1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Lost us of IR Remote Control

Discussion in 'Newcomers Forum' started by David Abineri, May 17, 2017.

  1. David Abineri

    David Abineri Portal Pro

    Joined:
    July 19, 2011
    Messages:
    143
    Ratings:
    +4 / 1
    Home Country:
    United States of America United States of America
    My Hauppage IR remote suddenly stopped working after being fine for some time. I attache the log file, does this tell anything about this situation?





    Many thanks, Dave
     

    Attached Files:

  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    20,662
    Ratings:
    +7,633 / 14
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    I can't see anything wrong with the remote control.
    What were you trying to do with it?
     
  4. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    20,662
    Ratings:
    +7,633 / 14
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    I should say...
    It doesn't look like you pressed any buttons. So, maybe the remote control's batteries have died?
     
  5. David Abineri

    David Abineri Portal Pro

    Joined:
    July 19, 2011
    Messages:
    143
    Ratings:
    +4 / 1
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Attached a new log with buttons having been pressed. Remote control turns TV on and of so batteries are good, I believe. Thanks, Dave
     

    Attached Files:

  6. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    20,662
    Ratings:
    +7,633 / 14
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    I still don't see any problem... but I also still don't see any buttons being pressed.
    1. Open MP Configuration.
    2. Go to the "remotes and input devices" section.
    3. Go to the "Hauppauge" tab.
    4. Tick "extended logging".
    5. Click OK to save and close.
    6. Provide new log files.
     
  7. David Abineri

    David Abineri Portal Pro

    Joined:
    July 19, 2011
    Messages:
    143
    Ratings:
    +4 / 1
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Here is the new log with extended log on the remote control.
    Thanks, mm
     

    Attached Files:

  8. David Abineri

    David Abineri Portal Pro

    Joined:
    July 19, 2011
    Messages:
    143
    Ratings:
    +4 / 1
    Home Country:
    United States of America United States of America
    My apologies mm, I apparently have a bad connection of the ir sensor to the tuner board.
    Now, I have just installed 2.1. How do I configure my tuner, the IR remote control and the Schedules Direct plug-in for 2.1? Thanks again.
     
  9. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    20,662
    Ratings:
    +7,633 / 14
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    I was just going to say that the log files confirmed either you're not pressing buttons or the remote control's driver is not telling MP that buttons are being pressed.

    As far as I'm aware MP2 doesn't support Hauppauge remote controls.
    Generally I don't provide support for MP2 (because I've never used it) so this is where my ability to assist you ends.
     
  10. David Abineri

    David Abineri Portal Pro

    Joined:
    July 19, 2011
    Messages:
    143
    Ratings:
    +4 / 1
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Thanks! I think I'll stay with 1.14.
     
  11. spachti

    spachti Portal Pro

    Joined:
    July 27, 2005
    Messages:
    307
    Location:
    Bible Belt
    Ratings:
    +69 / 6
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Any reason why on 1.14?
    I was still on 1.12, because I don't like the new skin, but now online videos isn't working anymore with that version.
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Like Us On Facebook

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!