[MP1-4578] Crashes after standby (1 Viewer)

mm1352000

Development Group
  • Team MediaPortal
  • September 1, 2008
    21,571
    8,218
    New Zealand New Zealand
    Country flag

    Helios61

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • January 30, 2008
    4,587
    871
    58
    NRW
    Germany Germany
    Country flag
    Yes
    It looks like the resume sequence ends with no AV receiver audio renderer present:
    [2015-04-04 11:02:27,173] [Log ] [MPMain ] [INFO ] - Main: Audio Renderer RX-V771 (Intel(R) Display-Audio) removed
    That could be the reason. My HTPC is configured for wakeup/epg grabbing every morning a 7.30 -> Audio Renderer: RX-V771 (Intel(R) Display-Audio), because TV is off. If i wake up HTPC, there is a new Audio Renderer: LGTV (Intel(R) Display-Audio). Is there a solution for this behaviour?

    Could you upload your system and app log too ? (from watchdog should be the trick) :)
    Yes, tomorrow morning after the next crash ;)
     
    Last edited:

    mm1352000

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • September 1, 2008
    21,571
    8,218
    New Zealand New Zealand
    Country flag
    Access violation in ntdll.dll:
    [collapse]
    "05.04.2015 10:50:21";".NET Runtime";"(0)";"Error";"Anwendung: MediaPortal.exe
    Frameworkversion: v4.0.30319
    Beschreibung: Der Prozess wurde aufgrund eines Ausnahmefehlers beendet.
    Ausnahmeinformationen: Ausnahmecode c0000005, Ausnahmeadresse 77CAE1B3
    ";"1026"
    "05.04.2015 10:50:21";"Application Error";"Anwendungsabsturzereignisse";"Error";"Name der fehlerhaften Anwendung: MediaPortal.exe, Version: 1.11.0.105, Zeitstempel: 0x551d2b21 Name des fehlerhaften Moduls: ntdll.dll, Version: 6.3.9600.17668, Zeitstempel: 0x54c846bb Ausnahmecode: 0xc0000005 Fehleroffset: 0x0001e1b3 ID des fehlerhaften Prozesses: 0x12c0 Startzeit der fehlerhaften Anwendung: 0x01d06efde518a69c Pfad der fehlerhaften Anwendung: C:\Program Files (x86)\Team MediaPortal\MediaPortal\MediaPortal.exe Pfad des fehlerhaften Moduls: C:\Windows\SYSTEM32\ntdll.dll Berichtskennung: ca8be6a1-db70-11e4-827c-d050995092ae Vollständiger Name des fehlerhaften Pakets: Anwendungs-ID, die relativ zum fehlerhaften Paket ist: ";"1000"
    "05.04.2015 10:50:23";"Windows Error Reporting";"(0)";"Information";"Fehlerbucket 94714249646, Typ 5 Ereignisname: FaultTolerantHeap Antwort: Nicht verfügbar CAB-Datei-ID: 94558490917 Problemsignatur: P1: MediaPortal.exe P2: 1.11.0.105 P3: 551D2B21 P4: ffffbaad P5: P6: P7: P8: P9: P10: Angefügte Dateien: C:\Windows\ServiceProfiles\LocalService\AppData\Local\Temp\FTH8DB1.tmp\fthempty.txt Diese Dateien befinden sich möglicherweise hier: Analysesymbol: Es wird erneut nach einer Lösung gesucht: 0 Berichts-ID: ca8c0db1-db70-11e4-827c-d050995092ae Berichtstatus: 8 Bucket mit Hash: 3d16ed0b0f1faa1dc34624e7c8bfdf2a";"1001"
    "05.04.2015 10:50:24";"Windows Error Reporting";"(0)";"Information";"Fehlerbucket 73983707486, Typ 1 Ereignisname: APPCRASH Antwort: Nicht verfügbar CAB-Datei-ID: 0 Problemsignatur: P1: MediaPortal.exe P2: 1.11.0.105 P3: 551d2b21 P4: ntdll.dll P5: 6.3.9600.17668 P6: 54c846bb P7: c0000005 P8: 0001e1b3 P9: P10: Angefügte Dateien: C:\Users\HT-PC\AppData\Local\Temp\WER8E0F.tmp.WERInternalMetadata.xml Diese Dateien befinden sich möglicherweise hier: C:\Users\HT-PC\AppData\Local\Microsoft\Windows\WER\ReportArchive\AppCrash_MediaPortal.exe_dfce6529b9d274845a9a84ebcd6c798d869475_f2c98599_1b4e9756 Analysesymbol: Es wird erneut nach einer Lösung gesucht: 0 Berichts-ID: ca8be6a1-db70-11e4-827c-d050995092ae Berichtstatus: 1 Bucket mit Hash: debe3b4dce2a7d1180c4040bf345a377";"1001"[/collapse]

    It is difficult to prove the cause of such a crash because we have no stack trace to show exactly where the problem is triggered from. Personally I still suspect the skin sounds because [again] the latest message about the audio renderer is that it has been removed:
    [2015-04-05 10:49:53,196] [Log ] [MPMain ] [INFO ] - Main: Audio Renderer RX-V771 (Intel(R) Display-Audio) removed
    [2015-04-05 10:49:53,196] [Log ] [MPMain ] [DEBUG] - GraphicContext: device audio removed

    DxDiag is saying the default audio device [which is the device that will be used for sound effects] is "LG TV (Intel(R) Display-Audio)". I don't know if that is normal for you... but if I were you I would see if the crash still happens when skin sound effects are disabled.

    Kind regards,
    mm
     

    Sarah

    Portal Member
    May 20, 2013
    34
    6
    Germany Germany
    1st black Screen after resume from fibernation with 0.11 + bugfixes. No entry in any of the Mediaportal logs except MPTray:
    Code:
    2015-04-06 19:34:29.632505 - MPTray: OnClick
    2015-04-06 19:34:34.664013 - MPTray: OnClick
    2015-04-06 19:34:35.523432 - MPTray: OnClick
    2015-04-06 19:34:35.539060 - MPTray: MediaPortal is already running - switching focus.
    2015-04-06 19:34:35.539060 - MPTray: SwitchFocus
    2015-04-06 19:34:35.554685 - MPTray: Successfully switched focus.
     

    Helios61

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • January 30, 2008
    4,587
    871
    58
    NRW
    Germany Germany
    Country flag
    but if I were you I would see if the crash still happens when skin sound effects are disabled.
    No crashes anymore (i hope so) with skin sound effects disabled, but now i have no audio after resume. First i have to restart. I will provide new logs tomorrow.
    Best regards
    Helios
     

    Brudertac

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • October 26, 2006
    978
    277
    Augsburg
    Germany Germany
    but if I were you I would see if the crash still happens when skin sound effects are disabled.
    No crashes anymore (i hope so) with skin sound effects disabled, but now i have no audio after resume. First i have to restart. I will provide new logs tomorrow.
    Best regards
    Helios
    Please check you Audio. In my Case it is sometimes muted after resume from S3.
    If that is the case you can add a Task to unmute Sound after Wakeup from S3 to automate this.
     

    mm1352000

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • September 1, 2008
    21,571
    8,218
    New Zealand New Zealand
    Country flag
    No crashes anymore (i hope so) with skin sound effects disabled...
    Great, I thought it might be that. :)

    ...but now i have no audio after resume.
    This doesn't surprise me. After all, we already saw that the audio renderer seems to be unavailable. That was what caused me to suggest disabling skin sound effects. You do have [what looks to me like] quite an unusual sequence of audio-renderer-connected/disconnected messages in the standby/resume cycle. My guess is that the underlying cause of the issues is HDMI handshake/compatibility issues.

    Did you check markus_g's question about the VGA connection?
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    C Hauppauge HVR-1265 -- does it work with MP1? MediaPortal 1 Talk 1
    ajs MP2Web - MP1 compatibility MediaPortal 1 20
    T MadVR + LAV Filters, Perfect in MPC-BE, Bad in MP1 MediaPortal 1 Talk 13
    P MP2: US user, OTA - can NOT get SchedulesDirect plugin to work on MP1 or MP2 --> how do I get OTA schedule? General 5
    framug [solved] Some changes/fix in MP1 configuration client and server Submit: code patches (MediaPortal/TV-Server/etc.) 14
    S TV-Server MP1 - Automatic search doesn't work Installation, configuration support 2
    C Streaming/transcoding MP2 vs MP1? General 4
    ajs [fixed] 5015: Improving the MP1 installer, providing nicer GUI :) MediaPortal 1 138
    C Streaming to clients over Wifi. MP1 or MP2? Newcomers Forum 0
    S Shortcuts MP1 My Recorded & TV Guide General 10
    azzuro [WiP] MP1-4999 - Big changes with many related change at once by Sebastiii MediaPortal 1 12
    ajs [Help Us!] MP1 X64 Version MediaPortal 1 20
    joecrow How about a Launcher plugin for MP1? MediaPortal 1 6
    wizard123 [solved] MP1 Build help MediaPortal 1 21
    ajs [News] MediaPortal 1 - 1.24 Released! News and Announcements 3
    CyberSimian [fixed] MP1-4990 : Improve horizontal scrolling in the EPG MediaPortal 1 10
    azzuro [WiP] MP1-5019: Replace MySQL with MariaDB MediaPortal 1 40
    catalpa Umsteiger von MP1: Schwierigkeiten Allgemeines Support- und Diskussionsforum 17
    CyberSimian [solved] MP1-4976 Built-in skin variables for current date MediaPortal 1 8
    rbo [solved] Umsteiger MP1 zu MP2 Allgemeines Support- und Diskussionsforum 67
    azzuro [Info] MP2 TVE inside MP1 repo MediaPortal 2 12
    G MP1 TV Server "failed to upgrade the database" using MS Sql Server Installation, configuration support 3
    lisag Can I get MP1 to open in the Recorded TV screen? MediaPortal 1 Talk 2
    M MP1 stops responding after Starting Plugins General Support 14
    R Problem with MP1 and WifiRemote Skins and Plugins Installer (MPEI) 8
    Similar threads

























    Top Bottom