MediaPortal SVN-Snapshot:-07-25-2008 22-31h - Revision:19778.rar | Page 3

Discussion in 'untested MediaPortal and TV-Server 1.0 RC2 svn-bui' started by MediaPortal-Bot, July 25, 2008.

  1. ronilse
    • Premium Supporter

    ronilse Retired Team Member

    Joined:
    July 19, 2005
    Messages:
    4,422
    Likes Received:
    280
    Gender:
    Male
    Occupation:
    MediaPortal tester
    Location:
    Moss
    Ratings:
    +280 / 0
    Home Country:
    Norway Norway
    Show System Specs
    Hi,
    All of you which has the prob with db logon should post logs, only log we have doesn't even try to update db!



    Regards
    Roy
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. vuego
    • Team MediaPortal

    vuego Documentation Group

    Joined:
    August 5, 2006
    Messages:
    1,570
    Likes Received:
    660
    Occupation:
    Alchemist, Astrobiologist, Exotic dancer
    Location:
    Göteborg
    Ratings:
    +868 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    Show System Specs
    Same problem here.
     
    • Like Like x 1
  4. ronilse
    • Premium Supporter

    ronilse Retired Team Member

    Joined:
    July 19, 2005
    Messages:
    4,422
    Likes Received:
    280
    Gender:
    Male
    Occupation:
    MediaPortal tester
    Location:
    Moss
    Ratings:
    +280 / 0
    Home Country:
    Norway Norway
    Show System Specs
    Hi,
    vuego, thx for logs. Which shows that you have another thing going on then the first one. Your db did update perfect but sonething else trows an exception which i don't know what is.

    Regards
    Roy
     
  5. Ibeg
    • Premium Supporter

    Ibeg MP Donator

    Joined:
    April 30, 2008
    Messages:
    60
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    I have the same problems, same logs...

    the TV-Service is running, but MP says, it's not running.

    edit:
    Ronilse: if it helps, i can perfom a select / check the database via SQL-Manager.
     
  6. xvffx

    xvffx Portal Pro

    Joined:
    August 15, 2007
    Messages:
    313
    Likes Received:
    31
    Ratings:
    +43 / 0
    Home Country:
    Canada Canada
    not sure if its related

    with RC2 install, I opened tv server config, did my thing then tv setup, again did my thing there

    watched dvd/tv etc no problem but trying open tv server config again .. nada... says program is not there do you want to delete the shortcut ? did a search for it. it can't be found. I thought it was me that somehow got deleted.. so never bothered with this.

    seening post about the tvsetup.. thought I mention this

    will test this svn shortly

    Vff
     
  7. GregorV

    GregorV Portal Pro

    Joined:
    October 2, 2007
    Messages:
    137
    Likes Received:
    11
    Location:
    Bonn
    Ratings:
    +11 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    manual FIX for DB issue:

    Warning: only experienced users should do that - save original files and database.

    1. DB-name may not be correct.
    Fix by changing the entry Database= in the section DefaultProvider of your gentle.config.
    Change both occurrances of that file in TVServer folder and documents and settings\applications...

    2. Field preload missing in table card
    Go to the database and add a field 'preload' in the table 'card' - same type and properties like the field 'enabled'

    restart TVServer
     
    • Like Like x 1
  8. mironicus

    mironicus Portal Pro

    Joined:
    March 9, 2008
    Messages:
    687
    Likes Received:
    43
    Ratings:
    +46 / 1
  9. vuego
    • Team MediaPortal

    vuego Documentation Group

    Joined:
    August 5, 2006
    Messages:
    1,570
    Likes Received:
    660
    Occupation:
    Alchemist, Astrobiologist, Exotic dancer
    Location:
    Göteborg
    Ratings:
    +868 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    Show System Specs
    This didn't work for me.

    There's no Database= entry in DefaultProvider but there is a Initial Catalog= entry which holds the correct database name. It looks the same as the gentle.config that worked fine for RC2.

    I already have a preload column in the card table with the same properties as the enable column.
     
  10. Damandan

    Damandan Portal Pro

    Joined:
    May 19, 2007
    Messages:
    111
    Likes Received:
    6
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Technical Consultant Microsoft Dynamics AX
    Location:
    Tegelen
    Ratings:
    +13 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    This SVN is also not working here. I also have the TvService not started error. Logs attached.
     
  11. mironicus

    mironicus Portal Pro

    Joined:
    March 9, 2008
    Messages:
    687
    Likes Received:
    43
    Ratings:
    +46 / 1
    I checked this option - after starting Mediaportal the tuning time for the first channel remained the same (about 10-15 seconds).
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!