[Bug] [MP1-4525] freezes when one video is playing (in small win) and play another video will come (1 Viewer)

Sebastiii

Development Group
  • Team MediaPortal
  • November 12, 2007
    16,433
    10,254
    France
    France France
    Country flag
    Hi Martin,

    There is surely something, could you retest with watchdog (first option) and post log ?
    Thanks :)
     

    Sebastiii

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • November 12, 2007
    16,433
    10,254
    France
    France France
    Country flag
    Hi :)

    I maybe found what happen, i just try to reproduce and i didn't have exactly like you but i get that :

    1- I start slideshow on a video.
    2- Go to Home
    3- Stop the video ('B' key or stop on remote)
    4- Go to picture
    5- Slideshow continue to work (for me it play a picture but if my first file will be a video, i think it will start the video).

    So in final the fix will be when stopping a video in home or whatever, the slideshow should be stopped too (but like the stop is not in 'my pictures' then the slideshow didn't receive the stop but only the player).

    So i need to change the logic : if we comes from a different GUI than 'my pictures' then stop the slideshow or not continue it.

    Not sure when i will have time to work on it (maybe try on next week end) :)
     

    Sebastiii

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • November 12, 2007
    16,433
    10,254
    France
    France France
    Country flag
    Hmmm sorry it's not the same issue lol but still if you can test :)
     

    marttoma

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • March 24, 2014
    282
    88
    Praha
    Czech Republic Czech Republic
    Hi
    I maybe found what happen, i just try to reproduce and i didn't have exactly like you but i get that :
    1- I start slideshow on a video.
    2- Go to Home
    3- Stop the video ('B' key or stop on remote)
    4- Go to picture
    5- Slideshow continue to work (for me it play a picture but if my first file will be a video, i think it will start the video).
    So in final the fix will be when stopping a video in home or whatever, the slideshow should be stopped too (but like the stop is not in 'my pictures' then the slideshow didn't receive the stop but only the player).
    So i need to change the logic : if we comes from a different GUI than 'my pictures' then stop the slideshow or not continue it.
    Not sure when i will have time to work on it (maybe try on next week end)
    Whow:LOL:
    I think this is exactly the issue I reported. I tested exactly your process here (just the slideshow with pictures) and I have same issue:
    1. I started the slide show (in Picture submenu) - in my case not video but pictures
    2. I press green button -> Go to Home
    3. Go to Picture -> it open first picture in the list in last opened picture

    I think it happens in first 2 cases:
    1. in case of slideshow (for both cases - picture slideshow or video slideshow) -> this is you found out
    2. in case of video playing in Pictures (without slideshow) -> this is I found out
    3. in case of show the picture in Pictures (without slideshow) it works fine:)
    In case of 1 is interesting the picture slideshow does not continue when you go again from Home screen to Pictures, it just display picture - the first file in the list, nothing else.
    In case of 1 is interesting the video slideshow continues when you go again from Home screen to Pictures, it plays video - the first file in the list and continue to play other videos in list order.
     

    Sebastiii

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • November 12, 2007
    16,433
    10,254
    France
    France France
    Country flag
    Finally, i have worked yesterday evening on it and have surely fix, i have the change in my own build for now, i need to extract it for current Jira :)

    I should have fix 3 last issues :
    https://issues.team-mediaportal.com/browse/MP1-4526
    https://issues.team-mediaportal.com/browse/MP1-4525

    And notice also on fast switch of slide, MP can get in a loop and then the only solution is to close it (should be fixed too) and related to MP1-4526 :)

    So i think i will push my change to both both and create installer and you can test both if possible :)
     

    marttoma

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • March 24, 2014
    282
    88
    Praha
    Czech Republic Czech Republic
    ould you confirm the issue adressed by HomeY in Jira (comment) ? : https://issues.team-mediaportal.com/browse/MP1-4526
    Thanks
    I was trying to understand how to repeat this issue, but I would need from you more detail explanation:

    When starting recursive slideshow in DATA view and shuffle option, all pictures are started in same order.

    1- Set shuffle option -> no idea where to set it up

    2- Start slideshow bu using recursive mode -> no idea what is recursive mode

    3- All pictures are started in same order (BUG).

    Can you write down in more detail the process how to repeat the issue please?


    Both Jira will be updated soon
    In between, you can try my own build with both patch in it : (upload will finish in 25 minutes)
    https://dl.dropboxusercontent.com/u/10536084/mp/Fork/MediaPortalSetup_1.8.0_2014-07-17-07-36-SEB.exe
    This is amazing!(y) I will test it today in the evening and let you know results (I would need from you more detail description for MP1-4526):)

    Does the new patch contains only patches for 4525 + 4526 or are there also other changes against the MP1.8.0 final version?
     

    Sebastiii

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • November 12, 2007
    16,433
    10,254
    France
    France France
    Country flag
    Hi :)

    I have edited the Jira to explain a little bit but a screenshot is better : (Auto shuffle slideshow and for recursive, it's the R.Slideshow option, it will load all picture from all folder)

    upload_2014-7-17_13-59-36.png


    upload_2014-7-17_14-1-27.png
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    ajs MP2Web - MP1 compatibility MediaPortal 1 20
    T MadVR + LAV Filters, Perfect in MPC-BE, Bad in MP1 MediaPortal 1 Talk 12
    P MP2: US user, OTA - can NOT get SchedulesDirect plugin to work on MP1 or MP2 --> how do I get OTA schedule? General 5
    framug [solved] Some changes/fix in MP1 configuration client and server Submit: code patches (MediaPortal/TV-Server/etc.) 14
    S TV-Server MP1 - Automatic search doesn't work Installation, configuration support 2
    C Streaming/transcoding MP2 vs MP1? General 1
    ajs [fixed] 5015: Improving the MP1 installer, providing nicer GUI :) MediaPortal 1 138
    C Streaming to clients over Wifi. MP1 or MP2? Newcomers Forum 0
    S Shortcuts MP1 My Recorded & TV Guide General 10
    azzuro [WiP] MP1-4999 - Big changes with many related change at once by Sebastiii MediaPortal 1 12
    ajs [Help Us!] MP1 X64 Version MediaPortal 1 20
    joecrow How about a Launcher plugin for MP1? MediaPortal 1 6
    wizard123 [solved] MP1 Build help MediaPortal 1 21
    ajs [News] MediaPortal 1 - 1.24 Released! News and Announcements 3
    CyberSimian [fixed] MP1-4990 : Improve horizontal scrolling in the EPG MediaPortal 1 10
    azzuro [WiP] MP1-5019: Replace MySQL with MariaDB MediaPortal 1 40
    catalpa Umsteiger von MP1: Schwierigkeiten Allgemeines Support- und Diskussionsforum 17
    CyberSimian [solved] MP1-4976 Built-in skin variables for current date MediaPortal 1 8
    rbo [solved] Umsteiger MP1 zu MP2 Allgemeines Support- und Diskussionsforum 67
    azzuro [Info] MP2 TVE inside MP1 repo MediaPortal 2 12
    G MP1 TV Server "failed to upgrade the database" using MS Sql Server Installation, configuration support 3
    lisag Can I get MP1 to open in the Recorded TV screen? MediaPortal 1 Talk 2
    M MP1 stops responding after Starting Plugins General Support 14
    R Problem with MP1 and WifiRemote Skins and Plugins Installer (MPEI) 8
    M.Hulot [solved] Netflix und amazon Prime in MP1 möglich? TV / Streaming 6
    Similar threads

























    Top Bottom