MediaPortal SVN-Snapshot:-06-13-2008 23-32h - Revision:19376.rar (1 Viewer)

xvffx

Portal Pro
August 15, 2007
313
53
Canada Canada
not locked out.. but heck of a good reminder that we don't meet the requirements

on the requirements it states .net frame work 2.0 but I had to install .net 3.5 (in this version there a SP1 for 2.0)

after doing this.. MP was stable

thanks Dev

Vff
 

Infidelus

Portal Pro
August 12, 2006
103
6
Hi Simone

I checked and have got the same SP3 Version2, will this be supported or should I find SP3 Version 1 and install it?
SP3 final running on both my machines. No problems ;)
 

jblomb

Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • May 17, 2007
    96
    17
    Sundsvall
    Sweden Sweden
    Hi,

    I've have a few channels that broadcasts multi-language in the same audio stream by putting them in a left/right channel of the stereo stream. Is this currently supported by the tvserver ?? ... Is there a setting I have missed ... it's quite annoying to have 2 languages at the sametime.
    I solved this by using Nvidia Purevideo audio codec - was quite annoying getting both swedish and finnish commentary on eurosport with another codec :)
     

    mpb

    Portal Member
    November 8, 2006
    42
    1
    Netherlands Netherlands
    I have been having problems with stuttering HD-channels for a long time, and it seems pvkleeff has found the reason for this here : https://forum.team-mediaportal.com/watch-edit-videos-104/problem-hd-channels-live-recordings-41173/

    Just poking around in the sourcecode, I found that H.264-video is hardcoded to 720x576 in DirectShowFilters/TsReader/source/mediaformats.h

    Since I have no problems playing the HD-recordings in Windows Media Player or watching live HDTV in FireDTV, and the graphs look exactly the same (except input resolution), I guess this must be the problem.

    I have no other serious problems with MediaPortal, but this bug annoys me since I can't watch EURO 2008 in HD :)
    I can confirm your problem Jallahman, same here..
    I referted back a couple of TvServer's (think May somewhere), and
    there the problem doesn't exist.
    (and same as with you, FireDTV etc. is fine)
     

    ARE2

    Portal Pro
    May 9, 2008
    166
    16
    Germany
    Poland Poland
    Hi,

    some posts ago I've reportet about problems with analog tv, that since the previous and the last svn release I can't scan or watch analog tv anymore. Now I've tried to reinstall filters (intervideo and original hauppauge) but nothing changed!? Ieven checked my codecs using filmerit and everything seems ok. So I reinstalled again the old svn 19288 and... it works!?! But now I'm totally confused and frustrated on what to do else, to get it working again but with the newest svn release?

    So I just want to ask if there is something else I can try? Is there a tool or something like that!? Or a decoder/filter I could try instead. Somebody any ideas :oops: ? Or shall I just wait for the next one (svn release)?

    :D in advanced and Regards
     

    kuku

    Portal Member
    May 7, 2008
    33
    3
    Hi ARE 2. I have the same problem. My tv tuner is Hauppauge HVR 3000. With this SVN, I cannot scan for analog channels. If try to do a scan, the TV Server configuration does not find anything, and then I cannot switch to any other menu. I tried with a clean install - still nothing. But with the original RC1 analog scanning works fine.

    I am attaching my log files. In the TV server error log, there are many entries of the type:

    2008-06-17 23:16:03.203125 [8]: Exception :confused:ystem.Exception: No audio compressor filter found at TvLibrary.Implementations.Analog.TvCardAnalog.BuildGraph()
    Exception :No audio compressor filter found
    site :Void BuildGraph()
    source :TVLibrary
    stacktrace: at TvLibrary.Implementations.Analog.TvCardAnalog.BuildGraph()

    Similarly, in the tvservever_tv.log, I saw the following:

    2008-06-17 23:16:03.156250 [8]: analog: AddAudioCompressor name:I2S [54/1] Direction:Output Connected:False
    2008-06-17 23:16:03.171875 [8]: analog: AddAudioCompressor found:9 compressor
    2008-06-17 23:16:03.187500 [8]: analog: try compressor:MainConcept (Hauppauge) MPEG Audio Encoder
    2008-06-17 23:16:03.187500 [8]: analog: connect audio pin->audio compressor
    2008-06-17 23:16:03.203125 [8]: analog: failed to connect audio pin->audio compressor:80040217
    2008-06-17 23:16:03.203125 [8]: analog: failed to add audio compressor. you must install a supported audio encoder!


    So maybe it has something to do with the audio filter?
     

    off112

    New Member
    December 15, 2006
    3
    0
    42
    Hi ARE2 and kuku. I have the same problem that you have. I have the Hauppauge HVR-1110 card.
     

    Ruud

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • December 5, 2004
    276
    6
    Netherlands Netherlands
    Hi ARE 2. I have the same problem. My tv tuner is Hauppauge HVR 3000. With this SVN, I cannot scan for analog channels. If try to do a scan, the TV Server configuration does not find anything, and then I cannot switch to any other menu. I tried with a clean install - still nothing. But with the original RC1 analog scanning works fine.

    I am attaching my log files. In the TV server error log, there are many entries of the type:

    2008-06-17 23:16:03.203125 [8]: Exception :confused:ystem.Exception: No audio compressor filter found at TvLibrary.Implementations.Analog.TvCardAnalog.BuildGraph()
    Exception :No audio compressor filter found
    site :Void BuildGraph()
    source :TVLibrary
    stacktrace: at TvLibrary.Implementations.Analog.TvCardAnalog.BuildGraph()

    Similarly, in the tvservever_tv.log, I saw the following:

    2008-06-17 23:16:03.156250 [8]: analog: AddAudioCompressor name:I2S [54/1] Direction:Output Connected:False
    2008-06-17 23:16:03.171875 [8]: analog: AddAudioCompressor found:9 compressor
    2008-06-17 23:16:03.187500 [8]: analog: try compressor:MainConcept (Hauppauge) MPEG Audio Encoder
    2008-06-17 23:16:03.187500 [8]: analog: connect audio pin->audio compressor
    2008-06-17 23:16:03.203125 [8]: analog: failed to connect audio pin->audio compressor:80040217
    2008-06-17 23:16:03.203125 [8]: analog: failed to add audio compressor. you must install a supported audio encoder!


    So maybe it has something to do with the audio filter?
    Hi, just a wild guess. I have a Hauppauge PVR500. It is connected via a cable provider. What I noticed is that in the setup screen where you can scan your channels you can select either cable or antenna. When I select cable (that is how I am connected) TVserver doesn't fin't any channels, when I select antenna it finds all channels....
    hope this helps.
    kind regards,
    Ruud.
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    A Mediaportal Allgemeines Support- und Diskussionsforum 0
    G Update von MediaPortal Installationsprobleme? 0
    ajs [News] MediaPortal 1 - 1.25 Released! News and Announcements 1
    horned_reaper Standby is prevented by MediaPortal client General Support 0
    U [solved] MediaPortal crashing on startup General Support 10
    g0rsq Info box randomly popping up when watching TV or other video MediaPortal 2 Newcomers Forum 1
    high [unanswered] Hallo möchte gerne Mediaportal. nutzen kann mich jemand anrufen? contactform feedback and requests 2
    ajs [News] MediaPortal 1.25 Pre-Release ready for testing! News and Announcements 0
    ajs [Rejected] Mediaportal Codename MediaPortal 1 41
    M 2nd (Touch-)Display Support on MediaPortal 2 such MPDisplay++? General 2
    N Steam release of MediaPortal MediaPortal 1 Talk 0
    torone Dritter versuch mit Mediaportal 2 Allgemeines Support- und Diskussionsforum 1
    M Fehlerhafter Link auf der aktuellen MediaPortal Seite Page- und Forumsfeedback 0
    H 1.24.0 MP 1.24 high CPU utilization when 'Keep MediaPortal always on top' option enabled Bugreports 4
    mickb [solved] Mediaportal Stops working General Support 5
    J [solved] Newbie to MediaPortal 2 - Cannot open/run TV programs Newcomers Forum 4
    atlantic How to use Spotify inside Mediaportal? Listen Music 18
    horned_reaper MediaPortal configuration error log message General Support 1
    Rob Hexenmeister Mediaportal Properties #plot etc... General Support 3
    ajs [News] MediaPortal 1 - 1.24 Released! News and Announcements 3
    S [solved] access the desktop without leaving mediaportal General Support 5
    J New computer with win10 and how will i set Mediaportal up ? Newcomers Forum 55
    T MediaPortal Extensions Manager Fehlermeldung bei Installation einer Erweiterung Installationsprobleme? 1
    geotwticher TV Guide EPG Grabber for Australia 2020 RIP freepg.tv General 4
    azzuro [News] MediaPortal 1.24 Pre-Release ready for testing! News and Announcements 0
    Similar threads

























    Top Bottom