MediaPortal SVN-Snapshot:-07-25-2008 22-31h - Revision:19778.rar | Page 5

Discussion in 'untested MediaPortal and TV-Server 1.0 RC2 svn-bui' started by MediaPortal-Bot, July 25, 2008.

  1. Damandan

    Damandan Portal Pro

    Joined:
    May 19, 2007
    Messages:
    111
    Likes Received:
    6
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Technical Consultant Microsoft Dynamics AX
    Location:
    Tegelen
    Ratings:
    +13 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    everything is now working OK. Thanks Ronilse.


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. gloomyandy
    • Premium Supporter

    gloomyandy MP Donator

    Joined:
    September 15, 2006
    Messages:
    424
    Likes Received:
    14
    Ratings:
    +14 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    RC1 shows in the splash screen

    Help! OK I've now uninstalled everything, deleted every trace I can find of Media Portal and re-installed RC2. However I still get RC1 displayed in the MP splash screen. When I run MP config tool the splash screen for that shows RC2... From my log file I get....
    Code (Text):
    1. 2008-07-26 16:01:31.159300 [Info.][MPMain]: Main: Starting MPWatchDog
    2. 2008-07-26 16:01:31.252900 [Info.][MPMain]: Main: MediaPortal v0.9.2.19657 is starting up on Windows Vista (Service Pack 1)
    3. 2008-07-26 16:01:31.252900 [Info.][MPMain]: Main: Using Directories:
    4. 2008-07-26 16:01:31.252900 [Info.][MPMain]: Base - C:\Program Files\Team MediaPortal\MediaPortal
    5. 2008-07-26 16:01:31.252900 [Info.][MPMain]: Log - C:\ProgramData\Team MediaPortal\MediaPortal\Log
    6. 2008-07-26 16:01:31.252900 [Info.][MPMain]: Skin - C:\Program Files\Team MediaPortal\MediaPortal\Skin
    7. 2008-07-26 16:01:31.252900 [Info.][MPMain]: Language - C:\Program Files\Team MediaPortal\MediaPortal\Language
    8. 2008-07-26 16:01:31.252900 [Info.][MPMain]: Database - C:\ProgramData\Team MediaPortal\MediaPortal\Database
    9. 2008-07-26 16:01:31.252900 [Info.][MPMain]: Plugins - C:\Program Files\Team MediaPortal\MediaPortal\Plugins
    10. 2008-07-26 16:01:31.252900 [Info.][MPMain]: Thumbs - C:\ProgramData\Team MediaPortal\MediaPortal\Thumbs
    11. 2008-07-26 16:01:31.252900 [Info.][MPMain]: Cache - C:\ProgramData\Team MediaPortal\MediaPortal\Cache
    12. 2008-07-26 16:01:31.252900 [Info.][MPMain]: Weather - C:\Program Files\Team MediaPortal\MediaPortal\Weather
    13. 2008-07-26 16:01:31.252900 [Info.][MPMain]: CustomInputDevice - C:\ProgramData\Team MediaPortal\MediaPortal\InputDeviceMappings
    14. 2008-07-26 16:01:31.252900 [Info.][MPMain]: Config - C:\ProgramData\Team MediaPortal\MediaPortal
    15. 2008-07-26 16:01:31.252900 [Info.][MPMain]: CustomInputDefault - C:\Program Files\Team MediaPortal\MediaPortal\InputDeviceMappings\defaults
    16. 2008-07-26 16:01:31.252900 [Info.][MPMain]: BurnerSupport - C:\Program Files\Team MediaPortal\MediaPortal\Burner
    17. 2008-07-26 16:01:31.268500 [Info.][MPMain]: Main: Assembly creation time: 17/07/2008 07:58:20 (UTC)
    18. 2008-07-26 16:01:31.268500 [Info.][MPMain]: Main: Set current directory to: C:\Program Files\Team MediaPortal\MediaPortal
    19. 2008-07-26 16:01:31.284100 [Info.][MPMain]: Main: Wait for TvServer requested. Checking if installed...
    20. 2008-07-26 16:01:31.284100 [Info.][MPMain]: Main: TvServer found. Checking status...
    21. 2008-07-26 16:01:31.284100 [Info.][MPMain]: Main: TvServer is in status Running. So we can go on.
    22. 2008-07-26 16:01:31.284100 [Info.][MPMain]: Main: Verifying DirectX 9
    23. 2008-07-26 16:01:31.299700 [Info.][MPMain]: Main: Verifying Windows Media Player
    24. 2008-07-26 16:01:31.299700 [Info.][MPMain]: Main: Windows Media Player version 11,0,6001,7000 installed
    25. 2008-07-26 16:01:31.458700 [Info.][MPMain]: Main: Checking for running MediaPortal instance
    26. 2008-07-26 16:01:31.458700 [Info.][MPMain]: Main: Deleting old log\capture.log
    27. 2008-07-26 16:01:31.463700 [Info.][MPMain]: Main: Checking skin version
    28. 2008-07-26 16:01:31.482700 [Info.][SplashScreen]: Version: Application 1.0.0.0 RC1
    29. 2008-07-26 16:01:31.504700 [Debug][MPMain]: TVHome: Filter check started.
    30. 2008-07-26 16:01:31.783700 [Info.][MPMain]: Not enough permissions to enable/disable the S3 standby trick
    So can anyone tell me where the SplashScreen entry in the above is coming from?

    EDIT: I found the source of the above string and why deleting all of the obvious directories did not clear it. It seems that on Vista there is some sort of file cache located at...
    \users\<cur user>\AppData\Local\VirtualStore\
    This has a set of Media Portal files in it. AppData is normally hidden and so makes it hard to locate these files. So if anyone else is seeing this problem (or other odd problems of picking up "old" settings), you may want to delete the MP files from here as well!
     
  4. grubi

    grubi Portal Pro

    Joined:
    June 16, 2007
    Messages:
    1,216
    Likes Received:
    77
    Location:
    127.0.0.1
    Ratings:
    +86 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Maybe I missed anything completely.
    What I did was:

    1. Download SVN
    2. Extracted both exe files from rar
    3. Executed svn for mp
    4. Executed svn for tv-server
    5. Selected to uninstall before installation but to keep settings
    6. Entered connection settings and save them
    7. Confirmed to start TV-Server
    8. Getting TV-Config with that ugly error message
    9. Stopped TV-Service
    10. Replaced TV-Library.dll
    11. Launched TVSetup again
    12 Problem still persists.

    grubi.
     
  5. diskeeper

    diskeeper Portal Pro

    Joined:
    January 5, 2007
    Messages:
    6,109
    Likes Received:
    400
    Gender:
    Male
    Location:
    Dortmund
    Ratings:
    +417 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    grubi
    first you must delete the database folder.
     
  6. grubi

    grubi Portal Pro

    Joined:
    June 16, 2007
    Messages:
    1,216
    Likes Received:
    77
    Location:
    127.0.0.1
    Ratings:
    +86 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Which database folder you are referring to?
    The db-folder of mp in user settings folder or the db folder of MSSQL?
    What should be the reason for donig so?

    Thanks.
    grubi.
     
  7. diskeeper

    diskeeper Portal Pro

    Joined:
    January 5, 2007
    Messages:
    6,109
    Likes Received:
    400
    Gender:
    Male
    Location:
    Dortmund
    Ratings:
    +417 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
  8. grubi

    grubi Portal Pro

    Joined:
    June 16, 2007
    Messages:
    1,216
    Likes Received:
    77
    Location:
    127.0.0.1
    Ratings:
    +86 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    But this leads to the fact that the database is deleted which is not what I want. I did not find any hint that for installing this svn you have to create a new database as upgrading the schema is not supported by the installer. If this is the case please confirm. BTW database shows version 37 before installing this svn. I also still use the schema name TvLibrary. Could that be the reason the db upgrade fails? I assumed that the schema name to use was grabbed from gentle.conf.

    Thanks
    grubi.
     
  9. ronilse
    • Team MediaPortal

    ronilse Retired Team Member

    Joined:
    July 19, 2005
    Messages:
    4,422
    Likes Received:
    280
    Gender:
    Male
    Occupation:
    MediaPortal tester
    Location:
    Moss
    Ratings:
    +280 / 0
    Home Country:
    Norway Norway
    Show System Specs
    Hi,
    grubi, db version in RC2 it's 38 so there is already one update it's missing in your old one(btw we always say update db on every relese ;) ).
    Why not re-install TV Server & let it create a new db & see if the problem goes away, if it does you need a new db if not we have another bug somewhere...

    Regards
    Roy
     
  10. grubi

    grubi Portal Pro

    Joined:
    June 16, 2007
    Messages:
    1,216
    Likes Received:
    77
    Location:
    127.0.0.1
    Ratings:
    +86 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Ok I will create a new db. I'm always a bit skeptical about channel export/import.
    I assumed that svn install will take care of db schema update.

    grubi.
     
  11. xvffx

    xvffx Portal Pro

    Joined:
    August 15, 2007
    Messages:
    313
    Likes Received:
    31
    Ratings:
    +43 / 0
    Home Country:
    Canada Canada
    Hi all,

    installed the svn

    went into both configs (all prev settins are still there) even the channels, if I remembered correctly
    I always had to reconfig the settings with other svn's. No complaint here :D

    turned on the preload the graph and tested TV

    "BAM!!" tv loaded ... wow !! thanks for this "FIX" :D:D:D

    its been real stable all morning.

    Vff

    note: didn t use that fix in earlier post, config loaded fine
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 1)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!