MP crashed with VC++ runtime error

Discussion in '1.0 RC4 and SVN Builds' started by petsa, November 29, 2008.

  1. petsa
    • Premium Supporter

    petsa MP Donator

    Joined:
    January 23, 2007
    Messages:
    588
    Likes Received:
    15
    Location:
    Stockholm
    Ratings:
    +15 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    HI all,

    I installed RC4 yesterday and had my first crash this morning. At 05:11 my HTPC we wake-up to download EPG data and it crashed shortly after. EPG download is doneoutside MP (using xmltv.exe) so it probably had nothing to do with the crash.

    I've attached the logs. Can anyone take a look?



    /Peter
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. petsa
    • Premium Supporter

    petsa MP Donator

    Joined:
    January 23, 2007
    Messages:
    588
    Likes Received:
    15
    Location:
    Stockholm
    Ratings:
    +15 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    Got three crashes today with the same error message, R6025 - pure virtual function call, from VC++ Runtime Library...

    All of them directly on resume from standby.

    Any ideas?

    /Peter

    PS. Here is a link to M$ support http://support.microsoft.com/kb/125749
     
  4. anders.malm

    anders.malm Portal Member

    Joined:
    February 1, 2007
    Messages:
    37
    Likes Received:
    11
    Location:
    Sollentuna
    Ratings:
    +11 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    Show System Specs
    MP Crash

    I have the same problem. Here is my logs

    Anders
     
  5. petsa
    • Premium Supporter

    petsa MP Donator

    Joined:
    January 23, 2007
    Messages:
    588
    Likes Received:
    15
    Location:
    Stockholm
    Ratings:
    +15 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    Hi again,

    More crashes... This time I gathered all logs with MPTestTool. The crash happened at 23:34 yesterday.

    It seems the errors reported are very similar and related to the access of the SQL database.

    /Peter

    Should have mentioned also that previously I use RC2 without any problems. I upgraded from RC2 to RC4 so I've never tested with RC3.
     
  6. asboe

    asboe Portal Member

    Joined:
    March 5, 2008
    Messages:
    47
    Likes Received:
    3
    Ratings:
    +3 / 0
    Hey

    I have seen it too ....
    Upgrade from RC3 > RC4 made the different
     
  7. petsa
    • Premium Supporter

    petsa MP Donator

    Joined:
    January 23, 2007
    Messages:
    588
    Likes Received:
    15
    Location:
    Stockholm
    Ratings:
    +15 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    Hi asboe,

    Just to make sure I got it right... You did not have this problem with RC3 but now you've had it with RC4?

    /Peter
     
  8. Seidelin
    • Team MediaPortal

    Seidelin Retired Team Member

    Joined:
    August 14, 2006
    Messages:
    1,755
    Likes Received:
    327
    Occupation:
    Researcher
    Location:
    Kgs. Lyngby
    Ratings:
    +328 / 0
    Home Country:
    Denmark Denmark
    Is the crash always happening when waking from standby?
    And if so, how is the PC turned on? (Wake by it self to record, wake to grab EPG from windows task scheduler, or turned on by user).

    When gathering logs from an event that happened the day before, remember to manually add .bak files to the zip file. Also if you can give more information about what happened before the crash, it would help a lot.

    :D
     
  9. milagroso
    • Premium Supporter

    milagroso MP Donator

    Joined:
    May 23, 2007
    Messages:
    95
    Likes Received:
    7
    Ratings:
    +7 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Hello all,

    I can confirm this issue here. Appeared after upgrading RC3 -> RC4. It seems to happen after each (?) wakeup from hibernate. I have the feeling that this happens only when it wakes up for a recording and not after a manual wakeup - however not 100% sure.

    I'll attach my logs, too - I don't get a clue out of it.

    It's quite a pity, because the rest of RC4 is running very fine.

    regards from Stuttgart
     
  10. petsa
    • Premium Supporter

    petsa MP Donator

    Joined:
    January 23, 2007
    Messages:
    588
    Likes Received:
    15
    Location:
    Stockholm
    Ratings:
    +15 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    Hi Seidelin,

    As far as I know it has happened both when the HTPC resumed automatically to grab EPG, when it turned on to record, and when I turned it on manually, i.e. it seems as it does not matter what is triggering the resume for the error to occur. I will give it another go and post the logs here.

    /Peter

    Added fresh logfiles.
     
  11. martijnr17

    martijnr17 Portal Pro

    Joined:
    November 15, 2008
    Messages:
    58
    Likes Received:
    12
    Ratings:
    +12 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    I have the same, since the upgrade to rc4, wakeup with remote control.
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!