[MP1-4578] Crashes after standby (1 Viewer)

Helios61

Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • January 30, 2008
    4,587
    871
    59
    NRW
    Home Country
    Germany Germany
    Country flag
    Did you check markus_g's question about the VGA connection?

    I did, only HDMI is plugged in!

    This doesn't surprise me. After all, we already saw that the audio renderer seems to be unavailable. That was what caused me to suggest disabling skin sound effects. You do have [what looks to me like] quite an unusual sequence of audio-renderer-connected/disconnected messages in the standby/resume cycle. My guess is that the underlying cause of the issues is HDMI handshake/compatibility issues.

    Fully agree. I could solve the issue with "Gefen HDMI Detective Plus", unfortunately very expensive (> 150 EUR :cry:).
     

    atlantic

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • January 9, 2008
    469
    119
    Rennes
    Home Country
    France France
    Country flag
    Helli Atlantic you have issue with hdmi too ?
    Hi Azzuro,

    Yes I think. I follow this post
    Sometimes when I start my htpc from stanby, the main screen of MP is displayed and if I use my remote (arrow button) , Mp crashes.
     

    atlantic

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • January 9, 2008
    469
    119
    Rennes
    Home Country
    France France
    Country flag
    I think I have still the logs (if right, I will post them). I use an IR Microsoft + Harmony One.

    Here are my logs: each times, crash of MP when it starts from stanby.
     
    Last edited:

    azzuro

    Test Group
  • Team MediaPortal
  • May 10, 2007
    9,877
    5,539
    France - IDF
    Home Country
    France France
    Country flag
    When i used my imon receiver. And with my harmony. MP loop every time on my last button. But i use irss.
    Maybe try it.
     

    azzuro

    Test Group
  • Team MediaPortal
  • May 10, 2007
    9,877
    5,539
    France - IDF
    Home Country
    France France
    Country flag
    Sorry guys.
    For speak french.

    En gros. Quand j'utilisais ma télécommande harmony avec un recepteur imon et irss. La harmony me fait une boucle de repetition. De la touche que javais enfoncé.

    Ton problème arrive avec ce setup ?
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    • Sticky
    Just for your information: couldn't find the ns*.tmp file...
    Just for your information: couldn't find the ns*.tmp file...
    Pre Releases are provided as a way for the community to test and give feedback on all the exciting things we have lined up for the...
    Replies
    39
    Views
    1K
    Withdrawing this question as I've decided to change hardware. Thanks anyway for your help.
    Withdrawing this question as I've decided to change hardware. Thanks anyway for your help.
    Hi there, I've been using MP1 for a few years without issues. In December I bought a new TBS card (6910) with CI interface. I...
    Replies
    3
    Views
    568
    Hallo, Since the update to MP1 27 pre, the refresh rate display no longer works correctly. The font is too small and illegible. The display can be reached with "Shift, 1". Andreas
    Hallo, Since the update to MP1 27 pre, the refresh rate display no longer works correctly. The font is too small and illegible. The...
    Pre Releases are provided as a way for the community to test and give feedback on all the exciting things we have lined up for the...
    Replies
    2
    Views
    819
    Pre Releases are provided as a way for the community to test and give feedback on all the exciting things we have lined up for the next release. We allocate about one month for Pre Release testing. In that time we will only fix bugs, after which comes the final release! Highlights of this release Bugfixes: [MP1-5031] - Fix Invalid...
    Pre Releases are provided as a way for the community to test and give feedback on all the exciting things we have lined up for the...
    Pre Releases are provided as a way for the community to test and give feedback on all the exciting things we have lined up for the...
    Replies
    0
    Views
    1K
    I thinks this is the first time I've installed MP on all my machines without a single IO error 32. Good work guys, thanks!
    I thinks this is the first time I've installed MP on all my machines without a single IO error 32. Good work guys, thanks!
    We have just released MediaPortal 1.26 - Winter is coming... Highlights of this release Bugfixes: [MP1-5031] - Fix Invalid File...
    Replies
    1
    Views
    1K
    Top Bottom