MP crash by playing next music (1 Viewer)

xetic

MP Donator
  • Premium Supporter
  • November 29, 2010
    2,917
    143
    Bonn/Alfter
    Home Country
    Germany Germany
    Hi,

    when mp wont to play the next music in the playlist, mp crash.
    I upload the logs in 10 minutes.
     

    Sebastiii

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • November 12, 2007
    16,583
    10,403
    France
    Home Country
    France France
    Can you retry many times to confirm ?
    Can you upload a full log from working version ?
    Thanks :)
     

    xetic

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • November 29, 2010
    2,917
    143
    Bonn/Alfter
    Home Country
    Germany Germany
    So it is very difficult.
    When i try it in the normal MP mode, MP crashed!
    But when i try it in the Debug mode to create logfiles, it works!

    I have make two logs... with crash and in the debug mode.
     

    Attachments

    • log_crash.zip
      14.4 KB
    Last edited:

    Sebastiii

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • November 12, 2007
    16,583
    10,403
    France
    Home Country
    France France
    When you say MP crash, it's crash to desktop (i don't think so), it's more no sound comes out right ?
     

    Sebastiii

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • November 12, 2007
    16,583
    10,403
    France
    Home Country
    France France
    In log crash.zip, i didn't see anything wrong :(
    Can you tell us when it failed ? (time from log) it seems you use F5/F6 to seek in music stream, does it happen after ?
    You can try also Skip setting and/or with gapless in MP config :
    upload_2014-3-21_7-15-14.png
     

    Sebastiii

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • November 12, 2007
    16,583
    10,403
    France
    Home Country
    France France
    Looking again both log and mediaportal.log is the same 1:1 so maybe this is why i didn't notice anything wrong in log crash.zip :)
     

    xetic

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • November 29, 2010
    2,917
    143
    Bonn/Alfter
    Home Country
    Germany Germany
    Good Morning...
    I try it again.
    No MP Crash and a Windows Pop up come that mp close.

    EDIT: First i tested with my old Settings... Bass Engine and no Gapless playback. MP Crashed!

    The second test was with WASAPI and Gapless playback. MP doesn't crashed, but freezed!
    When i go to the next song all is ok...
    But when the song ends and mp go byself to the next song (playlist), mp play the next song...
    when i try to skip forward mp freezed.
     

    Attachments

    • Bildschirmfoto 2014-03-21 um 10.02.33.png
      Bildschirmfoto 2014-03-21 um 10.02.33.png
      667 KB
    • Bildschirmfoto 2014-03-21 um 10.13.17.png
      Bildschirmfoto 2014-03-21 um 10.13.17.png
      85.4 KB
    • log_freeze1.zip
      76.7 KB
    • log_old-settings.zip
      30.3 KB
    Last edited:

    Sebastiii

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • November 12, 2007
    16,583
    10,403
    France
    Home Country
    France France
    Wifiremote need an update, there is crash related with it for sure :)
    Rockstar seems incompatible (normally it should not be loaded but better to uninstall all incompatible plugins.
    So based on old settings log :
    Code:
    [[ERROR] - PluginManager: 'MusicInfoHandlerGUI, Version=2.0.0.3, Culture=neutral, PublicKeyToken=null' is tagged as incompatible with the current MediaPortal version and won't be loaded!
     [ERROR] - PluginManager: 'Rockstar, Version=2.4.1.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null' is tagged as incompatible with the current MediaPortal version and won't be loaded!
     [ERROR] - PluginManager: 'MusicInfoHandler, Version=2.0.0.3, Culture=neutral, PublicKeyToken=null' is tagged as incompatible with the current MediaPortal version and won't be loaded!
    [ERROR] - [WIFI_REMOTE]  Bonjour enabled but not installed! Get it at http://support.apple.com/downloads/Bonjour_for_Windows

    So uninstall or remove or update :
    MusicInfoHandler
    Rockstar
    WIFI_REMOTE
    OnlineVideo too (https://forum.team-mediaportal.com/...evidoes-mediaportal1-dll.124700/#post-1064664)

    Will look the other log :)
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    When starting, the Media Portal says that the database is damaged, the computer may have crashed while writing to the database, or the disk is damaged or some other problem. SQLiteClient: FanartHandler.db3 cmd:sqlite3_finalize err:CORRUPT/CORRUPT detailed:database disk image is malformed query You can try to treat the database as a...
    When starting, the Media Portal says that the database is damaged, the computer may have crashed while writing to the database, or...
    Hi, I use Mediaportal 1 a lot and have created a lot of Fanart jpegs for my music soundtracks but just in the last 2 weeks I have...
    Replies
    14
    Views
    1K
    Playing audio cd's keeps stopping at random in the middle of songs. It can happen on the first song or sometimes after a few songs have played. If I press Next, it will start playing the next song. This happens with BASS and Wasapi players. It does not happen if I use Internal dshow player (which doesn't sound as good as either of...
    Playing audio cd's keeps stopping at random in the middle of songs. It can happen on the first song or sometimes after a few songs...
    Playing audio cd's keeps stopping at random in the middle of songs. It can happen on the first song or sometimes after a few songs...
    Replies
    0
    Views
    513
    All sorted now with images attached as above. The problem attaching the images was the dugh brain user as well as the image size being too big
    All sorted now with images attached as above. The problem attaching the images was the dugh brain user as well as the image size...
    I have just updated my mobo and installed Win 10. I then imported all my old settings that were working ok on my old Win 7 system...
    Replies
    14
    Views
    1K
    I've done a few MP1 installs in the past and haven't had a problem, so I didn't expect one today. I just purchased a mini PC with Win11 installed. I downloaded and tried installing Mediaportal 1. I chose single click standard installation with no TV. It started working on things and I wasn't paying terribly close attention, but...
    I've done a few MP1 installs in the past and haven't had a problem, so I didn't expect one today. I just purchased a mini PC with...
    I've done a few MP1 installs in the past and haven't had a problem, so I didn't expect one today. I just purchased a mini PC with...
    Replies
    0
    Views
    140
    MP1 MP2 1.32 Start MP with e.g. Music DE
    Yes! That was what I was looking for! Thanks @Lichloathe ! And it's still working :) https://forum.team-mediaportal.com/threads/mpstartit-start-mediaportal-with-specific-plugin.84578/post-928783
    Yes! That was what I was looking for! Thanks @Lichloathe ! And it's still working :)...
    I am wondering... didn't we have a Plugin wich made it possible to start MP with certain Module - e.g. directly start with Tv or...
    Replies
    4
    Views
    985
    Top Bottom