Music playback hangs (1 Viewer)

horned_reaper

Test Group
  • Team MediaPortal
  • January 7, 2011
    1,173
    415
    Munich
    Home Country
    Germany Germany
    Country flag
    The same result for me but that track does seem to be corrupt in some way. It should play 5.21 but as you noticed it finishes, early, for me 10 or so seconds, following some kind of skip on the 5 .00 minute point and it does exactly the same when played with Windows Groove Music and MPC-BE though I have not yet tested with those player in a playlist.
    Ongoing.

    UPDATE:- If that BJH track is included in a playlist in both MPC-BE and Groove Music next track does play so yes something flaky/over sensitive in MP music player.:eek:

    Thanks for testing!

    You're right, the song stops earlier than it's supposed to be.

    When I press the >> button the next track is played without issues.

    @ajs Do you see any chance to make the playback more error tolerant, like other media players are?
    I've several media files with exactly the same behaviour.
    To my understanding the disposing (memory clear) fails. Is it possible to log an error message and continue with the next track in case it fails?
     
    Last edited:

    doskabouter

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • September 27, 2009
    4,030
    2,265
    Nuenen
    Home Country
    Netherlands Netherlands
    Country flag
    We should put this change request on hold.
    The reported error is not fixed by this change. The "GCHandle of Musicstream not found in Dictionary" error is even logged when Gaplesss Playback is disabled.
    Well, it isn't perse to fix the error, but as you said gapless playback doesn't work with WASAPI so I think this is the best way to make the user aware of it.
    In that case I will not uncheck the setting, but just disable it
     

    horned_reaper

    Test Group
  • Team MediaPortal
  • January 7, 2011
    1,173
    415
    Munich
    Home Country
    Germany Germany
    Country flag
    I could repair the media files which caused the issue with the MP3val tool:
    1586085770217.png


    Now the files are played without issues, even when the Gapless Playback option is enabled.

    But independent from the corrupt file issue I just found out that the forward function also causes the "GCHandle of Musicstream not found in Dictionary" error with healthy MP3 files, when the track is forwarded for less then 20 seconds to the end. But this is a minor error. It doesn't happen with FLAC files.
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    I have just tested the dll, and it works fine on my thpc too :)(y) Thanks
    I have just tested the dll, and it works fine on my thpc too :)(y) Thanks
    Since the update to MediaPortal 1.27 it takes about three seconds to jump to the next or previous track. Also adding files and...
    Replies
    11
    Views
    2K
    Ok I could solve my problem by myself. The logs said that the delimiter of that song is not in text form. Although it was already in text form and I deleted the music database, the title information was still not available. I ripped the song again and now it works. I think that something went wrong the first time.
    Ok I could solve my problem by myself. The logs said that the delimiter of that song is not in text form. Although it was already...
    Hi, After the update from 1.25 to 1.26 the replay gain functionality appears to be broken. I had no sound on all audio files (TV...
    Replies
    12
    Views
    1K
    By the way, the new name for this plugin now is "Global Search": https://www.team-mediaportal.com/extensions/music/global-search
    By the way, the new name for this plugin now is "Global Search": https://www.team-mediaportal.com/extensions/music/global-search
    Do you know why the artist thumb was not downloaded in this case although it exists on The Audio DB...
    Replies
    12
    Views
    741
    I should probably add, it does the same thing with all audio files I've tried, FLAC and MP3. I've also tried updating my drivers but no luck
    I should probably add, it does the same thing with all audio files I've tried, FLAC and MP3. I've also tried updating my drivers...
    Hi, I'm having a problem playing music in Mediaportal 1.18 It plays the first track without problems, but then stops and is unable...
    Replies
    1
    Views
    830
    this seems to be related to the Ares skin. It can be somewhat fixed by replacing the mytvrecordedtv.xml with the one found in the DefaultWide skin. It really messes up the overlays though.
    this seems to be related to the Ares skin. It can be somewhat fixed by replacing the mytvrecordedtv.xml with the one found in the...
    For the past year or so I have not been able to get into my TV recordings menu. MediaPortal wont crash, but it just hangs and...
    Replies
    1
    Views
    677
    Top Bottom