Mediaportal sends Windows into hibernation without being setup to do so | Page 2

Discussion in 'MediaPortal 1 Talk' started by emphatic, January 17, 2019.

  1. Hairysoundman

    Hairysoundman Portal Member

    Joined:
    April 25, 2018
    Messages:
    15
    Likes Received:
    1
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +3 / 0
    Home Country:
    Great Britain (UK) Great Britain (UK)
    OK, now you've got me really confused. I have never ever had to touch the powerscheduler settings before - this has all started happening since 1.22. How about if I just reset back to defaults?


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. framug

    framug Portal Pro

    Joined:
    January 31, 2005
    Messages:
    4,203
    Likes Received:
    222
    Occupation:
    software engineer
    Location:
    South of France
    Ratings:
    +280 / 2
    Home Country:
    France France
    Hello there,
    I also had this problem since some months.
    To fix this, go in Windows 10 settings "hibernation", and set power buttons action to "do nothing".
    I suppose powerscheduler plugin need a bit of update/upgrade for windows 10....
     
    • Like Like x 1
  4. HTPCSourcer
    • Team MediaPortal
    • Administrator

    HTPCSourcer MP2 Product Manager

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    10,770
    Likes Received:
    1,125
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +2,408 / 22
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Apologies! I replied to the wrong thread!

    Just ignore me.
     
  5. framug

    framug Portal Pro

    Joined:
    January 31, 2005
    Messages:
    4,203
    Likes Received:
    222
    Occupation:
    software engineer
    Location:
    South of France
    Ratings:
    +280 / 2
    Home Country:
    France France
    Or uncheck this :

    zz1.png

    And by clicking on configure manually, change some settings :

    zz2.png

    If many users find the best way for a proper work then, it will be easy to configure a default working settings...
     
    • Like Like x 1
  6. azzuro
    • Team MediaPortal

    azzuro Test Group

    Joined:
    May 10, 2007
    Messages:
    8,520
    Likes Received:
    2,566
    Occupation:
    technician HVAC
    Location:
    France - IDF
    Ratings:
    +4,251 / 13
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    guy's, this happen when it's singleseat ?
    because i have multiseat, and no hibernation for me ( using MC6 generic ehome receiver )
     
  7. azzuro
    • Team MediaPortal

    azzuro Test Group

    Joined:
    May 10, 2007
    Messages:
    8,520
    Likes Received:
    2,566
    Occupation:
    technician HVAC
    Location:
    France - IDF
    Ratings:
    +4,251 / 13
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
  8. Hairysoundman

    Hairysoundman Portal Member

    Joined:
    April 25, 2018
    Messages:
    15
    Likes Received:
    1
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +3 / 0
    Home Country:
    Great Britain (UK) Great Britain (UK)
    Yeah this is with server and client on the same machine. My main issue was that the TV server was stopping and that MP Client was not then re-waking it. Plus also MP Server or Client was over-riding the Windows power settings.

    I've now gone through and reset a bunch of PowerScheduler settings and so far, so good.
     
    • Like Like x 1
  9. azzuro
    • Team MediaPortal

    azzuro Test Group

    Joined:
    May 10, 2007
    Messages:
    8,520
    Likes Received:
    2,566
    Occupation:
    technician HVAC
    Location:
    France - IDF
    Ratings:
    +4,251 / 13
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    d oyou have Powerscheduler for client plugin ?
    it's long time ago i used MP in singleseat, i remember than a client plugin was available and share info with server.
     
  10. Hairysoundman

    Hairysoundman Portal Member

    Joined:
    April 25, 2018
    Messages:
    15
    Likes Received:
    1
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +3 / 0
    Home Country:
    Great Britain (UK) Great Britain (UK)
    Yes, I do, but the available settings on the client plug-in are very limited as they pretty much accede to the Server plug-in.
     
  11. azzuro
    • Team MediaPortal

    azzuro Test Group

    Joined:
    May 10, 2007
    Messages:
    8,520
    Likes Received:
    2,566
    Occupation:
    technician HVAC
    Location:
    France - IDF
    Ratings:
    +4,251 / 13
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!