New Ambient Lighting system - no knowledge | Page 8

Discussion in 'Ambient Lighting System' started by The_Stig, December 3, 2015.

  1. edsche
    • Premium Supporter

    edsche Community Plugin Dev

    Joined:
    January 7, 2007
    Messages:
    606
    Likes Received:
    300
    Location:
    Ulm
    Ratings:
    +336 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    HA! :D

    thanks both of you :D Finally the last led is working right. I've used the binary mentioned in the pull request. Just copied it to /usr/bin/ (Before i've made a backup of the old one, of course). Then set the correct rights. Rebooted the server and tada, all lights are working :D



    Now i'm really happy with this setup. The colors are also much better with ricks settings :D
     
    • Like Like x 2
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Rick164
    • Super User

    Rick164 Super User

    Joined:
    January 7, 2006
    Messages:
    1,335
    Likes Received:
    918
    Ratings:
    +1,359 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
  4. The_Stig
    • Team MediaPortal

    The_Stig Retired Team Member

    Joined:
    April 5, 2005
    Messages:
    2,176
    Likes Received:
    288
    Ratings:
    +426 / 5
    Short update: all parts from AliExpress arrived before christmas, but I didn't have the time for buying elko an resistor...time will come :)
     
  5. Lightning303
    • Premium Supporter

    Lightning303 MP Donator

    Joined:
    September 12, 2009
    Messages:
    798
    Likes Received:
    384
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +578 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Thats just sad =(.

    Just fyi, im actually not using a cap or a resistor. Its just a recommendation for protection. So if you are feeling lucky you can do it without them. Today should be fine, i mean there is nothing else going on today, is there? =)
     
    • Like Like x 1
  6. The_Stig
    • Team MediaPortal

    The_Stig Retired Team Member

    Joined:
    April 5, 2005
    Messages:
    2,176
    Likes Received:
    288
    Ratings:
    +426 / 5
    Yeah, except a big flu, a terribly hurting knee, a 11 month old boy not wanting to eat or sleep, a 6-year-old princess which is acting like a princess and a wife which is quite a perfectionist (with a bad mood when its not perfect)...
     
  7. Lightning303
    • Premium Supporter

    Lightning303 MP Donator

    Joined:
    September 12, 2009
    Messages:
    798
    Likes Received:
    384
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +578 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
  8. The_Stig
    • Team MediaPortal

    The_Stig Retired Team Member

    Joined:
    April 5, 2005
    Messages:
    2,176
    Likes Received:
    288
    Ratings:
    +426 / 5
    Happy new Year to all of you too. Ordered the parts now online at conrad.de as my local shop is havening opening times like from 12 to lunch...
     
    • Like Like x 1
    • Funny Funny x 1
  9. The_Stig
    • Team MediaPortal

    The_Stig Retired Team Member

    Joined:
    April 5, 2005
    Messages:
    2,176
    Likes Received:
    288
    Ratings:
    +426 / 5
    Guys, as I have 5m LED strip and only need around 3-3,5m: could I simply cut off lets say 30 LEDs and play around with it? Trying soldering, trying config and so on? Or does anything speak against this?
     
  10. Rick164
    • Super User

    Rick164 Super User

    Joined:
    January 7, 2006
    Messages:
    1,335
    Likes Received:
    918
    Ratings:
    +1,359 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    Cutting is no problem at all, every led can operate independently so once you decide to use the remaining 3-3,5M you can just solder that like you did the 30 leds.
    Would start at the beginning of the strain (where the arrow is pointing away from it) for WS2801 / APA102 as otherwise you're cutting them in reverse.
     
    • Thank You! Thank You! x 1
  11. The_Stig
    • Team MediaPortal

    The_Stig Retired Team Member

    Joined:
    April 5, 2005
    Messages:
    2,176
    Likes Received:
    288
    Ratings:
    +426 / 5
    Just to be sure: it makes no differnce if I cut the first 30 LEDs for testing reason at the beginning of the strain and after that the cutting for the real scenario?
     

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!