with .TS files.

    PS. I am using SEF 5.0.

    Ian.
    Logs ??? (again)

    Tony
     

    IanJ

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • October 22, 2010
    206
    30
    Scotland Scotland
    Logs ??? (again)

    Tony
    Yes, apologies apologies for that. Here we go:-

    There are two sets, 1st with using ARCSOFT TV video codec, and 2nd with MS one.
    The ARCSOFT one is better, at least the screen does update rather than freeze, however, at 2x the whole FFWD is slower than normal speed, I can see that with the time counter. Very slow & stoppy-starty.
    The MS one just gives one screenshot at the start then never updates, and when you hit PLAY the FFWD OSD does dissappear but the screen is stuck/frozen, and I have to press STOP to quit. The time counter does update all through the FFWD though, so it's not as if MP has crashed.

    Note:
    1. Both sets use the ARCSOFT codecs for video which FFWD flawlessly, very smooth.
    2. Both tests using the same pre-recorded TS to play (recorded when MS codec was in place).
    3. Using SAF 5.0

    It just looks like TS files are a problem.

    UPDATE:
    I was playing back an SD clip just now and notice that when I hit PLAY, for the first second or so the FFWD appears to be very smooth, I can see the fast video motion on screen, but then it just stops/stutters.

    Ian.
     

    IanJ

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • October 22, 2010
    206
    30
    Scotland Scotland
    This is my main MP/Tv machine, a standalone single seat. I'm not streaming.

    Ian.
     

    Owlsroost

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • October 28, 2008
    5,540
    5,038
    Cambridge
    United Kingdom United Kingdom
    Country flag
    This is my main MP/Tv machine, a standalone single seat. I'm not streaming.

    Ian.
    The reason for the question was because there seems to be a lot of RTSP (streaming protocol) related entries in the various logs - this doesn't feel normal for a single-seat system :confused:

    Tony
     

    IanJ

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • October 22, 2010
    206
    30
    Scotland Scotland
    This is my main MP/Tv machine, a standalone single seat. I'm not streaming.

    Ian.
    The reason for the question was because there seems to be a lot of RTSP (streaming protocol) related entries in the various logs - this doesn't feel normal for a single-seat system :confused:

    Tony
    It's not ONLINEVIDEO or WEBBROWSER plugin you are seeing? I've played with quite a few plugins.
    Other than that, I have a few times streamed to my laptop, but only for testing.

    Ian.
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    S IPTV from online m3u8 for Aussie Live TV General Support 9
    K Flickering live TV playback Newcomers Forum 3
    H [solved] MP2 Wiedergabe von Aufnahmen und Live TV geht nicht Allgemeines Support- und Diskussionsforum 6
    torone Dritter versuch mit Mediaportal 2 Allgemeines Support- und Diskussionsforum 1
    W [solved] MP suddenly Crashes when starting live TV on most channels and on recordings from the same channels General Support 20
    W [solved] MP suddenly Crashes when starting live TV on some channels and on some recordings Television (MyTV frontend and TV-Server) 1
    vvulture UNKNOWN ERROR when starting live TV General Support 6
    H random black screen live tv and videos (amended) General Support 0
    404 [solved] Live TV...video and audio freeze General Support 20
    404 How to turn off narration on live tv General 2
    Volker MP2 Rewind / zurückspulen bei Live TV funktioniert nicht Allgemeines Support- und Diskussionsforum 3
    G Occasional Black screen on Live TV and Recorded TV Watch / Listen Media 5
    G Live Tv friert ein Allgemeines Support- und Diskussionsforum 47
    U [solved] Beginner needs help recording live TV General 19
    limpwhizkid 1.22.0 Stutter and or artifact problem when recording and watching the same live tv channel 1.22 2
    rbo Fehlermeldung im Live-TV TV / Streaming 6
    R Pixellation on live TV every few seconds General Support 11
    M After a while Live TV or Recorded TV doesn't play first time General Support 9
    S [solved] Live TV subtitle issue if not using 100% font General 31
    S [solved] Live TV playing stopped General 13
    S Mediaportal 1.22 Pre-Release remote live-tv freezes MediaPortal 1.22 Pre Release 0
    H Live TV info OSD not displaying number of audio channels General Support 3
    E [solved] No Live TV in MP2.2 Client - Can TEST Successfully in "MediaPortal 2 TV Configuration" utility General 8
    D Skip to end/live during dvbip recording causes it to stop playing instead. General Support 15
    porky996t Still Unable to play Live or Recorded TV General Support 4
    Similar threads

























    Top Bottom