Mouse Cursor is always present | Page 5

Discussion in '1.11.0 Pre Release' started by ryan1, March 4, 2015.

  1. ryan1

    ryan1 Portal Member

    Joined:
    April 29, 2008
    Messages:
    30
    Likes Received:
    9
    Ratings:
    +13 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    I downgraded to 1.10 and I'm just going to wait it out on that version til this issue actually gets acknowledged and fixed. There wasn't anything added in 1.11 that was important to me. Mouse cursor on top of video is a showstopping bug for me, so I'm sticking with 1.10


     
    • Agree Agree x 1
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Sebastiii
    • Team MediaPortal

    Sebastiii Development Group

    Joined:
    November 12, 2007
    Messages:
    16,257
    Likes Received:
    6,211
    Gender:
    Male
    Location:
    France
    Ratings:
    +10,214 / 9
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    Could you try some more log ?
    Or i think in final, need a mouse connected :)
    I have see that TVS has some code related to mouse ou i think when mouse is over an item etc. and it seems to be present recently in code.
    Maybe it can be related to Generic stuff but no clue :(
     
  4. xppx

    xppx Portal Pro

    Joined:
    September 2, 2007
    Messages:
    71
    Likes Received:
    15
    Ratings:
    +29 / 0
    Home Country:
    Belgium Belgium
    Show System Specs
    I've been experimenting myself with a lot of settings to no avail.
    My drivers are always up-to-date and I do not see any conflicts in the windows event log.

    The problem may seem trivial but from my experience it is really annoying.

    I'm thinking of downgrading to MP 1.10 as well.

    For the record - my setup: Windows 7 Ultimate SP 1 x64, MP 1.11 with StreamedMP (incl. MP-TVSeries). System, drivers, and applications up-to-date (weekly update).

    I'm pretty sure the problem has been introduced in MP 1.11 in a module that is being used by MP-TVSeries. If you manually remove this plug-in - the mouse behaves as before.

    As you state @Sebastiii, there is a high probability that it has been introduced in the generic code. Perhaps a diff can be done between the two code branches? (1.10 and 1.11)
     
    Last edited: May 10, 2015
    • Like Like x 1
  5. Sebastiii
    • Team MediaPortal

    Sebastiii Development Group

    Joined:
    November 12, 2007
    Messages:
    16,257
    Likes Received:
    6,211
    Gender:
    Male
    Location:
    France
    Ratings:
    +10,214 / 9
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    Hi,

    Maybe you could try 1.10 with newest TVS. I have try to compare 1.10 and 1.11 against mouse change and i didn't see a change. There is a change on HID device so maybe it's related @Stéphane Lenclud and TVS use also something for mouse change to detect when mouse is over some item so it can be that too.

    For sure i can't reproduce it so not possible to debug that and also hard to debug without a mouse connected to computer but like i can't reproduce.
     
  6. ryan1

    ryan1 Portal Member

    Joined:
    April 29, 2008
    Messages:
    30
    Likes Received:
    9
    Ratings:
    +13 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    I've downgraded to 1.10 with the newest TV Series installed and have no issues whatsoever.

    Make sure you also don't have a keyboard connected when you try to re-create the issue. No keyboard, no mouse.
     
  7. Sebastiii
    • Team MediaPortal

    Sebastiii Development Group

    Joined:
    November 12, 2007
    Messages:
    16,257
    Likes Received:
    6,211
    Gender:
    Male
    Location:
    France
    Ratings:
    +10,214 / 9
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    Ok Good :)
    I will sent your build to test :)
     
  8. Sebastiii
    • Team MediaPortal

    Sebastiii Development Group

    Joined:
    November 12, 2007
    Messages:
    16,257
    Likes Received:
    6,211
    Gender:
    Male
    Location:
    France
    Ratings:
    +10,214 / 9
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    This is the build to test :
    Latest MASTER (with some HID rework etc.)
    https://dl.dropboxusercontent.com/u...lSetup_1.11.100_2015-05-10-17-16-FORK-SEB.exe

    and another one with HID reverted :
    https://dl.dropboxusercontent.com/u...etup_1.11.100_2015-05-10-17-20-HID-REVERT.exe

    You can use the installer but if the upgrade didn't go, you can use extracted separed installer from %temp% folder.
    For example :
    1- Start first installer and close it
    2- go to your temp folder into deploy mepo folder : %Temp%\MediaPortal Installation\deploy
    3- Install package-mediaportal.exe and package-tvengine.exe (if you use TV).
    4- Test MP etc.

    Do step 1 to 4 with the second installer (i prefer to cleanup temp folder to avoid mixed files)

    :)
     
    Last edited: May 10, 2015
    • Like Like x 2
  9. Sebastiii
    • Team MediaPortal

    Sebastiii Development Group

    Joined:
    November 12, 2007
    Messages:
    16,257
    Likes Received:
    6,211
    Gender:
    Male
    Location:
    France
    Ratings:
    +10,214 / 9
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    Upload finished :)
     
    • Thank You! Thank You! x 2
  10. Stéphane Lenclud
    • Team MediaPortal

    Stéphane Lenclud Development Group

    Joined:
    April 29, 2013
    Messages:
    2,562
    Likes Received:
    657
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +1,270 / 8
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Highly unlikely, just disabling HID in the settings would have done the trick.
     
    • Like Like x 1
  11. Sebastiii
    • Team MediaPortal

    Sebastiii Development Group

    Joined:
    November 12, 2007
    Messages:
    16,257
    Likes Received:
    6,211
    Gender:
    Male
    Location:
    France
    Ratings:
    +10,214 / 9
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    Will see the test result because no real clue why it happen :)
     
    • Agree Agree x 1
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!